web analytics

För den som är i behov av en klänning à nymålad canvas med ram och allt, så finns sådana att få tag på nu (!?). Foto: Viktor & Rolfs Haute Couturevisning Höst/Vinter 2015/16.

En av de viktigaste faktorerna i mitt arbete är att plaggen och stilen ska stämma med det liv kunden lever. Om livssituationen förändras, t.ex. ett nytt jobb, så ändras sällan den personliga stilen, men typen av plagg kan ändras pg. av att det nya jobbet har en annan klädkod. För kläderna fungerar förstås bäst, och kommer till mest användning, om de speglar det liv man lever. Men hur många gånger köper vi inte plagg för ett liv vi skulle vilja leva, än det liv vi faktiskt lever?

Man kan komma på sig själv med att stå och tumma längtansfullt på ett dyrt och kanske ikoniskt plagg, som inte skulle passa in i ens vardag ett endaste dugg, en endaste dag. Men det är ju oftast roligare och mer lockande att shoppa vackra, flärdfulla, alldeles, alldeles bedårande och fullkomligt onödiga kläder, än de basic vardagskläder som vi faktiskt behöver. Men vi måste hålla i oss, och hålla huvudet kallt. Särskilt när det pågår rea, som det ju gör just nu.
För att inte ens på rea ska vi slå till på plagg som ligger alltför långt ifrån vår vardag. Hur läckert, speciellt, annorlunda eller prisvärt plagget än är.
Med andra ord, lever vi inte ett liv med ett återkommande strosande upp och ner på röda mattan så har inte några flotta röda-matta-klänningar något att göra i vår garderob! Punkt. Hur tjusiga de än är.

Det är svårt att stå emot frestelsen ibland. Särskilt för den mycket klädroade. Tro mig.
Men i den här åldern har vi förhoppningsvis äntligen börjat lära oss att stå emot passionerna som ändå inte funkar. Vi har fått lära oss att se på plaggen som väcker vårt habegär som vackra tavlor, bara att titta på, och låta hänga kvar. Vi vet att det bara är till att ruska av sig de lockande drömmarna och suga tag i ett 3-pack bastrosor på Åhléns, istället för den fladdrande, eldröda chiffongblåsan som hänger så frestande där i lyxbutiken.

Fast nu lät det där ju väldigt tråkigt. Det var inte så jag menade, att de kläder som är lämpade för oss är endast de tråkiga, trista, ospännande plaggen. Nej, nej, jag menar bara att det ibland lockar mer att köpa glammiga festkläder än enklare vardagskläder som visserligen är snygga, men kanske inte är samma fest för ögat som de glamorösare plaggen. Man kan visst älska sina vardagsplagg och tycka att dom är dösnygga, och att det också är eftersträvansvärt. Naturligtvis. Men det är viktigt att veta sina gränser, så att man inte köper på sig en massa tjusiga plagg som bara kommer att hänga orörda, för att det aldrig blir något tillfälle att använda dom. Då uppstår ju den typiska situationen; en välfylld garderob men inget att sätta på sig, dvs. man ser inte skogen för alla träd. Frustrerande, onödigt och oförsvarbart oekonomiskt.
Sedan skulle man ju också kunna vända på steken och säga att för den som vill bli mer social t.ex. men saknar plagg som passar för sånt, kan gå och inhandla dylika för att därmed få skjuts på sitt social liv, i ett slags terapeutiskt syfte. Dit man vill komma kan man bana väg för, man vattnar så att säga de plantor man vill ska växa. Så att det inte är bristen på lämpliga plagg som hindrar en.

Nå. Med allt detta vill jag bara säga att förväntningar på inköpen måste vara realistiska. Är man t.ex. ingen stjärnskådis eller har utsikter till att bli en inom de närmsta åren med årliga resor till Cannes i april, så gör sig röda-mattan-klänningarna bättre på galgen i butiken, än som dammsamlare i ens orörda garderob. Men det är klart att man måste få ha festkläder och glammiga inslag i garderoben! Självklart. Om man inte med säkerhet VET att man ALDRIG någonsin kommer att gå på något festlig tillställning mer. 🙂

Mina behov just nu, kan jag meddela när jag sjavar omkring här på landet, ligger så långt ifrån röda-mattan-glamour som man bara kan komma.
Föresatserna jag tidigare hade att i år klä mig lite mer kreativt och fint här ute på vischan (se inlägget här) har kommit av sig sedan kylan kom tillbaka. 15 grader ute, och värmen på här inne. Under förra veckan som var varm och skön gick det bättre. Men nu måste jag sätta på mig både ylletröja och tjocka strumpor där jag sitter i mitt nyinredda sommarkontor.
Inte lika tjusigt, förstås.
Men när min älskade man går runt i rutig flanellskjorta, fleece och jeans hela dagarna, och min tonårsson sover bort halva dagarna och inte bryr sig ett smack om hur jag ser ut, och inte jag heller för den delen, då får det vara helt ok att sjava omkring såhär jag med.
Fast då och då åker jag in till stan och träffar vänner och gör ärenden. Då klär mig som jag brukar, och får en känsla av att sitta ihop igen.

11224104_498245660340495_3437079169780965452_n

Mitt sommarkontor, med den somriga, nytapetserade Morristapeten, Cowslip Fennel. Härinne skriver jag bloggen i sommar, och skissar på den nya hemsidan.

Så var det dags för en rapportering av Projekt Gråhårig.

Så här ser min hårfärg ut nu.

1610960_498245667007161_7773833398601274748_n

nyast

Håret för 6 veckor sedan.

Det går fortare än väntat, att bli grå.
Min duktiga frisörs tonade övergång funkar utmärkt, kan jag meddela. Jag har inte behövt gå tillbaka till henne än och korrigera. Så nu låter jag bara solen bleka fram silverstänket, så gott det nu går i gråvädret, och tar itu med håret när vi flyttar in till stan igen.

Kan förresten också meddela för den intresserade att jag inte har några vallningar längre. Jag köpte Remifemin på hälsokosten, och jag vet inte om det beror på tabletterna, men faktum är att vallningarna har avtagit! Värt att prova tabletterna, med andra ord, för den som hamnat i samma situation.

Ny hemsida på G.

I slutet av sommaren kommer bloggen och hemsidan att ha ändrat utseende. Lite renare och fräschare är det tänkt. Jag sitter som bäst och skissar på den. Spännande och roligt. Hoppas att ni också kommer att gilla den.

Hej så länge!

11061979_10153503134728552_179631963368921510_n

Jag i kohagen i förra veckan, när solen sken så skönt.11702653_498245963673798_5923271660884216102_n Vackra Sörmland

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: