web analytics

muffins

Idag är det muffinsdagen. Inget att fira om du frågar mig. Jag är, ja kan man tänka sig, inte är särskilt förtjust i muffins. Vare sig de ätbara, eller de där gänget envisa muffinsar som satt sig runt midjan.

De ätbara är ju tack och lov lätta att undvika. Även om en del höjer lite på ögonbrynen, som om det vore snudd på omoraliskt att inte vara upp över öronen förtjust i just muffins.

Getingmidjan är inte realistisk att sträva efter, den får vi aldrig tillbaka hur hårt vi än tuktar oss. Men det finns knep som åtminstone får oss att hamna lite granna i det området.
Underbart foto från 50-talet, lånat från Couture Allure Vintage Fashion.

Men de där som inte är ätbara går sorgligt nog inte att undvika. De lär aldrig försvinna helt, hur hårt vi än tränar, eller hur få muffins vi än äter. Även den superslanka mogna kvinnan har dom. Barnafödandet sätter givetvis sina spår, men även den som inte har fött några barn får lik förbannat leva med valkar som lägger sig över byxlinningen. För att huden inte längre har den elasticitet som den en gång hade. Fettet börjar också att fördela sig lite annorlunda på kroppen i klimakteriet, och då ökar också midjemåttet lätt. Därtill sjunker också vår ämnesomsättning med åldern.

Om du inte är bästa vän med dina midjemuffinsar, så finns det härligt nog lösningar som gör dom lite lättare att hantera.

Klänning. Jag säger bara det. Med en klänning slipper du all problematik i ett enda svep. Inga valkar som trist lägger sig över byx- eller kjollinningen, allra helst när man sitter ner.

Midjeformaren. Har du inte upptäckt den än, så har du en förälskelse framför dig att vänta. Midjeformaren är den mogna kvinnans bästa vän. Jag har en Maidenform Shape-underklänning Full Slip, en ”helkroppsshaper” som ger mig en skön, stödjande omfamning när jag bär klänning. Den håller ihop kroppsfladdret, och ”smetar ut” bucklor som finns både här och där. Det finns hur många sorter som helst på marknaden nu, så du hittar säkert en som passar dig.

72170dd6-34a4-45ce-9241-cfe6be3ce9e3

Som Trinny and Susannah säger; ”Bodyshaper gives you confidence”. Här är deras egen variant ”All In One Body Shaper”.
Se mer på deras website
trinnyandsusannah.com

Byxlinningen. Var noga med var byxlinningen hamnar. Välj byxor där linningen hamnar mitt på bullen, inte över, inte under.

Rör på dig. Ingen nyhet direkt, men motion sitter definitivt inte i vägen. En kropp som tränas, uppför sig och mår förstås bättre på alla sätt, än en otränad. En sådan enkel sak som raska promenader t.ex. bränner mer fett än vad man kan tro. Satsar man också på att bygga muskler kring midjan, fungerar musklerna som en inre korsett. Det blir då lättare att hålla in magen lite grann. Man blir också starkare i ryggen, och får bättre hållning. Är man rak i ryggen, blir också magen mindre.

Mer sömn, mindre stress. Sov så mycket du bara kan, och dra ner på stressen så mycket det bara går, i ditt liv. Stress ökar midjemåttet. Åh förlåt, nu blev du kanske stressad!

Sist, men inte minst. Undvik muffins.

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: