web analytics

Nytt på Modehimlen är att Donna Karan lägger av!
Den 66-åriga amerikanska superdesignern slutar efter 31 år som chefsdesigner på det egna modehuset Donna Karan New York, DKNY. Hon kommer dock att finnas kvar som rådgivare åt DKNY.

”To a generation of women, Ms. Karan, who started her company in 1984 with “seven easy pieces,” a mix-and-match wardrobe, was a personal heroine: a role model who understood their needs and solved their problems.

“Donna created a way of dressing that was womanly, practical and empowering, and came from a deeply personal, instinctual place; she has always let her empathetic heart rule her design head,” said Anna Wintour, the artistic director of Condé Nast and editor of Vogue magazine.

“She came to the fore at a time when it was mainly men designing for women, and she knew and understood her customers like no one else,”

Läs mer här

Konstigt på nåt vis, man tror att alla de stora klädskaparna ska fortsätta för evigt.
Men alla blir vi äldre, och en dag har man nått en gräns då det räcker. Allt har som bekant ett slut, och nya tider kommer alltid att komma.
Inget består utom förändringen.

Apropå det så mötte jag en gammal skolkamrat här om dagen och hann tänka under de första sekunderna ”Vad gammal hon har blivit”.
Och hon måste ha tänkt detsamma om mig.
Det gör mig lite nedstämd. För vad som ofrånkomligen kopplas samman med den tanken, att någon blivit äldre, är odelat något negativt och deprimerande, som om det som nu återstår i livet, bara är ett enda sluttande plan. Sådana tråkiga tankar dyker upp fast jag inte vill. Men de nedslående, dystra tankarna tycks vara liksom inprogrammerade sedan ungdomstiden, och blir plågsamt tydliga när man just återser en skolkamrat som man inte sett sedan dess, en 30-40 år sedan. Att åldras är så hopplöst, säger tankarna, det handlar enbart om förfall, om förlust, om tappad livsglädje. Den ungdomsfixerade värld vi lever i gör också sitt till för att man motståndslöst hamnar i de här trista tankarna.
Jag försöker trösta mig med ett So what? Jag är äldre. Vänner från förr är äldre. Alla åldras. Ja. Ok. Vad är det nu som är så hemskt med det? Vi kan ju ändå inte vara unga i evighet, vi kan väl inte leva i evighet.
Och det är väl just den tanken, om det som kommer därefter, det definitiva slutet, som skrämmer, som tynger, som blir gastkramande, som vi inte vill tänka på. För det är väl lite så vi lever. Som om vi aldrig ska dö. Och skulle vi aldrig dö så vore det ju faktiskt totalt onödigt, och väldigt sorgligt att åldras. Varför skulle man behöva göra det? Men nu är det ju så att det alltså finns ett slut, och någon gång måste vi ju processen, mot detta slut, börja. Det hela kan ju inte komma allt på en gång, det måste ju komma steg för steg. Om vi inte rycks bort för tidigt från livet, det vill säga. Och det ska vi väl vara tacksamma för om vi slipper.
Alltså borde vi vara tacksamma för åldrandet, så vi får säga farväl till saker och ting lite pö om pö.

Tungsinta tankar en solig sommardag. Övergångsåldern med sin håglöshet som jag just hamnat i, gör väl också sitt till.
Jag blir dock genast på bättre humör när jag ser en bild på Diana Ross, 71, på sin dotters bröllop, alldeles nyligen.
Och jag tänker som såhär, att jag tror att vi mår bättre om vi envisas med att tro att livet inte blir sämre med tiden. Bara annorlunda. Den stora utmaningen handlar istället om att lyckas hänga med i förändringarna.

diana ross 71

Diana Ross ser ut att omfamna sin ålder istället för att kämpa emot den. Underbar klänning på en underbar sångerska. Och håret. Och halssmycket. ❤️ Men oj da, Diana bär ju faktiskt vitt på sin dotters bröllop! Det var förstås en liten miss.

Här är ett fint klipp när Diana Ross, besöker Oprah Show 2011.

Tänker vidare på att åldras, och de fördelar som faktiskt finns.

“Not being 26 years old and size zero any more, I hope I can identify with women who are maturing gracefully but still have an enthusiasm to look fabulous. Our time together will be for me to achieve your goals with humour and kindness!”  Booney Henriques

Och vi kan blomma ut i maffig värdighet! Och vi kan vara så majestätiska som vi önskar, med den pondus som vi får med åren. Den är svår att nå i ung ålder.
Det har jag visst skrivit om förut. Men det tål att påminna sig om.

11082605_452579394907122_6676914151207093652_n

”All your life, you think 60 is ancient, and all of a sudden, you find you’re 60 and you don’t really feel that different. I feel stronger and more engaged. This is the best time of my life.” Glenn Close, 68

Fler mogna häftiga donnor…

Detta bildspel kräver JavaScript.

7380375_f520 1505130_438785149619880_8806357695061305439_n

Peace sisters! VV

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: