web analytics

Emma 1

Häromkvällen såg jag filmen Domaren, med Emma Thompson som domaren Fiona Maye. En intressant film som visar en liten skärva av hur komplexa livets frågor kan vara. Men det allra största med den här filmen är Emma Thompson. Alltså… vilken makalöst fantastisk skådespelerska hon är!!! Jag blev helt tagen av hennes rollprestation. Hennes väsen sitter fortfarande kvar på näthinnan fastän det har gått flera dagar sen jag såg filmen. Så jag uppmanar er att gå och se den. Gör det bara! Om inte så för Emmas skull. ♥ Får hon inte en Oscar för denna prestation så vet inte jag.

Läs SVT’s recension av filmen här.

Så underbart det också är att se en 50+kvinna i en sådan tung huvudroll. Jag njöt i fulla drag. Mera sånt! Vi behöver bra förebilder. Eller förebilder överhuvudtaget, som visar att vi inte är osynliga. Vi finns, vi mogna kvinnor! Och vi är häftiga! Emma Thompson är 59 år och är en fantastisk förebild för oss mogna kvinnor. Så värdig. Så magnifik.

The trick is to age honestly and gracefully and make it look great, so that everyone looks forward to it./ Emma Thompson

Emma Thompson

Emma 2

Emma Wiklund, nu 50 år.

En annan Emma som nu kommit upp i vår ålder, är Emma Wiklund. ”Minimjölks-fotomodellen” som numera är hudvårdsentreprenör med egen hudvårdsserie Emma S. fyllde 50 år igår. Grattis Emma!

När det kommer till skönhet säger Emma;

”70 till 75 procent handlar om din livsstil. Kost, träning, sömn. Det säger alla, men det har bevisad effekt på hur huden mår. Konditionsträning två till tre gånger i veckan är ett skönhetstips som påskyndar cellförnyelsen. Sånt älskar jag. Jag vill ha en pigg, fräsch och ungdomlig hy – inte nödvändigtvis rynkfri. Har du en vacker, pigg och fräsch hy kan du komma undan med mycket!”

Vidare berättar hon, den forna fotomodellen, att för en modell som vill få många jobb är det inte vacker som är det viktigaste att vara, utan vilken utstrålning man har, vad man kan uttrycka. Det tycker jag att man kan applicera på oss vanliga dödliga också. Det är vad vi har att komma med, det vi har att ge, som är det viktiga. Ett uttryckslöst ansikte med perfekta anletsdrag eller ett uttrycksfullt ansikte som inte är perfekt, vilket väljer du helst att möta?

Emmas nya Ultimate-serie som är speciellt framtagen för kvinnor 50+ beskriver hon så här:

”Vi ville utveckla en mer exklusiv antiage-serie för en kvinna med mogen hy. Förutom att vi får mer fina linjer, mer rynkor och mer vertikala linjer, så märker jag på mig själv att huden blir tunnare och mycket känsligare, och den återhämtar sig inte lika snabbt. Det är ju för att kollagenet och fukthalten i huden sjunker med åldern. Det är just dessa problem vi vill att Ultimate-serien ska arbeta med.”

Läs hela intervjun med Emma här.

Alexandria Ocasio-Cortez

Vi kvinnor förväntas att alltid vara vackra. Eller åtminstone förväntas det  att vi putsar och putsar på utsidan. Det är rätt sorgligt, eller hur? En kvinna döms alltid efter sitt utseende vare sig hon är vacker eller ej. Utseendet måste alltid kommenteras på ett eller annat sätt. En man kommer alltid lindrigare undan.

Apropå att dömas för sitt yttre; har ni hört talas om Alexandria Ocasio-Cortez, 28-åringen från Bronx som ställde till med en politisk skräll i New York i slutet av juni i år, när hon segrade i demokraternas primärval? En seger i sig som är både ovanlig, fantastisk och inspirerande. Men modeintresserade Alexandria är ovanlig också för att hon utöver sina demokratiska åsikter vägrar att dämpa sin kvinnlighet och foga sig i den patriarkiska syn som råder, i hur man bör se ut och uppträda.

Jag citerar Susanne Ljung, som den 8/9 skrev en stilkrönika i DN om Alexandria Ocasio-Cortez:

”Att klä sig kvinnligt likställs med svaghet av många konkurrerande män (och tyvärr också av kvinnor). Alexandria Ocasio-Cortez hävdar med emfas att det är just hennes femininitet som ger henne kraft. Hon är väl medvetenom att många män försökt förminska kvinnors intresse för kläder och smink genom att kalla det för trivialt, och på det viset fått kvinnor att betrakta sig själva som oviktiga. Hon vände vapnet mot dessa, skulle man kunna säga. I somras frågade amerikanska Elle om hon någon gång var orolig för vad hon gett sig in på. Hon svarade att mäns underskattning av henne som kandidat blev hennes bästa skydd. 

”De trodde verkligen inte att jag var någonting”, sade hon. Många av dem såg bara en ung entusiastisk kvinna i klänning och rött läppstift som inte verkade vara ett hot. Tills resultatet tillkännagavs, vill säga.”

”Rött läppstift bar för övrigt även tidiga suffragetter, och kvinnor under andra världskriget, som en symbol för motstånd och kvinnokraft”, tillägger Susanne Ljung.

Så passande!

 Cindy Joseph

Den nyligen bortgångne Cindy Joseph, makeup-artist och 60+modell som också drev Boom, hennes eget hudvårdsmärke, sa;

Woman are judged heavily on looks, when you’re young and beautiful you have value – and somehow we lose value as we age, that’s total make-believe. We need to see beauty all the way through life. / Cindy Joseph

Cindy Joseph brann för en ren och naturlig look när det gällde makeup, och särskilt när det kom till oss mogna kvinnor. Hon kallade det att man skulle vara en makeup minimalist. Skönhet för oss mogna kvinnor handlar om som hon sa Pro-Aging, not Anti-Aging.

True beauty does not come from something that you put on your skin – it comes from being comfortable in your own skin. Beauty is amplified not by pills or potions, but, by self-confidence and an acceptance of your own uniqueness. You’ve earned your grey hair and wrinkles. They tell the story of your life, so be proud of them!

The more beautiful you feel, the more beautiful you will look. It’s that simple! Beauty is a state of mind.

Hon fokuserade på välmående och äkthet och tyckte att vi inte att skulle lyssna så mycket på vad andra sa utan lyssna inåt och följa vårt hjärta.

Det finns en fin video här där du kan höra henne tala om kvinnor, makeup och ålder.

Vila i frid nu, kära silversyster. ♥

Cindy Joseph blev 67 år.

Vår/Sommar 2019

Det kommer ju en vår också så småningom.

För den som är nyfiken på hur den kommer att se ut så kanske Marc Jacobs drömska och uppiggande visning av SS19 i NY från igår kan passa.

Trevlig helg! ✨

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: