web analytics

Det var länge sedan jag skrev. Ledsen att ni har fått vänta, men tiden bara sprang iväg efter semesterns slut. Nu är jag tillbaka i stan och livet har återgått till sin vanliga lunk. Härligt, även om jag njöt i fulla drag av sommarledigheten.

Känner ni som jag, att man ber mindre och mindre om ursäkt för den man är med åldern? Ja, varför ska man någonsin göra det kan man ju undra. Men har man nu gjort det under någon period någongång i sitt liv så är det glädjande och befriande att känna hur man kan kasta av sig den fånigheten mer och mer ju äldre man blir.

Igår bar jag min väldigt röda kappa med ett par lika röda, vida byxor med en svart och figurnära topp under, tillsammans med silveraccessoarer. Folk tittade när jag gick gatan fram och jag tänkte för mig själv, Ja, titta ni, det får ni gärna göra. Jag har inget att skämmas för.

För visst borde vi be lika lite om ursäkt för oss som den vita påfågeln när den sprider ut sin sagolikt vackra fjäderdräkt? Titta bara!

Eller varför inte den mer vanliga blågröna skönheten? Den ber minsann inte heller om ursäkt för sig, med den färgprakten!

Det är dags tycker jag, att i den här åldern göra sig av med all ängslighet. Varför hålla på och spara på krutet? Varför inte utnyttja sin fulla potential medan vi går här på jorden? Nä bort bara, BORT med all ”Nämen, inte ska väl jag…”!

Därför tycker jag att vi i den här sköna 50+åldern också kan släppa lite på det här med trender. Jag säger inte att det är fel med trender. De kan absolut vara intressanta, och särskilt som fenomen. Och självklart ska man kunna hänga på en trend! Visst! Men mitt råd är att isåfall göra det bara för att just DEN sortens plagg passar in på en själv som person, och på ens garderob.

Glada skor

Till exempel pumpas det i höst ut skodon i glada färger och mönster, och särskilt då i den röda färgens hela spektrum. Den här trenden tycker jag är ganska trevlig och den kan jag rekommendera, då den passar många. Det är dessutom klokt att spice’a upp garderoben med uppdaterade accessoarer. Det är oftast inte så dyrt och omfattande som nya plagg. Men de kan göra väldigt mycket för helheten. Så mitt tips är att skoja till det med till exempel boots som talar och tar plats, i höst. Det blir garanterat ett utropstecken i outfiten.

Här följer är ett axplock bilder från Zalando med boots som har en bekväm klackhöjd, för en riktigt skön höst. Det finns inte boots bara där förstås, det är bara ett ställe bland många den här hösten. Butikerna fullkomligt svämmar över av färgglada skodon.

Snyggast är det att bära de färgglada bootsen till de lite kortare byxorna, smala eller lite vidare, så att de verkligen syns.

De ska ju inte behöva be om ursäkt för sig, eller hur? 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Färg

Det är så roligt att färg har kommit in i modebilden så mycket mer än förut. Världen blir äntligen lite färggladare! The Guardian skriver att de senaste decenniernas populära svarta färg har börjat tappa mark till och med! Det är ju för sjutton revolutionerande!!!

Black is not dead, but Florence Allday, Euromonitor International’s analyst, predicts it will become an “increasingly smaller proportion of retailers’ product offering”, thanks to shifts in our lifestyles. “Now your office can be anywhere, the boundaries between formal/informal, work/home, online/offline are blurring,” she says. “Colour is no longer seen as frivolous, eccentric or inappropriate.” /The Guardian

Vidare skriver tidningen:

“Colour has a huge positive psychological impact – it is a shout of individuality – and I think women want some life and wonder and joy and wildness in their lives and colour gives them that.”

Det är ju inte så att vi måste överge den svarta färgen helt för det. Men vi kan släppa in mer färg i vårt liv.

Bli inte förvånade om det börjar hända mer grejer i era liv sedan ni börjar använda mer färg. Färger kallar på uppmärksamheten och skäms inte för sig. Färg väcker våra sinnen. Och får omgivningen att ge oss komplimanger. Bara de senaste två dagarna har min väldigt röda kappa lockat till sig flera fina komplimanger. ♥ Jag fick t.o.m. en kram från en bekant bara för att jag i min färgstarka kappa och byxor lyste upp gatan där jag gick!

Genom färg är det lätt att uttrycka sin personlighet. Vi definierar oss mer. Vi tar klivet ut och visar helt enkelt färg, vilka vi är. Modigare och roligare. Den svarta färgen stänger ute. Som Yohji Yamamoto säger om den svarta färgens signaler ”I don’t bother you. Don’t bother me!” En attityd som gällt länge, och särskilt mycket i världsmetropolerna. Men nu verkar det alltså hända grejer.

Med en färg sträcker man ut en hand och inbjuder till kontakt. Färger påverkar inte bara omgivningen, utan också bäraren. Signalen man sänder ut både utåt och inåt är ”Jag är självsäker nog för att bli tagen på allvar utan att behöva bära svart.” FÄRG är det nya svarta!

På nätet, i tidningarna och i butikerna sprakar det av färg denna höst. Man kan ta vilket exempel som helst, det är samma överallt.

Här är några exempel från Topshops onlinebutik.

Ha en härligt färgsprakande helg, och så småningom en lika färgglad höst när det är så dags! ♥

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: