web analytics

Blog

Höstshoppingen dröjer när sommaren aldrig vill ta slut

09 september 2016,   By ,   0 Comments

Hösten dröjer. Sommaren håller sig kvar. Kalendern säger att vi ska börja klä på oss mer, men det stämmer illa med temperaturen utanför fönstret. Jag har sett allt från dunjacka till shorts i veckan som gått. Förvirringen är total. Vi får vänta med att byta ut sommargarderoben till höst- och vintergarderoben. Vi får vänta med att använda våra coola boots och svängande kappor. Och det är väl egentligen rätt härligt. Om det inte vore för kroppstermostaten som inte fungerar. Tycker jag svettas hela tiden nu. Puh!

(Fotot ovan är från en av veckans hundpromenader bland kolonilotterna vid Årstaviken i Stockholm. Full sommar!)

Kan tänka mig att höstshoppingen kommit av sig i butikerna. Men snart kommer väl behoven av nya plagg, skor och accessoarer på riktigt. Och då kan det kanske passa med lite kloka tips inför shoppingen, tips som också gäller året om.

  • Köp inga plagg som sticks eller kliar. Är det något du känner av redan i provrummet, så är det något du också kommer att reta dig på i längden. → Plagget kommer inte att bli använt.
  • Köp inga plagg som måste åtgärdas direkt, sys om, färgas eller annat omfattande. Ok, om det bara är en fåll som måste läggas upp eller så, så är det ju bara att lämna in till skräddaren, eller göra själv om du är sykunnig. Men annars… → Plagget kommer inte att bli använt.
  • Köp inte plagg du redan har. Det kan verka tryggt att fylla på förrådet. Men tro mig, en till ultimat svart topp gör att du inte kommer att se skogen för alla träd, istället för att få fördelar med ett större urval. Sträva efter en mindre garderob, inte större! Resultatet blir att du faktiskt upplever att du har en större garderob med färre plagg. För plötsligt har du fått en överblick som hjälper dig att snabbt se alla olika kombinationer. Risken är därför stor att det nyköpta dublettplagget… → inte kommer att bli använt.
  • Köp inte ”skojiga”, onödiga reaplagg. Det som verkar roligt att ha under shoppingrundan, känns i 99,9% av fallen som en ovanligt dum idé en vecka senare, och det dåliga samvetet kommer att se till att du snabbt vill bli av med nyförvärvet. → Plagget kommer inte att bli använt.
  • Köp inte ett för litet, eller för stort plagg. → Plagget kommer inte att bli använt.
  • Köp inte obekväma skor, eller för små skor. → De kommer garanterat inte att bli använda.
  • Köp inte ett trendplagg som inte är DU. Det lyser igenom direkt om du inte trivs. → Plagget kommer inte att bli använt.
  • Bli inte förblindad av ett dyrt designerplagg som är på rea men ändå oöverkomligt dyrt för din ekonomi, om det inte är precis vad du velat ha under en längre tid, utan att ha haft råd med det. Kanske är det då värt att lägga alla dina sparpengar på det enda plagget, eller den enda designerväskan. Å andra sidan är det inte ofta som de klassiska designerplaggen eller -accessoarerna, de som verkligen håller i längden, är på rea, så chansen är så gott som obefintlig. Men OM, då vet du.

Knep för att se välklädd ut

Harpers Bazaar har listat 15 plagg eller accessoarer som är värda att investera i just nu, byggstenar som gör att du omedelbart ser välklädd ut. Jag håller inte med om alla. T.ex. tycker jag att trenchcoaten är överskattad. Men här är ett urval av godbitar som jag tycker är värda att lägga på minnet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Läs hela artikeln här

Höstens väsk- och skotrender

Harpers Bazaar har också samlat höstens trender på väsk-och skofronten.

(Tryck lätt på bilden för att se texten.)

Läs hela artikeln här.

Från New Yorker

Ja, det var allt för den här veckan.

Avslutar med en bild från G20-mötet i Hangzhou 4-5 september. Tur att det finns kvinnor i världspolitiken! Annars vore det allt en bra färglös röra, inte sant? 🙂

Trevlig helg!

3-26638df2cb666d919af7c46ff43751b6bc0c21c0


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist / färg & stilrådgivare hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön, och 50+Mode är en blogg för alla nyfikna. Men främst vänder sig bloggen till alla oss kvinnliga 50+are som är intresserade av mode och hur vi tar oss ut, men som för den skull ändå inte vänder kappan efter precis alla nya vindar som blåser. Vi har förhoppningsvis hittat hem i vår stil, och nu handlar det mer om att förvalta den väl.
Jag vill genom bloggen 50+Mode dels dela med mig av mina yrkeskunskaper, och dels ta upp ämnen som jag kommer i kontakt med genom mina kvinnliga kunder, eller som jag hör eller läser om i media. Men jag vill också ta upp sådant som jag tror kan intressera andra kvinnor runt om i landet, saker som jag själv funderar över, en 50+ kvinna med ett numera ganska nedtonat modeintresse, som alltmer övergått till en vurm för det långsiktiga. Bloggen är också tänkt att kunna fungera som inspiration för mina kunder, för fortsatt utforskande och utvecklande av den egna stilen.
/Marie

Marie Tostar-Lindner, 50+Mode-bloggare, Personlig stylist, Färg & Stilrådgivare, Garderobsplanerare och Föredragshållare på Tellclothes.
KATEGORIER
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
TIDIGARE INLÄGG
PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

FÖLJ ACCESSORIZEBYTELLCLOTHES PÅ INSTAGRAM
Follow on Bloglovin
Blogglista.se