web analytics
free download white peacock hd wallpapers

Den vita påfågeln har en inbyggd finess i allt det vita. Olika nyanser av vitt i fjädrarna på kroppen ger innehåll och djup, och det fantastiska mönstret i stjärtfjädrarna ger struktur, skönhet och raffinerad elegans. För att inte tala om den chica lilla huvudbonaden som påfågeln bär. Perfekt styling!

Studenttider, pingstbröllop, midsommarafton, och en lång, varm sommarsemester framför oss… Det monokroma vita gör sitt årliga intåg, och i modet är vitt det nya svarta.
Men vitt från topp till tå kan vara lite knepigt att få till. Det blir lätt lite platt, och opersonligt. Själv kan jag få tandläkarvibbar, eller brudfeeling av allt det vita, vilket inte riktigt är det jag vill åt. Gift som jag är. Med prima tänder.
Men att styla vitt fungerar ungefär som att styla svart, med den skillnaden att med vitt behöver man skapa ett djup, och det svarta vill man gärna lyfta lite, genom att skapa dagrar i det kompakta mörkret.
Men principen är densamma; vi får liv i det monokroma genom att jobba med ytan, genom att skapa schatteringar med näraliggande färger, eller genom att lägga till enstaka starka färger, och gärna i kombination med svart (vitt, när det gäller att styla svart).

Några olika förslag för att styla vitt;

 • Enklast är att mjuka upp det vita med nästan-vita färger, som pasteller. T.ex. isblått, puderrosa, citrongult, eller genom att mixa rent vitt med andra toner av vitt. Då är du fortfarande ljust klädd, men du har fått lite innehåll, lite djup, och spännande schatteringar. Min personliga favorit är att kombinera vitt med sandfärgat, gärna med accessoarer i brunt läder till, cognac eller mörkbrunt. Lite avspända safariinfluenser, det är fint på sommaren.
 • Tar det emot med bländande vitt, eller är det kanske för hårt med kritvitt mot din hud? Välj cremevitt då, istället. Det är en mer lättburen variant, och ibland upplevs den också som mer sofistikerad än kritvitt. Eller välj kittvitt, äggskalsvitt, eller någon annan bruten, vit färg.
 • För dig som tål starka kontraster är svart/vitt en riktig stilsäker klassiker, som aldrig blir omodern.
 • Knallrött och vitt är en sommarfräsch, och pigg variant.
 • Marinblått och vitt ger en stilren sailorlook.
 • Skapa en spännande look med lager-på-lager, olika ytor, och olika material. Bomullstwill, linne, siden, spets, chiffong, eller varför inte lite cashmere för svala sommarkvällar.
 • Lägg till något i djurprint för en annan sorts spännande variant.
 • Addera accessoarer i metallic. Silver, guld, bronze, rosé, välj det som passar dig bäst.
 • Mixa vitt, svart och en knallig färg för en vågad, färgstark look.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tips!

 • På jobbet är det bättre att bära täta, lite kraftigare vita material, i motsats till t.ex. tunna linnetyger som lätt skrynklar sig, och låter huden lysa igenom.
 • Undvik vita skor till vit outfit. Bär hellre nudefärgade, metallic, eller välj skor i knallfärg.
 • Lägg på mer makeup än vanligt, och framför allt ögonmake och rouge (samma som gäller när du bär svart). Vitt, och svart, har en förmåga att suga färg ur våra naturliga färger, och det gör oss bleka.
 • Tänk på att sätta på parfym innan det vita plagget åker på. Det kan bli fula missfärgningar annars. Men applicera däremot makeupen efter att det vita plagget satts på, för att undvika missöden med sminkkladd på det vita plagget.
 • Det är hudfärgade underkläder som gäller när du bär vita kläder. Inget annat. Punkt.  fjäril Glad nationaldag, och trevlig helg!

 

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: