web analytics

Blog

Hösttrender

26 augusti 2016,   By ,   0 Comments

Hösten är på ingång. Och med det de nya trenderna.

I höst är det powerdressing á la 80-tal som gäller. Man håller inte igen med någonting. Barockt, renässansigt, överflöd, more is more och mustigt, är sånt som syns i höst. Så fläska på med uniformsjackor, grovkornig tweed, blanka ytor som t.ex. lackade skor eller stövlar, sammet, volanger, kraftfulla mönster, grafiskt, färgstarkt, djurprint, rockigt…

För dig som känner dig manad.

Själv tycker jag att det i den här åldern känns skönast att ta lite lätt på trenderna, och bara plocka upp någon eller några att addera det till det man redan har, och inte gå all in.

Men smaken är olika, och det fina med personlig styling är att man gör precis som man vill.

Så antingen kör du på i ullstrumporna med fullt pådrag; ankelsockor i pumpsen, svandun, viktorianska inslag, oversize rutig kappa, skinnbrallor, skotskrutigt och pärlor i långa rader…

strumpor

Extra allt hos Dolce Gabbana

Bildresultat för dolce gabbana fashion fw 2106Bildresultat för dolce gabbana fashion fw 2106Bildresultat för dolce gabbana fashion fw 2106

Bildresultat för pearls fw 2016

Eller också väljer du att gå lite lite lugnare fram genom att uppdatera det du redan har, med t.ex. lackade skor eller boots, sammetsväska, stora örhängen eller stort halsband…

sammetsaccessoarer

Kappa

Funderar du på ny kappa så kan en oversize vara en idé, eller en rutig, eller en i dun, eller en med uniformsinfluenser, vara ett bra val.

Boots

Det blir mycket ankelkorta boots i höst.

Så den som inte redan har några gör klokt i att investera i några. Varför inte mönstrade, eller i lack, eller kanske i brokigt tyg?

Boots med struktur och paljetter från & Other Stories

Bildresultat för boots aw 2016

 

miu miu boots

Lackade boots från Miu Miu

Till sist en sorglig nyhet som du kanske redan hört. Sonia Rykiel har slutat sina dagar.

Den egensinniga franska designern gick bort igår torsdag, och blev 86 år gammal.

Vila i frid Sonia. <3

Bildresultat för sonia rykiel


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist / färg & stilrådgivare hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön, och 50+Mode är en blogg för alla nyfikna. Men främst vänder sig bloggen till alla oss kvinnliga 50+are som är intresserade av mode och hur vi tar oss ut, men som för den skull ändå inte vänder kappan efter precis alla nya vindar som blåser. Vi har förhoppningsvis hittat hem i vår stil, och nu handlar det mer om att förvalta den väl.
Jag vill genom bloggen 50+Mode dels dela med mig av mina yrkeskunskaper, och dels ta upp ämnen som jag kommer i kontakt med genom mina kvinnliga kunder, eller som jag hör eller läser om i media. Men jag vill också ta upp sådant som jag tror kan intressera andra kvinnor runt om i landet, saker som jag själv funderar över, en 50+ kvinna med ett numera ganska nedtonat modeintresse, som alltmer övergått till en vurm för det långsiktiga. Bloggen är också tänkt att kunna fungera som inspiration för mina kunder, för fortsatt utforskande och utvecklande av den egna stilen.
/Marie

Marie Tostar-Lindner, 50+Mode-bloggare, Personlig stylist, Färg & Stilrådgivare, Garderobsplanerare och Föredragshållare på Tellclothes.
KATEGORIER
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
TIDIGARE INLÄGG
PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

FÖLJ ACCESSORIZEBYTELLCLOTHES PÅ INSTAGRAM
Follow on Bloglovin
Blogglista.se