web analytics

Blog

Baddräktstips, och hur bär man metallic?

22 maj 2014,   By ,   2 Comments
äppelblom

Hänryckningens tid. Det blommar överallt. Jag får lust att trycka på pausknappen, så att jag hinner att njuta, om och om igen, av allt det fantastiskt vackra.

Oj, så fort sommaren kom! Härligt! Fast också lite stressande. Tiden går ju så himskandes fort! Och snart börjar badsäsongen…
Min mening är inte att skapa panik nu. Men funderar du på att köpa ny baddräkt så är det hög tid att slå till nu, innan de tar slut.
Själv har jag mer och mer gått över till hel baddräkt, då bikinin känns lite för avslöjande. Det är skönt att gömma den vita, lilla degiga magen. I allafall om badandet är huvudsaken. Ska man däremot huvudsakligen sola så är det ju trevligt om den vita, lilla degiga maggen också får lite färg, och blir lite som nygräddad. Men den hela baddräkten är oftast ändå den mest smickrande modellen för oss mogna kvinnor, genom att den skapar långa, obrutna linjer som både lugnar ner bullar och put, och har en slankande effekt. Och det tackar man inte nej till kanske?

Baddräktstips

På väg hem från arbetspasset häromdagen föll min blick på en baddräkt i skyltfönstret hos Twilfit. En svartvit, elegant halterneckmodell som jag genast stolpade in och provade. Och köpte på studs. Absolut perfekt! Den sitter som en smäck, är gjord i ett fint italienskt baddräktsmaterial, den är smickrande i modellen, och håller in lilla magen. Vad mer kan man begära? Inte heller var det någon sedvanlig skräckupplevelse att prova den. Twilfit har, iallafall i Ringens galleria, ett provvänligt ljus i sina provrum, som gör att man slipper få varje skavank upptryckt i fejset. Jag blev dessutom väl omhändertagen av en trevlig personal. Det hela var alltså en väldigt trevlig upplevelse. Inte skadade det heller att baddräkten kostade endast 399:-!
Twilfit har även andra modeller som passar oss mogna kvinnor. Så gör ett besök där, eller någon annanstans, om du söker en ny baddräkt. Och gör det snabbt! Innan alla tänker likadant.

 

Och nu över till någonting som inte alls har med baddräkter att göra, men som ändå ligger i tiden, och kan ge oss en smula huvudbry.

Hur bär man metallic?

10313453_10152900387664896_1479171811152498637_n

Till vardags blir det sällan bra med silver från topp till tå. Lite av ”en bakad potatis”, som någon uttryckte det på Style.com’s fb-sida. 🙂

Ingen har väl kunnat undgå hur metallic har tagit sig in i modebilden, på allvar. På catwalken funkar det med stora uttryck som metall all over, men i vardagen får man närma sig det med lite finess, då metall har ett starkt uttryck och lätt tar över.
Här kommer 6 tips hur man kan bära metalliskt blänk, vid sidan av catwalken.

stylecab.com Elle-Macpherson1

Modellen Elle-Macpherson bär silvermetallic helt rätt, med en nedtonad grå tröja. Däremot vet jag inte om det var så lyckat med både gigantiska örhängen OCH allt blänk runt båda armarna. Dessutom är armringarna i guld, medan byxorna är i silver. Hm, jag vet inte, jag… Men helt rätt med svarta skor. Rasande coola skor dessutom, men ack vilka höga klackar… Aj!

 

chanel

Chanel

1. Först och främst; håll det enkelt och nertonat! Låt endast ETT plagg/ en accessoar ”tala” i en outfit.
2. Bär metaller till neutraler, eller åtminstone till dämpade färger. Guld och bronze brukar vara vackrast till färger med varm underton som t.ex. beige, creme och pudertoner. Silver till svart eller grått, eller vitt är en smashing hit. Roséguld gör sig fint med dova, svala färger som grått, stålblått, ostronvitt osv. Läs mer i inlägget Roséguld.
3. Var noga med snittet, och passformen på det metalliska plagget. Lite för kort kjol, lite för pösig jacka gör att elegansen försvinner, och outfiten börjar hotfullt att gränsa till det smaklösa och/eller vulgära.
4. Paljetter funkar sällan på den mogna kvinnan. Blaffigt paljettbeströdda plagg gör oss 50+kvinnor ännu äldre. Endast en liten splash av paljetter någonstans, kan däremot funka alldeles utmärkt. Det alltför blanka kan överhuvudtaget ge ett överdrivet, och billigt uttryck. Lösningen kan istället vara att välja en matt metall. Även när det gäller accessoarerna. Den matta metallen kan vara lättare att bära än den högblanka, åtminstone till vardags.

 

5. Renodla! Samla allt på ett ställe. T.ex. en lång och bred radda med glänsande armringar på ena armen, och inget mer iögonfallande i outfiten, ger mer effekt än lite blankt här och där. Överhuvudtaget är smycken och andra accessoarer den behändigaste vägen för att släppa in lite metall i garderoben. Och satsa då på något som sticker ut, ett maffigt halsband, eller en silverblänkande sko till en i övrigt nedtonad klädsel. Definitivt en humörhöjare!

mixa metaller

Klockan från Marc Jacobs och armbandet från Dyrberg Kern, båda i mixade metaller, gifter sig bra med varandra.

6. Mixa metaller om du vill. Men blanda varsamt, och genomtänkt. Ett guldhalsband till silversandaletter är ett mycket osäkert kort. Tänk på att inte låta det bli för mischmaschigt, men inte heller för övermatchat. Kan vara en svår balanskonst, men att utgå från t.ex. en klocka med mixade metaller är alltid en start.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9518 - kopia

Lite metalliskt blänk kan också piffa upp det, där hemma. Den här lilla söta äppelasken i kopparfärg på Åhléns har jag blivit smått kär i.

Till sist vill jag visa ett helt fantastiskt foto från tumblr där man ser vad silverblänkande Guggenheim Museum i Bilbao kan inspirera till. Både vad gäller klänning och foto. Dessvärre vet jag inte vem vare sig designern, eller fotografen är. Men läckert är det, eller hur?


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: