web analytics

Blog

Inspirationsresa till Marocko

11 januari 2013,   By ,   0 Comments

God fortsättning kära 50+Mode-vän!

jardin majorelle4Just hemkommen från en resa till Marocko. Inspirerande må jag säga. Besökte bl.a. Jardin Majorelle i Marrakesh, trädgården som den franske konstnären Jacques Majorelle skapade och kunde öppna upp för publik 1947. Efter hans död 1962 försummades anläggningens skötsel och trädgården förföll. 1980 besökte Yves Saint Laurent och hans partner Pierre Bergé trädgården och blev betagna. Det ledde till att de så småningom tog över och restaurerade trädgården, ett rofyllt och lite mystiskt paradis med en genomgående starkt koboltblå arkitektur, och många spännande olika trädgårdsrum. Yves Saint Laurent gick bort 2008, och hans aska är strödd i trädgårdens bambulund där också ett monument är rest över honom. Vi kom till trädgården tidigt på morgonen och kunde uppleva den magiska trädgården nästan helt för oss själva. En lugn oas med fågelkvitter och tystnad, i stor kontrast mot Marrakesh kaotiska larm. Rekommenderas!

Det sägs att YSL fick en chock när han möttes av Marockos färgprakt. Det var en omvälvande upplevelse för honom, vilket förändrade hans skapande för all framtid. Plötsligt blev hans hittills sobra kollektioner i svart istället brokiga och sprakande i all världens färger. Det är lätt att förstå att han blev inspirerad, det finns så mycket vackert att titta på i praktfulla Marocko. Välarbetade berbiska hantverk, kryddor, mattor, smycken, lampor och färg, färg, färg, landet riktigt slösar med färg. Trots att Marocko hör till en av nordafrikas fattigaste länder så hålls det minsann inte igen på färg. Ja, det blir ju lite roligare så. Längs vägen under bussturen från kusten vid Agadir upp till Marrakesh kunde vi till exempel se bönder och fåraherdar klädda i färgstarka kaftaner s.k. djellabas. En herde bar en starkt karmosinröd djellaba och en chockrosa väska över axeln. Störtskönt!

jardin majorelle6

jardin majorelle kaktus jardin majorelle1 jardin majorelle3 lampbutik

zp8497586rq

VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: