web analytics

höstträd

Vad glad jag blir!
En programserie helt i min smak har startat på SVT 1. Programmet heter ”Von Svenssons kläder” och första avsnittet sändes nu i onsdags. Duktiga programledarna Karin Winther (från modeprogrammet ”Fashion”) och Niklas Källner (från ”Skavlan”) tar en grundlig titt på oss svenskar och vårt sätt att klä oss. På ett roligt och inspirerande sätt lotsar dom oss igenom spännande frågeställningar och funderingar. Programmen handlar inte alls om mode och catwalks, utan tittar djupare på ämnet klädsel, med fokus på vad olika kläder kan signalera och berätta för oss. Mitt absoluta favoritämne ju! Det är så spännande att fundera över vad som ligger bakom våra klädval och vilka signaler som vi vill sända ut medvetet, och vilka signaler som vi sänder ut omedvetet.
”Von Svenssons kläder” finns att se på SVT play för den som missade första avsnittet. Programmet rekommenderas å det varmaste! Jag ser redan fram emot nästa avsnitt…

30o=Von-Svenssons-klader_NJ

Karin Winther och Niklas Källner leder tv-programmet ”Von Svenssons kläder” på SVT 1, på onsdagar.

Något annat att se fram emot, är två nya filmer om Yves Saint Laurent. Det är på gång, men väntan blir dock något lång. Filmerna kommer att göras först nästa år.
Men den som väntar på något gott… Bl.a. ska t.ex. Willem Dafoe göra rollen som Andy Warhol!

Sen måste jag säga att jag tycker att höstmodet 2013 är riktigt spännande och inspirerande. Förutom it-plaggen som jag tycker är sådär, och dessutom vänder sig till det yngre gardet,  som jag rapporterade om i ett tidigare inlägg, så finns det mycket snyggt i övrigt, som dessutom är bärbart för oss som upplevde gymnasiet på 70-talet.
Titta bara …

mayla

Mayla

mes dames

Mes Dames

tiger höst13

Tiger of Sweden

isabel marants kollektion för H&M

Isabel Marants kollektion för H&M. Kommer till butik 14 november.
Alla kollektionsfoton hämtade från DV. Klicka på bilderna om du vill läsa mer.

Och nu pratas det om brittsommar också… 🙂 Vilken höst!
Hoppas du har tid att njuta!

 

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: