web analytics

Blog

Den vinröda färgen

27 september 2012,   By ,   0 Comments
vinröd höst 2012

Vinröd höst 2012 hos Michael Kors, Tommy Hilfiger, Christian Siriano och Miu Miu

Vinrött är höstens stora färg, och det har jag inte burit sedan mitten av 70-talet, då jag gick på gymnasiet. Då bar jag vinrött var och varannan dag, ända uppifrån och ner. Det var innan jag kände till den rödklädda Bhagwanrörelsen, ska jag väl tillägga. Det var nog bara så att jag hade ett enormt behov av vinrött just då, helt enkelt. Jag var fullkomligt tokig i den färgen. Hela outfiten inklusive glasögon, skor, portfölj, ja precis ALLT fick bli vinrött. Och de absoluta favoriterna var mina vinröda sammetsjeans och min vinröda v-ringade tröja från Lyle & Scott! Wow, tyckte jag. Sedan klingade allt med vinrött av efter några år, och jag har inte burit färgen sedan dess.

Men nu tycker jag att färgen känns intressant igen. Och kanske du med? Vill man inte köpa hela plagg i vinrött kan man på ett enkelt sätt få in färgen i garderoben ändå, genom en vinröd accessoar, och varför inte då en läcker väska, eller ett par skor i vinrött?

Vinröd lackväska från YSL

Hur kan vi då kombinera vinrött med andra färger?

Om man nu inte väljer att frossa monokromt i vinrött vill säga. ”Våga bära samma färg från topp till tå. Effektfullt och otroligt trendigt!”som Martina Bonnier på DV säger. Ja, jag lär då inte göra det, hur trendigt det än är. För som bekant så fungerar det sällan att göra om en ”succé” från det förflutna. Det är förmodligen meningen att vi människor ska gå vidare här i livet istället. Nåväl, jag listar några vinröda komboförslag här nedan. Du kan säkert själv också upptäcka flera fina kombos. Det är bra om du har koll på om du ska välja vinrött med dragning åt brunt (för dig med varma färger) eller vinrött med dragning åt lila (för dig med kalla färger). Med din rätta nyans av vinrött blir helheten garanterat bäst.

vinrödVarm vinröd färg:

Vinrött/kamel/rosa/lime

Vinrött/beige/mörkrosa

Vinrött/plommon/cerise

Vinrött/leopardprint/svart

Vinrött/marin/beige

Vinrött/orange/lila/cerise

 

vinröd2Kall vinröd färg:

Vinrött/grått/marin

Vinrött/vitt/marin

Vinrött/marin/plommon/kall orange

Vinrött/grått/marin/vitt

Vinrött/marin/cerise

Vinrött/svart/royalblått

 

Lycka till!

zp8497586rq

VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: