web analytics

Blog

Höstmode och läsglasögon

12 augusti 2019,   By ,   0 Comments

Jag är hemskt ledsen att ni fått vänta så länge på ett nytt inlägg. Men nu är jag tillbaka igen, efter en sommar som helt uppslukat mig. Härligt, intensivt har det varit, vi har bl.a. blivit med växthus! Det är underbart att sitta där bland tomater, kryddor och blommor, alldeles särskilt när regnet faller utanför. Ser fram emot nästa sommar då vi redan under den tidiga våren kommer att planera allt härligt som vi kan odla där.

Men nu närmast är det en höst som väntar.

Hösten 2019

Många spännande trender rullar in på modescenen, och en hel del gammalt kommer tillbaka. Inget av det nygamla kommer jag personligen att anamma. Var sak har sin tid, resonerar jag, och upprepningar göra sig sålunda icke besvär. Så varken långa caper, punkinspirerat mode, 80-tal, grunge eller gotiskt kommer att släppas in i min garderob. Jag hade min beskärda del av det under tidigt 80-tal och det får räcka. En svart, vadlång cape med starkt turkosgrönt foder, mörkt brunröda läppar och ett hennarött spretigt hår med ljusare slingor i à la engelsk apelsinmarmelad väckte oväntade känslor hos ett par unga pojkar på en nattbuss, vill jag minnas. Jag klev ombord som den 20+åring jag var, på väg hem från krogen, och de unga pojkarna viskade till varandra när jag passerade; Vilken rugguggla! ? Ja, jösses. Och jag som tyckte att jag var så fin!

Däremot känns det lite lockande med något maskulint som en herrig rock eller kanske en grå kostym i höst. Det ger oftast ett skönt bryt till mer kvinnliga inslag.

Maskulint och grått hos Dries Van Noten.

Maskulint och grått hos Gucci.

Andra trender i höst är kedjor som accessoarer, välklätt 70-tal, smycken som matchar (som länge varit så förhatligt), rejäla kängor, skinnbyxor, Familjen Adams-goth, färgbomber och monokroma looks, rutigt och markerad midja. Den beige färgen fortsätter även denna höst, precis som blommigt. Och vid sidan av allt detta har vi också Det Stickade Plagget! Förstås! Det är ju höst vi talar om. Men det är inte bara tröjor som menas med det, utan även den stickade klänningen. Jag älskar stickade klänningar! Det är ett följsamt och lättburet plagg, och dessutom blir man klar på ett kick. Men det måste vara ett plagg av hög kvalitet. Måste. Det får inte börja hänga, skruva sig eller noppa, för då ser det för sorgligt ut. Stickningen måste med andra ord hålla formen. Och det särskilt för oss 50+are. Vi behöver ju all support vi kan få, eller hur?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Läs mer om höstens trender hos t.ex. Elle, Damernas Värld eller Baam.

Läsglasögon

Läsglasögon var ointressant fram till en viss ålder, inte sant? Och plötsligt en dag klarar man sig inte utan dom!

Men handen på hjärtat, hur många av er väljer ut läsglasögon med omsorg? Kanske är det snarare så att vi tycker att det bara är något nödvändigt ont som vi rafsar åt oss lite billigt och ogenomtänkt på en bensinstation eller ett snabbköp? Valet av båge blir därmed kanske sisådär, som om det inte spelar någon större roll vad vi sätter på näsan. Glasögonen kasseras dessutom efter en kort tid för att de inte håller, och nya skruttglasögon inhandlas på samma slit-och-släng-vis. Känns det möjligtvis igen? En sådan inställning till de här egentligen helt oumbärliga glasögonen hade jag också. Till en början iallafall. Sen började jag förstå att läsglasögon är något som kommer att användas ofta och som därför borde väljas med omsorg.

Och är det något vi 50+are har gemensamt så är det väl famlandet efter läsglasögonen så fort något ska läsas eller tittas på, på nära håll, eller hur? Mitt tips är därför, kära medsystrar, att det är mycket roligare med detta bestyr om man kan sätta på sig ett par snygga, moderiktiga bågar. Och det känns definitivt mycket bättre om det också är kvalitetsglasögon. De behöver inte ens bli en särskilt dyr historia.

Det finns många läsglasögontillverkare därute. Mitt val föll på @wearglas – GLAS. Ett företag som drivs av ett ungt, svenskt team med positiva värderingar, som vill skapa hållbara produkter som ger mer än de tar, som de skriver på sin hemsida. De handgjorda glasögonen är både snygga och moderiktiga med attityd, och de är tillverkade i ett miljövänligt, biologiskt nedbrytbart och återvinningsbart material. Det ni! Av de 8 modellerna som finns hittills, valde jag den lite edgy Kiara, och den lite mer klassiska Zoey. Dom är jättefina, och jag är helnöjd!

Jag kan glädja dig som följer 50+Mode att du får 15% rabatt på ett par valfria läsglasögon hos GLAS! ? Uppge bara koden MARIE15 när du beställer.

Är du osäker på vilken båge som passar dig bäst så rekommenderar jag dig att läsa ett tidigare inlägg om att välja glasögon.

Ha det fint! ?


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: