web analytics
mohairklänning

En långhårig mohairklänning fyndad på helgens klädbytarparty. Prefekt när kylan kommer!

I lördags var jag och ett gäng andra kvinnor på ett swap-party och bytte kläder med varann. Den ofrånkomliga rensningen av garderoben som jag fick göra innan gjorde att garderobsskiftet från sommargarderob till vintergarderob plötsligt blev av, och dessutom gick i rasande fart!
Så bra när man blir tvungen att beta av saker som känns lite trögt att göra. Och egentligen är det ju inget svårt, bara lite omständigt. Nu är garderoben redo för hösten som faktiskt är här på riktigt, och för vintern som kommer så småningom.
Med mig från partyt fick jag lite smått och gott som t.ex. en långhårig mohair-shiftklänning som jag kommer att bära antingen som den är, eller med en tunn polo under à la 60-tal, och ett par lustiga handledsvärmare från Paris, som blir perfekta att matcha med min orange lammullssjal när kylan kommer.

handledsvärmare

Ett par skojiga handledsvärmare från Paris, också ett fynd på swap-partyt. De kommer att lysa upp hösten!

Så kul det var att se sina gamla kläder (=vänner 🙂 ) hitta nya ägare, kvinnor som tog plaggen till sina hjärtan och gav dom en välförtjänt nystart med smittande entusiasm och glädje.
Jättekul! Rekommenderas! Och så bra för miljön!!

Apropå kläder och garderober, det börjar bli dags att ömsa skinn, att höstrensa garderoben, eller bara skifta från sommar till vintergarderob om du har det upplagt så. Eller både och, som i mitt fall.
Tips inför garderobsrensning och planering hittar du i några av mina tidigare inlägg, garderobsrensninggarderobsplanering.

Mera tips! Du glömmer väl inte lavendelpåsen! Malen kommer inte att trivas, och så luktar det gott också. Läs mer hur du håller de små otäckingarna borta från garderoben. http://trinnyandsusannah.com/control-moths/

Hösten har varit långsam och fin. Och nu tycks den som sagt ha tagit fart på allvar. Hösten gör, tycker jag, att det blir lättare att fördjupa sig i saker och ting på något vis, t.ex. i arbetet. När mörkret börjar lägga sig utanför fönstret är det också gott att sjunka in i en bra film, eller en god bok, eller vara riktigt närvarande under en måltid med intressanta diskussioner. Det är också härligt att återigen få boa in sig i höstkläder, boots, halsdukar och värmande kappor.

Men som någon beskrev det så bra i DN häromdagen, så är det lite så att man också känner att själen liksom darrar inför steget att gå in i den mörka årstiden. Det är en lång, mörk tunnel som väntar innan vi får se ljuset igen. Men vi har ju klarat det förr, och klarar det säkert i år med. Det handlar väl bara om att omfamna den årstiden, att inte spjärna emot.

själen darrar

Hösten är här…

I somras besökte jag och min man Julita gård, och i museibutiken fanns det nytryck av de gamla skolplanscherna med årstider. De bilderna satt på väggarna runt om i klassrummet under mina tidiga skolår, och har för mig blivit en slags sinnesbilder för sommar, höst, vinter och vår. Och så kanske det är för de allra flesta i vår generation. Jag minns att jag ofta försvann djupt in i bilderna med blicken, medan fröken undervisade där framme vid svarta tavlan. Just hösten minns jag också särskilt starkt. Jag vet att jag ville kliva in i bilden, och stå där mitt i guldsalen bland alla guldgula höstlöv. Årstidsbilderna fyllde mig med en förundran, en pirrande förväntan som tog mig igenom övergångarna in i vintern, våren, sommaren, hösten.
Jag ska försöka ta tag i den känslan igen. Att gå ut och njuta av höstens vackra färger kan vara en bra början.

10625106_345724782259251_1758190561675635293_n

Fortfarande kan jag få lust att kliva in i skolplanchens höstbild, att få gå runt i den guldgula salen.

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: