web analytics

påskris grönt, turkos, cerise, blått

Glad Påsk alla kära 50+Mode-vänner! Nu vankas det ägg, sill och fyllda påskägg.
Hoppas att du får en riktigt härlig helg!

Själv är jag nyss hemkommen från en tripp till Köpenhamn. Jag och min 13-årige son roade oss ett par dagar, i en av mina favoritstäder i världen. Den staden har en förunderlig förmåga att fylla på inspirations- och energiförrådet. För mig, iallafall. Och för min son. God mat, trevliga och frejdliga danskar, läcker design, och skön & lite mer kosmopolitisk atmosfär, än här hemma i Stockholm. Vi besökte Tivoli såklart, åt smarriga smörrebröd, gick på Guinness World of Record Museum, och hyrde cyklar och cyklade runt i den cykelvänliga byen, på de lyxigt breda cykelbanorna. Underbart!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag hittade ett par fina ballerinor på Magasin du Nord. Ett par glittriga, av det danska märket Stylesnob, med liten, liten klack för komforten. Textil på utsidan, foder i mjukt fint skinn, och mjuka fina gummisulor, vilket är ett måste när det gäller platta skor.
Jag läste i DN här om veckan, apropå det, att platta skor är en utmaning för hälar och leder och kan ge inflammation i hälsenan. Därför är det så viktigt med fjädring som dämpar stegen. Så tänk på det i sommar, när vi gärna hasar runt i flipflops, sandaler, tygskor, och tunnsulade ballerinor. I med en fjädrande sula om det går, eller köp nya skor med fjädrande sula. Upplys era ungdomar också, som så ofta väljer platta Converse. Platta skor med tunna sulor gör att fettkudden under foten, som ska ge stötdämpning, trampas ut och hamnar som en krans runt hälen, läser jag i DN. ”Man får ont, blir torr och får sprickor”, säger Ann Lindström ordförande för Sveriges fotterapeuter. Hon framhåller att 90% av alla fotåkommor vi drabbas av kan kopplas till skorna (!). Med andra ord alltså; välj dina skor med omsorg!

carmen_leogold_1 stylesnob

Mina nyinköpta ballerinor, ”Carmen Ballerina – Leo Gold” från Stylesnob.

stylesnob 2

Mjuka, fjädrande sulor gör susen för trötta fötter. Ett måste för platta skor!

Väl hemma igen, på Söder i Stockholm, möttes vi av magnoliaträden i full färd med att slå ut sina vackra, blommor.
Aaaah, ingenting är som våren!

magnoliaträd

magnolia

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: