web analytics

December är en månad då det, för de allra flesta står många festligheter för dörren. Du får med andra ord många tillfällen då du kan göra dig riktigt fin. Så här kan du med några enkla grepp höja festnivån på din outfit, och det behöver varken kosta särskilt mycket pengar eller kräva speciellt stora insatser av dig.

  • Först och främst; HÅLL DET ENKELT! Ibland krånglar vi till det när vi ska göra oss fina och liknar till slut snarare en överlastad julgran, än en glittrande festdeltagare. Välj en enkel och elegant bas framför ett plottrigt hop-plock av plagg med detaljer både här och där. Bär du något plagg som “talar” dvs. har ett starkt uttryck som mycket färg, mönster eller mycket detaljer, låt då resten av outfiten hålla tyst och hamna i bakgrunden.
  • Bär du en stilren bas från topp till tå får den gärna vara i en annan färg än svart, mest för att det är så otroligt vanligt (alla dom andra kvinnorna på festen kommer garanterat att välja det) och du kanske vill sticka ut lite. Eller? Det finns ju många andra mörka, dramatiska färger om man vill ha just det, som marinblått, plommonlila, mörkgrönt, mörkt brunt, vinrött… Eller välj istället vintervitt från topp till tå! Vackert, kvinnligt och riktigt lyxigt till glittrande, stora smycken. Även om det enkla är det vackra, så försök att tänja dina gränser lite så du inte hamnar i det alltför prydliga och försiktiga, utan hellre rör dig mot det lite vildare som har högre festfaktor.
  • Till den enkla basen gör du sedan slående statements med dina smycken; Istället för ett visserligen vackert men tunt armband, vräker du på med FLERA liknande tillsammans! Eller välj ETT enda armband, stort och iögonfallande, gärna i en härlig färg eller glansig metall.
  • Låt dina vardagsörhängen vila och välj istället STORA, dramatiska pjäser. Du kan då överge halsbandet då det lätt blir för mycket med båda. Har du långt hår kan det vara vackert att sätta upp håret, så att de stora örhängena kommer till sin rätt.
  • Istället för ett enda pärlhalsband sätt samman FLERA stycken så att det “blir” någonting! Gärna i flera olika längder och olika pärlstorlekar. Lek, och låt dig inspireras av Coco Chanel som gjorde detta långt före alla andra.
  • Eller välj en vacker sjal istället för halsband, i en färg som framhäver ögonen eller bara ger en härlig färgboost åt din outfit. Fungerar också bra att bära till de stora örhängena.
  • Passa på att använda dina fina festskor som gissningsvis bara står och samlar damm. Välj gärna ett par som har lite rockig attityd, det skadar inte att tuffa till sig lite så där lagom i den här åldern. Genom att addera läckra skor uppgraderar du hela oufiten flera snäpp, i ett enda slag! De högklackade festskorna kanske inte är liiika bekväma som de skor eller stövlar du har dagligen, men när ska du annars använda dom, om inte till fest? De finns också sköna gelfyllda, vadderade halvsulor att köpa i skoaffärer, som räddar fötterna.
  • Välj en annan väska än den du brukar ha till vardags, en mindre och festligare. Gärna i en skön färg, eller med en fin dekoration som känns festlig.
  • Har du inte investerat i någon typ av midjeformare så gör det! Så skönt och tryggt med ett stöd som slätar ut alla valkar och håller magfläsket på plats. Twilfit och andra underklädesbutiker har många olika typer att välja mellan. Ikväll är jag bjuden på julbord och tänker under min midnattsblåa paljettklänning ha Flexees Instant Slimmer Waistnipper, ett skönt stöd att bära i form av en bekväm gördel. Det finns också en intressant Full Slip Firm Control från Maidenform som tillåter dig att bära valfri bh, och sedan smiter åt direkt under bysten och ger fin form ända ner på låren. Det var två exempel på sköna och pålitliga underverk som gör att kläderna sitter bättre, och din kropp känns fastare och läckrare. Höjer alltså vilket festhumör som helst!

Ha det så kul på festen!

Gör som Kate Beckinsale; Häng på dig riktigt maffiga pjäser till örhängen.

röd lång festklänning

Låt accessoarerna göra jobbet åt en enkel outfit.

Gör som Coco Chanel och bär alla pärlor på en och samma gång. Coco själv i slutet av 30-talet + foto från modehuset Chanel våren 2012.

En clutch som t.ex. Max Mara’s Pluto bag är perfekt för vinterfesten.

 

Passa på att damma av festskorna.

Låt accessoarerna göra jobbet 2

zp8497586rq

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: