web analytics

April har då sannerligen bjudit på ett riktigt aprilväder. Solskenet avbryts av plötsliga snöfall, snöfallet övergår i regn som går över i hagelbyar med iskalla vindar, och sen skiner, vips, solen igen! Man hinner inte med i svängarna. När kommer egentligen värmen?

Kanske lite härligt fabulösa modebilder från vårens 11 olika trender kan inspirera till stordåd, medan vi ligger så här och väntar i startgroparna.

Den vita skjortan

De bara axlarna

Artistiskt

Plissé

Volanger

Lingerie på dagtid

Glans

Ränder

Viktorianskt

Omlottkjolen

Dra åt

(Bilder hämtade från popsugar.com)

Hoppas att du blev inspirerad till nya härliga outfits. På vägen kan du få några smarta tips att beakta för en lyckad styling. Passa på att plugga in stylingkunskapen innan våren sätter igång på allvar, så sitter knepen lika säkert som att vårvärmen till slut är här.

  1. Sno snygga stilar från andra, så länge det snodda känns som Du. Låt dig inspireras av tidningar, instagram, pinterest, bloggar, filmer, tv-serier, vänner, arbetskamrater, andra länders mode.
  2. Klä dig enbart i plagg som smickrar dig, och som passar. När du rensar ska de plagg som inte längre sitter bra ut ur garderoben. Så enkelt är det. Har du plagg som ska justeras, lagas eller fixas se då till att få det gjort! Plaggen i garderoben ska ”vara utan tvekan”.
  3. Samla på färdiguttänkta outfits och använd dem om och om igen. När du fått ihop en häftig kombo, smäll av ett foto och föreviga det lyckade jobbet! Fotona kan du samla och trycka ut och sätta upp på insidan av garderobsdörren el.dyl. som en outfit-bank att ösa ur var morgon. Eller ännu hellre var kväll, så sparar du på nerverna om morgonen.
  4. Klä dig efter vädret och tillfället. Att styra klädseln utifrån givna förutsättningar eller dresscodes är inte bara smart, det blir garanterat chict och rätt dessutom. Att t.ex. välja urringningen efter tillfället, skorna efter vädret osv. är regel nummer 1 för en stilfull och lyckad outfit. Full koll på klädkoder får du här.
  5. En modemedveten kvinna är också en smart kvinna, som inte utsätter sig för att vingla fram i skyhöga klackar på kullerstenar. Lär dig när det är rätt att bära högklackat och när det är rätt med platta skor. Sträva efter att bära skor som både är chica och bekväma. Något annat duger inte. Apropå det har du kanske också hört om tipset om att tejpa ihop 3:e och 4:e tån från stortån räknat, med kirurgtejp. Det ska tydligen hindra trycket att hamna på en öm nerv när man bär högklackat. Jag har inte provat själv, men det kan vara värt att prova.
  6. Var noga med valet av accessoarer. Anamma gärna Coco Chanels regel att ”ta av den accessoar du sist satte på” innan du går hemifrån, för att undvika julgranseffekten. Tänk på att ibland kan en ren halslinje vara ett smycke i sig. Studera, studera, studera och notera hur andra gör. Du lär dig även av dåliga exempel. 🙂
  7. Välj ETT exklusivt plagg eller tillbehör om det övriga är ordinärt, för att ”skärpa outfiten”. Bär du jeans och t-tröja kan du välja ett exklusivt smycke, eller riktigt läckra skor så höjs ribban med ens.
  8. Tag väl hand om dina kläder. Häng upp dem så fort de inte används, vädra dom, tvätta med omsorg, håll fritt från damm, borsta bort smuts. Häng aldrig in plagg med fläckar i garderoben, det är ett stort no no.
  9. Låt dig inte dras med i tillfälliga trender som inte är Du. Det är hundra gånger bättre att satsa på en tidlös garderob som alltid smickrar och funkar, särskilt i den här åldern, än att alltid vara inne. Har du ett gäng perfekta trotjänare i garderoben har du alltid någonting att ta på dig. Du kan alltid addera trendigare tillbehör för att hålla dig uppdaterad.

Prince

Så har ännu en stjärna har fallit ifrån, och det alldeles för tidigt. En artist som verkligen är värd namnet artist, en som bjöd både på fest för ögat och för örat. Jag har dock inte hängt med särskilt mycket i Prince’s musik efter Purple Rain (1984!), men när man tittar på foton från alla år så ser man hur modemedveten och uppfinningsrik den här mannen också har varit, vid sidan av sin musik. Han var sällan densamma, men alltid sig själv, som någon så välfångat har sagt.

En likhet som han hade med en annan gigant som nyligen gått bort, den ständigt föränderlige David Bowie (se i tidigare inlägg). Deras olika uppenbarelser är fascinerande, oftast androgyna med Prince som den mest flamboyante av dem båda, med mycket referenser till 70-talssoulen.

Här ett axplock av alla Prince’s alla fantastiska stilar.

RIP Prince 

Nog känns det som om ovanligt många stjärnor dör just nu. Man tänker att nu får det räcka.

Känslan vi har är faktiskt sann, något som ni kanske såg togs upp av DN den 22/4. I artikeln förklaras det med att ”Många som var kända under 1960-talet kommit upp i 70-årsåldern. Och det var fler som blev kändisar just den tiden, dels på grund av en babyboom efter andra världskriget, dels för att televisionens intåg gav en enorm draghjälp.”

Kändisarna är helt enkelt fler. Vi 50+are som har varit med ett tag har varit med om många stjärnor genom åren, som vi därmed känner till. De sociala medierna hjälper till att ”hålla liv” i dem. Inte många blir bortglömda. Och så har vi förstås drogerna och de inte alltid så hälsosamma livsstilarna som avslutar livet i förtid för så många. Att många rycks ifrån oss och att det händer allt oftare är tydligen något som vi kommer att få vänja oss vid. Hur ska man någonsin kunna göra det?

lila glob

Globen lyste lila på fredagskvällen.

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: