web analytics

Det började med ett telefonsamtal för drygt ett år sedan från en för mig då helt okänd Annica Liljeblad. Hon berättade att hon hade läst min blogg och gillade den och vad jag skrev om oss 50+kvinnor. Hon sa också att hon behövde stärka sitt varumärke i sin nya jobbkarriär som hon gett sig in på som 50+are, och att hon gärna skulle vilja ta hjälp av mig med det. Hon hade även en vag idé om ett samarbete.

En mycket sympatisk människa, tänkte jag redan då, när jag hörde rösten i andra änden. En röst full av liv och lust. Hennes entusiasm smittade av sig på mig, så när hon frågade om hon fick bjuda på en lunch så kunde jag inte motstå att tacka ja. Fast jag inte visste någonting om henne, denna främmande människa som just ringt upp mig.

Annica och jag i begynnelsen 

När vi träffades så tyckte jag omedelbart om henne. Jag fick henne lite senare också som kund. Men något samarbete blev det inte. 🙂 Men vi blev goda vänner.

Och nu kan vi skåda hur denna Annica Duell Liljeblad mitt i livet, tar världen med storm! Som en alldeles självklar och redan mycket proffsig skådespelerska i exempelvis The Square, Tjuvjägaren, Alice. Vi har även kunnat se henne som värdig och vacker presentatör på Satellite Award i LA, helt nyligen.

En 50+kvinna som bestämmer sig för att starta en ny karriär mitt i livet är stort.

Att göra det som skådespelerska är ännu större.

Att lyckas som A Shooting Star vid 50… det är ENORMT!!! Därtill gjort på rekordtid!!!

Film- och teaterbranschen är en av de tuffaste branscher att slå sig fram i. Konkurrensen är stenhård redan från start. Inte blir det lättare för att man inte längre är helt ung. Det kryllar definitivt inte heller av roller för medelålders kvinnor.

Men Annica har lyckats. Mot alla odds. Med ett makalöst jävlar anamma och ett hisnande dödsförakt har hon kastat sig utför stupet och fått vingarna att bära. Det är djupt imponerande. Jag är glad och lycklig över hennes framgång. Jag beundrar hennes stora mod och hårda slit för ett livsmål som hade så mycket emot sig. Hon lyssnade på drömmen hon haft ända sedan barnsben och tog den till slut på allvar. Det måste väl vara en av de största kärlekshandlingar man kan göra för sig själv. Relaterad bildKanske till och med den allra största.

Läs mer om Annica här.

Det är glädjande med någon som gör någonting med sitt liv. Som inte låter livet rinna ur händerna. Som tar tag i, och lever sin dröm, och visar att det GÅR. Även om du inte går och drömmer om en karriär som just skådespelerska mitt i livet, så kanske du ändå när en dröm som väntar på att bli uppfylld. Kanske kan Annicas fantastiska resa inspirera dig till att våga ta tag i den drömmen och bryta dig ut ur komfortzonen. För visst går det! Om man bara törs tro på att det går, om man orkar kämpa för det, även när det tar emot.

Annicas råd för att byta bana efter 50:

  • Stanna upp och lyssna på dig själv. Det kräver mod och koncentration.
  • Våga kliva ur din komfortzon, det är då du utvecklas och blir stark.
  • Utbilda dig och skaffa kunskap inom det område du vill satsa på.
  • Omge dig med snälla och ärliga vänner som peppar dig.
  • Ta din dröm på allvar, det är din tur nu.
  • Måla upp en drömbild och visualisera den regelbundet. Målbilden gör att du fattar stora och små beslut som tar dig i den riktningen.
  • Skala bort saker som ger dålig energi. Då frigör du tid och energi att hitta och ta tag i din dröm.
  • Bort med dåliga samvetet. Gör man det man mår bra av så blir man vänligare mot andra. Du sprider goda energier.

Ok, jag vet att det kan verka provocerande för en del att höra att man ska satsa på sin dröm. Det är kanske inte alltid så lätt att kasta loss och göra vad man vill. Kanske är det t.ex. inte ekonomiskt möjligt. Det har jag absolut förståelse för.

Men ibland stirrar vi oss blinda på begränsningarna. Jag tror att man alltid kan göra något som leder åt den riktningen. Och vem vet, ibland öppnar sig möjligheter på vägen man inte trodde fanns. Det finns ett japanskt talesätt som säger att det du gör gärna, det gör du i regel också bra. Och varje sjumilafärd börjar ju med ett steg, som kineserna säger. Så varför inte börja med att göra det man blir lycklig av desto oftare? Det är ju alltid en början.

Ett annat sätt att ställa in sig på det man vill, kan vara att se till att vara klädd för det. “You can have anything you want if you dress for it.” sa Edith Head. Jo faktiskt, det hjälper! För när du ser dig i spegeln på det sättet som du ser dig i framtiden, eller bara satsar på att framhäva dig själv med klädseln så visualiserar du, och då är det lättare att själv tro på din dröm, att den kommer att bli sann, att du är värd att uppnå den. Och det blir även lättare för andra att tro på dig och din dröm. För om inte du själv tror på din dröm, hur ska då något annan kunna göra det? Så sätt igång! Du har inget att förlora. Bara om du inte gör någonting, eller hur?

Ett varmt lycka till!!! Relaterad bild

Eller kanske lever du redan din dröm? Då vill jag bara gratulera! Relaterad bild

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: