web analytics

Överallt dessa uppmaningar och tips i tidningar och reklam om att se yngre ut med krämer, med makeup, frisyrer, olika träningsformer, och kläder. Låt mig slippa. Jag vill inte hela tiden bli terroriserad med att min ålder och mitt utseende inte duger, att endast det unga utseendet, livet och levernet är det som räknas. Det är så tröttsamt. Låt mig få åldras i fred. Låt min kropp få röra sig söderut utan att någon lägger sig i. Rör inte mina rynkor. Jag är faktiskt väldigt tillfreds med min ålder och mitt utseende. Jag har aldrig varit i sådan balans med mig själv och mitt liv som nu. Jag varken vill eller tänker streta emot, och jag vill heller inte påverkas utifrån att göra det. Tack så mycket. Jag vill vara där jag är, jag vill uppleva den här åldern jag faktiskt befinner mig i medan den är här, och har inget intresse av att hålla kvar något jag redan upplevt, som har passerat, eller för den delen något som kommer att komma sen. Det är här och nu som gäller. Allt annat är ointressant.

Forget about makeup reclaiming youth. Good makeup reclaims you.

Andrea Q Robinson, författare till bokenToss the gloss”.

Alyson Walsh; Thats Not My Age; Marks And Spencer; Street Style;

Alyson Walsh, bloggerska på Thats Not My Age.

När jag just pustat ut om denna nästan dagliga irritation så blir jag plötsligt mycket gladare när jag äntligen hittar en blogg som handlar om mitt läge i livet. That’s not my age av Alyson Walsh, en 51-årig brittisk freelancejournalist, fd. modetidningsredaktör och författare till boken ”Style Forever; the grown-up guide to looking fabulous”. Hon bloggar precis som jag om mode för oss mogna, visar mode jag gärna skriver under på, och hon håller också på med projekt gråhårig. Några av hennes inspirerande val av bilder på häftiga kvinnor vill jag gärna dela med mig av.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Alyson Walsh skriver också om mode anpassat för äldre (som hon inte gillar, och inte jag heller), och nämner då en annan bloggare, 80-åriga Dorrie Jacobson bloggare på Senior Style Bible. Hon, Dorrie, skriver i sin tur t.ex. om hur hennes garderob tenderat att gå över mer mer och mer i basfärgerna svart, vit, camel och grå. Det är lätt att det blir så med åren, för att det är enkelt, för att det alltid funkar, för att det är lätt att kombinera, det är säkra kort. Men Dorrie säger också, att långt in i ena hörnet trängs ett gäng med färgglada kläder som hon drar sig för att använda, för att hon lätt känner sig som en gående färgkrita. Är det så för dig? Känner du dig obekväm med färger?

Dorrie löste det genom att klä sig monokromt i en enda stark färg, som här i elektriskt blå, för då tyckte hon att färg var lättare att bära. Kan ju vara ett tips. Särskilt om man är lite kort i rocken, och vill ge ett längre intryck.

80-åriga Dorrie Jacobson bloggare på Senior Style Bible.

Fast jag tycker att en outfit blir lite mer intressant när man bryter det knalliga med en annan färg. Den försiktige väljer förslagsvis en, eller ett par basfärger s.k. neutraler. Den mer vågade väljer överraskande färgkombos. Det kan vara lite knepigt att få till ibland, men efter lite träning brukar man ha kommit loss. Läs mitt tidigare inlägg om att kombinera färg. frossa-i-farger.

Och/eller låt dig inspireras av färgkombos från Yahoo style.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag vill avsluta som jag inledde, men den här gången mer positivt. Det är glädjande att se hur mogna modeller allt oftare används i annonser. Det brukar i och för sig vara den väldigt mogna kvinnan då, hon som är inne på sitt 7:e, 8:e decennium. Vi som är lite mera mitt i livet är fortsatt rätt osynliga i reklam. Men det är vackert så, ändå, att erfarna ansikten och kroppar, rynkor och grått hår får vara med i bilden. Titta bara på färska annonsbilder för det polska modemärket Bohoboco.

Flott!

Andra flotta kvinnor är 68-åriga Ellen Novak Jamison som modellar för Prada, och 81-åriga primatologen, etologen och antropologen, Jane Goodall som bara är.

12036622_523974804434247_4382107156111993320_n12009809_523975844434143_876302719253709133_n

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: