web analytics
grapefrukt1

Idag, den 25 februari, är det Grapefruktens dag!

Grapefrukt är ett av de livsmedel som har en positiv effekt på förbränningen, vilket i sin tur är bra mot bl.a. gropar i låren, de ack så förtretliga celluliterna. Det finns också annat nyttigt att äta, läser jag vidare i tidningen MåBra. Tidningen skriver ”Mat som tillför kroppen vätska, hindrar fettlagring och hjälper huden att bevara kollagenet är ett enkelt knep för att motverka uppkomsten av celluliter”. Läs mer om celluliter i tidningens artikel, här.
Att äta kost med naturligt östrogen i är också riktigt smart, med tanke på klimakteriet som åldern så här mitt i livet, för med sig. Sojaprodukter, kött, öl, alfagroddar, växter med gröna blad som ärtor, bönor, sallad och kål är östrogenrikt livsmedel, läser jag i Apotekets lilla skrift om klimakteriet. Det låter som att asiatisk mat skulle vara särskilt lämplig. Så trevligt!
Klokt gör man också tydligen i att vara försiktig med kaffe, te, starka kryddor och alkohol. Hmm… lite mindre trevligt.
Förutom att vi gör klokt i att tänka på vad vi stoppar i oss, kan vi också tänka på vad vi sätter på oss. Ett tips, för att slussas behagligare genom klimakteriet, är att klä sig lager-på-lager, som är lätt att skala av när man blir för varm, och att bära plagg av naturmaterial, och att också undvika de mest tättsittande plaggen. Allt för att få luft och svalka, när de varma vallningarna forsar över en.

Att åldras ja… Så mycket nytt att stå inför. Så mycket nya tankar och synsätt man plötsligt märker att man börjat lägga till med, goda sådana såväl som några mindre goda.
”Jag tycker att det finns två spår att bli äldre”, säger skådespelerskan Stina Ekblad, apropå åldrandets lite kluvna erfarenhet, i måndagens DN när hon gratuleras till sin 60-årsdag. ”Det goda är att inte bry sig så mycket om vad människor tycker, samtidigt som man bryr sig mer om människor. Och man blir klokare. Det dåliga spåret är att man blir fulare, antingen magrare eller fetare än vad man har varit, att allt utom håret blir grövre, att man blir tröttare och glömmer sina glasögon.”

Att åldras ja… Vad kan vi göra något åt, och vad måste vi acceptera? Vi får göra vad vi kan, och sedan får vi väl blankt strunta i resten. Och tänka som så att vi alla 50+are faktiskt sitter i samma båt.

67-donna-karan-h724

Donna Karan är en bra förebild hur man kan åldras, utan att plötsligt förvandlas till en liten tant.

Vår utsida är något vi alltid kan finslipa på. Det är sunt så länge det inte tar sig omåttliga proportioner och blir till en fixering. Tar vi hand om vårt yttre, i sunda doser, får vi på köpet ett ökat välbefinnande. Här är några tips hur.

 • Fortsätt att utveckla din personliga stil. Som 50+are brukar vi ha tillskansat oss en vetskap om vad vi passar i, och vad vi bör undvika. Håll fast vid det! Men var samtidigt öppen för nyheter och uppdateringar. Läs det tidigare blogginlägget om att Maximera din stil.
 • Häng med, så gott det går. Bläddra igenom modemagasin då och då, och köp gärna ett nyckelplagg som är nytt för säsongen. Ett plagg, eller kanske bara en accessoar med en färg som känns ny, och som passar dig, och din stil. Använd det plagget, eller den accessoaren, vid viktiga möten och sammankomster.
 • Ersätt de kära gamla trotjänarna, klassikerna i din garderob, som blivit trötta och slitna, med nya och fräscha, likvärda plagg.
 • Kvalitet smäller högst! Köp de bästa plagg du kan, utifrån den ekonomi du har. Satsa särskilt mycket på klassiska plagg, ytterplagg, skor och väskor. Välj med omsorg innan du slår till.
 • Bär en trend, bara EN tidsperiod i ditt liv. Att upprepa ungdomens trend, bara för att den är inne igen, är ett misstag som du med alla medel bör undvika. Det blir nämligen aldrig bra med egen renässans, det ger bara ett trist och unket resultat.
 • Uppdatera accessoarerna, såsom skor, klockor, bälten och dyl. Ett enkelt och effektfullt knep för att känna att man minsann fortfarande hänger med!
 • Om du tvekar, sök hjälp av en som kan. En som ser, och som förstår vad just DU behöver. En klok vän som inte blandar in sin egen smak, en erfaren expedit, eller en yrkesmänniska inom personlig styling kan ge ovärderlig hjälp.

Att åldras ja… Ansiktet förändras en del. Inte så kul, men oundvikligt. Då är det väl tur att det finns knep som hjälper oss att se fräschare ut. Utan att ett minsta ingrepp behöver att göras!

 • Vi gör klokt i att använda en näringsrik foundation med ljusreflekterande pigment. Helst ska vi också grunda med en kvalitetsprimer. Lystern i produkterna ger våra ansikten ett yngre intryck.
 • Vi bör vara noga med att hålla ögonbrynen välformade. Kraftiga, oregerliga bryn tynger ner vårt ansikte, och gör att vi ser tröttare ut.
 • Det bästa är att lägga rouget direkt på kindbenen, och inte under.
 • Volymmascara gör att våra ögonfransar ser tätare ut.
 • Ett läppstift åt det ljusare hållet är att föredra framför mörka stift som lätt ger ett hårt intryck, och får läpparna att verka smalare. En läpprimer håller läppstiftet på plats, och undviker att det hamnar i de fina linjerna runt munnen.

Att åldras ja… Det går fortfarande att se fräsch ut. Det tar bara lite längre tid, som bekant.

Och de dagar som inte ens det går, så finns det ju alltid solglasögon! Sådana kan ju aldrig bli för stora. Eller…?

1002060_260303247468072_1069906149_n

Jag och familjen spice’ade upp en grå, trist dag här om veckan genom att besöka Buttericks skämtaffär.

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: