web analytics

Blog

Gör som RBG och dra blickarna till ansiktet!

03 oktober 2020,   By ,   0 Comments

Jösses, det har nästan gått en månad sedan jag sist skrev! Förlåt att ni fått vänta.💕 Men det beror på att jag håller på med ett nytt projekt och det slukar all min tid. Jättespännande och kul! Tyvärr kan jag inte berätta så mycket om det nu, för som bekant riskerar man i inledningsskedet att isåfall förlora lite av den kreativa kraften. Men jag tror ni kommer att gilla det! Mer om detta kommer att komma längre fram, jag lovar.

RBG

Vilka tider vi lever i, det händer stora saker hela tiden. Som t.ex. att Ruth Bader Ginsburg har gått bort, den kortväxta, späda, men oj så starka och tuffa amerikanska domaren i USA:s högsta domstol. Hon banade väg för så många kvinnor, inspirerad av sin tid i universitetsstaden Lund 1962, då Sveriges utbredda förskoleverksamhet och jämställda kvinnor gjorde starkt intryck på henne, vilket hon gärna framhöll.

”My mother told me to be a lady. And for her, that meant be your own person, be independent.”  

Ruth Bader Ginsburg

RBG var känd för sin intellektuella och verbala skärpa, och denna tuffing till kvinna i en mansvärld lyckades hela tiden dessutom behålla sin kvinnlighet, och förmåga att uppträda som en lady. Hon framförde både sig själv och sina åsikter med stil, inte minst genom sitt sätt att klä sig, som domare. Den obligatoriska svarta rocken kunde hon inte göra så mycket åt, men på ett subtilt sätt bröt hon koderna i gubbväldet när hon införde kvinnliga element i kammaren med sina genomtänkta val av smycken, och då framför allt halssmycken, hennes signatursmycke. Inte något dumt val alls. Halsband i den här kalibern ger pondus och är ett smart sätt att dra blickarna till ansiktet. Ett av de mest kända smycket är den vita pärlkragen från Kapstaden.

Likt den brittiska Högsta domstolens ordförande Lady Hale med sina berömda broscher, som jag berättat om i ett tidigare inlägg, bar Ruth Bader Ginsburg sina smycken för att signalera något. Det s.k. ”dissentsmycket” bar hon när hon läste upp sina vassa argument mot majoritetens beslut i Högsta domstolen. Ett smycke som nu kopieras, och går att köpa online för den som vill.

RGB i det s.k. ”dissentsmycket”.

Halsbandet ”Notorious Necklace” finns i en begränsad upplaga på bananarepublic.com

Inte bara iögonfallande halsband bar hon, utan också andra halsprydnader som t.ex. halskrås. En handgjord spetskrage fick hon skickat till sig av en beundrare.

Även privat var hon noga med accessoarerna, och hon gillade särskilt näthandskar.

Så underskatta inte accessoarerna, för the devil is in the detail, inte sant?

För övrigt kan det vara en fördel att bli lite äldre. Vi struntar lite mer i andras åsikter. Och vi hör också lite sämre, något som inte är enbart negativt alla gånger. 😉

”Every now and then it helps to be a little deaf… That advice has stood me in good stead. Not simply in dealing with my marriage, but in dealing with my colleagues.”

Ruth Bader Ginsburg

Tiden rusar, som sagt…

Det var nu ett par veckor sedan tävlingen om t-shirten avgjordes, och utlottningens resultat pumpades ut på Instagram och Facebook. Den lyckliga vinnaren Åsa hittade sitt vinnarmail i skräpposten först efter någon vecka, och tröjan var tvungen att tryckas om för att trycket var inte perfekt, men ordningen är nu återställd. 😊 Hoppas att jubileumströjan kommit fram som den skulle, Åsa!
Tack igen för alla fina ord från er alla som var med, och tack för ert deltagande! 💖🙏

Var inte ledsna om ni inte vann en t-shirt den här gången, jag funderar på att lotta ut flera tröjor längre fram!
Så stay tuned! 📣 🌸

Ha en fin helg! 🌟💖


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: