web analytics

Blog

Hejdå 2015, välkommen 2016!

29 december 2015,   By ,   2 Comments

God fortsättning kära 50+Modevänner!
Så blev det vinter till slut och t.o.m. lite julstämning, om än en smula sent här i Svealand.

Snart har ett helt år passerat, och ett nytt står för farstun. Det måste såklart firas. Dags att plocka fram nyårsblåsan och strax så virvlar vi ut över dansgolvet, under de nya årets första darrande minuter, eller hur? (Den makalösa klänningen på inledningsfotot är designad av Michael Cinco.)
Eller… som de flesta av oss 50+are kanske, så firar vi nyår med en glad liten klirrande champagneskål istället, bara för att kort därefter få den där efterlängtade söta sömnen och få vakna pigg istället. Relativt pigg, så här års.

Tjugohundrafemton ja. Hur var modet, egentligen? Vad var det som stack ut? Här är ett par saker man skulle kunna koppla samman med 2015.

  • Först och allra främst var det 70-talstrenden. Den missade väl ingen. Med buller och bång slog den igenom, och överskuggade alla andra trender.
  • Alla avhopp. Fyra chefdesigners, Raf Simons, Alber Elbaz, Alexander Wang och Donna Karan, sa farväl till sina gamla jobb, och startade en debatt om chefsdesignerns roll.

avskedens år, tre stora. deras svdked debatt om chefsdesignerns roll

  • Culotterna skapade en ny silhuett, och blev ett plagg att räkna med i garderoben under 2015. Och kommer säkerligen att stanna mycket längre än så. Gärna för mig!

culottes

  • Ett designer som många av oss upptäckte det här året var Christophe Lemaire. Hans enkla design, tidlös, tvärsäker och vrålsnygg, är svår att motstå. Den passar dessutom 50+ kvinnan utmärkt!

Christophe Lemaire

Nyfiken på årets bästa smycken på catwalken?

Se fler i länken i Vogue.

Inspirationstorka inför nyår? Popmani.se kommer med lite nyårstips så här i sista minuten.

nyårsfest popmani

Till nyår är det också läge att plocka fram partyskorna. Glöm inte bort att bara för att det är partyskor behöver de inte vara skyhöga. De kan tvärtom vara tvärplatta. Särskilt till byxor. Välj då helst en sko med spetsig tå, för den festligaste looken.

Se fler platta skor här.

Till slut, varsågod, en catwalk att avnjuta bekvämt hemmavid, Chanels Haute Couture Show höst-vinter 2015/2016. Om ni kan stå ut med de skinn&ben-magra modellerna med tomt, respektive skräckslaget, blasé eller olyckligt ansiktsuttryck, så finns det en hel del oändligt vackra plagg att njuta av. Vilket hantverk!

Kanske lite inspiration inför den där överdådiga nyårsbalen vi alla ska på… ?

Tack för i år!!!

&

GOTT NYTT ÅR, kära vänner!


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: