web analytics
nicole kidman m grått hår

Ingen kommer undan de grå hårens intåg. Nicole Kidman verkar stå och vagga med vart hon är på väg. Apropå Nicole förresten, så funkar smycken och klockor i roséguld allra bäst på den med färger som hon har. Ljus hud med rosa underton, och jordgubbsrött hår. Smashing!

Mina första gråa hårstrån kom i 25-årsåldern. Då var jag mycket nöjd och stolt över dom, jag såg nämligen människor med gråa stänk i håret som häftiga, för dom verkade så erfarna. En pojkvän jag hade då som bara var några år äldre, vann många poäng hos mig för att han fått silvergråa inslag i sin tjocka hårman tidigt i livet. Det var ju så sexigt också.

Nu är jag inte riktigt lika stolt och nöjd med mitt gråspräckliga och dessutom allt tunnare hår, utan färgar och färgar, och har inga planer på att upphöra med det förrän jag fyllt 60. Kanske. Horisonter flyttar sig. Jag kan dock tycka att grått hår är väldigt läckert på andra, men inte på mig. Än.

DN skriver om framtida botemedel mot grått hår, och sciencefocus.com benar ut vad det är som orsakar grått hår.

Frisuren-Grauhaarige_420x270 Glenn Close

Så här snyggt som Glenn Close’s gråa hårman, kan det ju vara med grått hår. Lockande, att någongång i framtiden bli silverräv. Men inte dags än, för mig.

För dig som är redo att ta steget att bejaka det gråa, så såg jag att senaste M-magasin har ett uppslag med fyra olika metoder hur du går från färgat hår till grått. Har inte läst artikeln själv, men kan tänka mig att det finns en hel del tips att bli klokare av.

m magasin

Men.. det kanske inte är det bästa att göra just NU, när vi är som glåmigast och tröttast. Kanske är sommaren ett bättre tillfälle att satsa på avfärgningen. Sommaren ja, den känns extra avlägsen nu, när det blev vinter till slut. Vackert med all snö, och just idag t.o.m. lite sol. O vad solen behövs! Sinnena vaknar till, och plötsligt får man lite energi. På tisdag är det en månad sedan vi hade vintersolståndet. Det finns hopp!

I väntan på våren kan vi glänta lite på dörren till vårmodet som komma ska…

mfw-spring-14-Stella Jean

Design Stella Jane, på Milan Fashion Week.

mulberry vårmode

Vårens mode hos Mulberry

burberry prorsum

Vårmode hos Burberry Prorsum

Crosby_006_1366.320x480

Style.com kan du hitta vårens ready-to-wear listad.

Till sist en liten hälsning från stilikonen Iris Apfel, 92 år, att ålder aldrig är ett hinder.
Se mer inspirerande bilder hos DV.

iris-apfel-92

Otroliga Iris Apfel, 92 år.

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: