web analytics
ABSOLUTELY FABULOUS - DONKEY

Do Ya Think I’m Sexy?
Say yes. Please!
Joanna Lumley som Patsy Stone i Helt hysteriskt.

När du klär upp dig nu så här mitt i livet känner du dig då lika sexig som en tallrik kallnad havregrynsgröt, eller känner du hur de sensuella andarna väcks till liv när du ser dig själv i spegeln?

För många av oss 50+are kan det nog vara lite si och så med hur sexiga vi känner oss, när vi ska iväg på nåt galej, nu när vi inte längre befinner oss i vår ungdomliga knoppningstid. Det kan kanske ha lite med den med åren sjunkande energinivån att göra också. Det behövs lite sprakande energi för att känna sig sexig och tilltalande, och det blir svårt om man känner sig trött. Men det är också så att vissa knep kan väcka sensualismen till liv, och faktiskt ge den där lilla extra energikicken som får oss att känna oss sexiga igen.

Förutom att ta hand om vår kropp, så finns det också sånt man kan tänka på för att få till den där kicken. För kicken behövs, även om vi inte är ute efter en flirt, en ny man. Att känna sig attraktiv (om inte varje dag, så åtminstone då och då) är ”en mänsklig rättighet” 🙂 som plussar på vårt välmående, vårt välbefinnande, också mitt i vardagen.
Här kommer värdefulla tips.

 • Tänk mer sensuell än sexig så blir det rätt.
 • Om materialen vi väljer att ha närmast kroppen är mjuka och sköna som t.ex. siden och cashmere så är det lättare att känna sig sensuell. Materialen är inte bara sköna att bära, utan också sköna att röra vid. Även skinn, mocka och päls kan vara sexiga val.
 • Välj mer glimmer än glitter. För uppenbara och ansträngda försök att se läcker ut blir bara fel i mogen ålder. Håll tillbaka och välj några få punkter där det glimmar, istället för stora, glittrande blaffor.
 • Kombinera det kvinnliga med något tufft. Att vi blir för tantiga när vi klär upp oss gör ingen glad, allra minst oss själva. Men välj tufft som du kan bära upp, som funkar för dig. Att gå för hårt fram utan täckning, blir bara fel.
 • Välj rena, enkla linjer framför rysch och pysch. Lägg till väl valda accessoarer, till de enkla plaggen i fina material.
 • En väl placerad slits är inte helt fel.
 • Bär rött. Eller svart. Eller förföriskt blekt puderrosa.
 • Använd måttligt med parfym. Och se till att parfymen inte blivit för gammal! Det finns inget så motbjudande som gammal parfym, som dessutom hälls på för mycket av. Uuuuh! Jag har hört något om att parfym håller i 2 år.
 • Sota ögonen, men håll läpparna ljusa. Eller välj röda läppar, och sminka ögonen lätt. Välj var du lägger krutet och ligg lågt med makeupen i övrigt.
 • Bär djurprint med måtta. Leopardmönstrat från topp till tå skriker desperat pantertant, och vem vill vara det? Välj efter principen less is more. Ett par leopardmönstrade high heels och inget mer på temat djurprint räcker fint.
 • Visa lagom mycket bar hud, några smakfulla transparenta partier, eller överraskande cut-outs. Men var noga med att det blir ett smakfullt och sensuellt resultat, aldrig vulgärt. Håll tillbaka mot ungdomens djärvare språk, håll det subtilt och sofistikerat. Att inte visa, utan istället bara ana, kan vara väldigt sexigt. Och tänk nytt! Att t.ex. visa bara axlar istället för djupt dekolletage kan vara minst lika förföriskt.
 • Vetskapen om, och känslan av, att vi bär sexiga underkläder under, sprider välbehag och genomsyrar hela stunden. Det är makalöst bara vad något så enkelt som en push-up-bh kan göra för helheten.

mrs.robinson

Anne Bancroft som förförerskan Mrs. Robinsson i Mandomsprovet från 1967.

 • En midjeformare eller kroppsformare kan bli din bästa vän, särskilt under figursydda klänningar. När allt daller sätts på plats, känner vi oss i bättre form, och därmed mycket attraktivare.
 • Även om du inte vill höra det så är det så att höga, smala klackar smäller högst. Ett klassiskt och föga överraskande, och alltid lika sexigt val. Men vi måste välja skor efter vår förmåga, vi måste ju kunna gå i dom, och de måste vara bekvämt, annars känner vi oss sådär lagom sexiga när fötterna värker, och vi får stolpa fram. En tunn platåsula hjälper för den som vill bära klack utan att ”bryta framfoten”. Och skorna behöver inte heller skrika ut ett sexigt budskap, bara ge foten en läcker look och benen snygga linjer.
 • ¾-ärmar är smickrande, då de exponerar den smalaste delen av armen som är väldigt sexig, och döljer det område som många medelålders kvinnor har problem med.
 • Framhäv dina tillgångar, och endast en tillgång åt gången. Har du snygga ben, visa dom! Men ligg lågt med överdelen. Har du vacker byst, bär djupt dekolletage, och ligg lågt nertill. Har du vackra axlar, visa dom men låt resten vara sedesamt osv. Att känna till sina tillgångar, sin attraktionskraft är oerhört sexigt. Visar vi det vi tycker om, så får vi kraft och ett stärkt självförtroende, och DET är svårt att motstå.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

MEN attraktivast av allt, är precis som makalösa Tina Turner säger, glädjen i att vara den man är. Det kan få vem som helst på fall. Kanske inte så lätt att fixa i alla lägen, men något klokt att sträva efter. Sex appeal sitter inte så mycket på ytan. Den mesta och mest övertygande attraktionskraften kommer inifrån. Så bästa tipset är nog, efter allt detta, att sträva efter att bli bästa vän med sig själv.
Så var snäll mot dig själv. Vare sig du är ute efter sexighet eller inte.

Tina Turner Official

”My greatest beauty secret is being happy with myself. I don’t use special creams or treatments – I’ll use a little bit of everything. It’s a mistake to think you are what you put on yourself. I believe that a lot of how you look is to do with how you feel about yourself and your life. Happiness is the greatest beauty secret.”
Tina Turner
Foto: MTV

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: