web analytics

Blog

Blair Eadie, färgfestival och mogna svenskor

30 mars 2019,   By ,   0 Comments

Bloggaren och megainfluencern Blair Eadie har åtminstone 1.1 million Instagramföljare, 217,000 Facebookföljare, 53,000 Twitterföljare och 3.1 million månatliga besökare på Pinterest. Siffrorna är ifrån i höstas, så de har med säkerthet ökat.

Det är lätt att förstå hennes genomslag. Hennes stylingmuskler är verkligen i fin form. Hon stylar lekfullt, skickligt, personligt, fingertoppskänsligt, vackert och modigt. Hyperinspirerande! Så fort jag ser en av hennes outfits vill jag genast rusa till min garderob och sätta ihop en ny outfit. Hon har en förkärlek för starka färger och ränder, men blandar också in mjuka toner och milda uttryck emellanåt.

Läckert är bara förnamnet.

Hennes stil beskriver hon själv så här:

”Quirky, feminine and colorful. I try to evoke elegance, with a polished approach but also a side of irreverence. I want it to be fun and approachable, but I also love an over-the-top, dramatic moment.”

Blair Eadie, bloggare och megainfluencer

Läs mer om Blair här.

Hon är 33 år, men jag tycker att hennes stil i stort är ganska tidlös och kan inspirera likväl en 17-åring som en 50+åring eller ännu äldre, att flexa sina stylingmuskler. Stilen är måhända lite väl flamboyant för gemene kvinna, den kräver liksom sin publik. Men stilen är en frisk fläkt i modevärlden och ingjuter lite mod att våga oss på mera färg och oväntade mixningar, och lekfulla uttryck. Ibland är hennes outfits mer som vackra tavlor än outfits, och då vill jag bara avnjuta dom en stund. Bitvis kan hon påminna om Iris Apfel i hennes maximalism. More is more är det som gäller för dem båda.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Titta lite närmare hur hon gör, och låt dig inspireras… ?✨?

Har du inte fått nog än? Håll till godo, här kommer mera! Visst blir man glad av hennes färgstarka outfits?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Mogna svenskor intar catwalken

Något annat som gör en glad och som är inspirerande är de många mogna kvinnorna som intar catwalken. Tre svenskor t.ex. har nyligen fått debutgå på Balenciagas visning. Martina Almquist, Ursula Wångander och Britta Lund, de sistnämnda är båda 52 år.

Härligt!

The Tiffany diamond

Lady Gaga, Oscarsgalan 2019

Såg ni halssmycket från Tiffany’s som Lady Gaga bar på Oscarsgalan? ”The Tiffany diamond” som den 128.54-karat stora diamanten kallas har tidigare burits en enda gång, av Audrey Hepburn när hon promotade för Frukost på Tiffany’s 1961.

The 128.54-carat Tiffany diamond. Photo courtesy of Tiffany & Co.

Det är en ganska enkel design på halsbandet, egentligen. Lite av ett flickhalsband på något sätt. Fast vackert i sin enkelhet. Och effektfullt var det till Lady Gagas svarta klänning av Alexander McQueen, som hon bar på Oscarsgalan. Det skulle inte förvåna mig om det dyker upp bijouterikopior snart. Och då blir det ju inte riktigt samma sak. Dels på grund av en förmodad masstillverkning, och dels på grund av att det inte är äkta vara. För vetskapen om att det är en äkta diamant man bär, gör något med en, eller hur? Hur liten diamanten än är. Och för Lady Gaga måste det nog varit en märkvärdig känsla att veta att halssmycket runt hennes hals är värt minst 30 miljoner dollar.

Ohjälpligt kom jag dock att tänka på halssmycket The Heart of the Ocean, från Titanicfilmen. Lite samma idé, inte sant?

Kate Winslet som Rose och Billy Zane som Caledon i filmen Titanic år 1997.

Mera färgfest

Ja hörni, nu har våren äntligen anlänt! Lika härligt varje gång.

I Indien firades våren in alldeles nyligen med ”Holi” en hinduisk färgfestival. Traditionen bygger på en tvåtusenårig berättelse som handlar om hur det goda alltid vinner över det onda.

Någon som känner sig sugen på lite färgfestival? ?

Ha en fortsatt härlig helg! ???


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: