web analytics

Blog

I REA-tider

18 januari 2019,   By ,   0 Comments

God fortsättning!! ?

Ett nytt år har börjat. Välkommen 2019! ✨

Som alltid så börjar det nya året med massvis av reor i butikerna. Det är härligt för den som vet vad hon eller han söker. Men med rea-tider är det också frestelser överallt. Butikerna slåss som bäst om vår uppmärksamhet och våra surt förvärvade pengar. Det kan vara svårt att stå emot reafynden som pockar på ens uppmärksamhet och i kör ropar köp mig, köp mig! Det krävs både en och två kraftansträngningar för att hålla huvudet kallt och inte falla för frestelsen, de gånger man inte är ute efter att handla.

Det säkraste sättet för att inte falla dit är förstås att inte besöka någon affär alls. Allra minst online, där ett enkelt knapptryck utökar vår garderob i ett nafs. Många gånger utan att vi ens fattar hur det gått till.

Jag har stor förståelse för alla som ibland klickar hem, eller får med sig ett felköp hem från butiken, eller om inte fel så åtminstone drar på sig ett ”överflödesplagg”. Jag kämpar själv med att stå emot alla frestelserna, så att jag kan fortsätta att hålla garderoben överskådlig och luftig. Det är minsann inte så lätt med alla reor som avlöser varandra, under året.

Relaterad bildEn sak man kan göra är att låta det hela bero, ha lite is i magen och se vilka utav plaggen, skorna, accessoarerna, som dyker upp i ens tankar och känns viktiga, när man lämnat butiken. Lite omständligt och möjligtvis riskabelt i och med att plagget kan försvinna, men det är det värt, för det besparar oss så mycket bekymmer. Man får väl se det lite som en sport.

Fundera över hur mycket du kommer att faktiskt använda plagget, på riktigt, och försök med alla tänkbara medel att stå emot impulsen att handla enbart för handlandets skull. Att unna sig lyxen att uppleva hur det är att avstå köp är underskattad. Ibland är det faktiskt häftigare än att ha köpt någonting alls! Man känner sig rik, på ett annorlunda sätt. Förhoppningsvis känner man tacksamhet för det man faktiskt redan har därhemma i garderoben. Många gånger köper vi nytt bara för att friska upp fantasin att klä oss lite nytt, lite fräscht och annorlunda, fastän vi egentligen har plagg därhemma som vi helt enkelt glömt bort.

En garderobsrensning får oss många gånger att återupptäcka plagg som är riktigt fantastiska och förtjänar att användas, om och om igen. Kanske behöver man bara styla plagget på ett nytt sätt! Alldeles gratis kan de här glömda plaggen faktiskt ge oss den där efterlängtade kicken vi är ute efter, som när vi shoppar nytt. Att göra fynd hemma i garderoben är en väldigt tillfredsställande känsla, jag lovar! Missa inte den.

Här kommer tips om hur du kan rensa, från ett av bloggens tidigare inlägg!

Garderobsrensning 2.0

Vår

På den här sidan nyår går vi mot vår. En lika härlig känsla varje år. Och det kommer att gå fort, så fort. Rätt som det är så lyser vårsolen oss rakt in i ögonen, och under de tunna vårskorssulorna kommer vinterns kvarliggande grus att krasa skönt.

Den här vårens mode förutspås att bli en tillbakablick på 80-talet. Jajamen, ceriserosa, breda axlar, volymösa överdelar och stora örhängen. Även cykelbyxan sägs få en renässans. Nåja, man behöver inte hänga på alla trender. Bara så att ni vet. ?

Först ut är Elle’s sammanfattning. Därefter kommer Metro Mode’s. Låt dig inspireras!

Roccamore

Apropå vårskor, har ni hört om de danska skorna Roccamore? De gör reklam för sig som bekväma skor trots hög klack? Hmm.. hur är det möjligt? Det låter lite för bra för att vara sant. Skorna ska visst vara gjorda med ett inbakat fotinlägg som gör balanskonsten möjlig. Jag skulle vilja prova dom för att bilda mig en egen uppfattning. Jag tror att ett inlägg absolut kan underlätta. Men inte tar det väl bort problematiken med höga klackar och ömma fötter helt?

Snygga är dom iallafall! Och så fasligt höga klackar är det inte heller, åtminstone inte på några av dom.

För att pröva dom live får man ta sig till Köpenhamn, såvida man inte chansar online. https://www.roccamore.com/collections/all-in-stock

I väntan på våren kommer här ett fång anemoner! Visst är dom ljuvliga.

Ha en fin helg!


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: