web analytics

Iris Apfel har tagit Paris med storm. Den 94-åriga stilikonen besökte här i veckan Paris för att närvara vid öppningen av utställningen om hennes berömda, beundrade och och alldeles egna stil på Le Bon Marché, ett av Paris mest kända varuhus. Utställningen pågår till 16 april och visar 10 olika Iris looks och rymmer även en pop-upstore där några av hennes signaturaccessoarer ingår. Länk till video i NYT.

07tmag-iris01-master675

ifris

Iris färgstarka och oefterhärmliga, eklektiska stil är verkligen unik, en härlig more-is-more-stil där tonvis med mixade accessoarer sätts samman med unika plagg till fantastiska, coola outfit-konstverk. Och som grädde på moset bär hon alltid sina runda, oversize-glasögon till.

Iris är en stor inspiratör för många och ett är då säkert, när man ser Iris så vet man att man aldrig behöver klä sig tantigt bara för att man blivit äldre, att det skulle vara något som automatiskt och ofrivilligt bara händer.

Vilken kvinna hon är, och vilken stil hon har.  Och det i en ålder av 94 år. Helt otroligt.

Olivia Palermo

Om inte Iris överdådiga stil tilltalar dig så kanske den 30-åriga skådespelerskan/modellen Olivia Palermo stil tilltalar desto mer. Med den ena outfit-fullträffen efter den andra inspirerar hennes ofta mycket mogna stil både 50+kvinnor såväl som kvinnor i hennes egen ålder. Hon lyckas balansera klassiskt med en edge, som gör att hennes outfits svänger och känns både levande och tidlösa. Hon är också känd för att blanda högt och lågt med varann, en mix av fynd från budgetkedjor och klockrena val från exklusiva märken, det bästa från två världar.

Låt dig inspireras, eller sno stilen rakt av.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Olivias snygga klänningar…

Se fler klänningar här.

Olivias hemsida kan du förutom att följa henne i olika outfits, också hitta rapporter om det senaste från catwalken.

Alicia Vikander

Vår egen Alicia Vikander har också uppmärksammats för sin stil, och hör nu till stilikonerna hon med, enligt InStyle.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Mera stylingtips!

(Klicka på bilderna så blir de större)

Foton hämtade från bl.a. popsugar.com

Skönjar vi slutet för höga klackarna?

IMG_3563

Nu kommer reaktionerna på decennium av skyhöga skoklackar. Victoria Beckham till exempel, som alltid burit decimeterhöga klackar, meddelar att nu är det slut med det. Hon har börjat jobba i sneakers. Sneakers som f.ö. en av vårens stora trender.

Ja, våra stackars fötter pallar ju inte hur mycket stryk som helst. Det lär säkert bli fler som ger upp de höga klackarna, tro mig.

Läs mer om Victoria B här.

victoria beckham

Internationella kvinnodagen

I tisdags var det som bekant den Internationella kvinnodagen. GRATTIS på oss!!!

Här en liten senkommen gåva till oss kvinnor att njuta av. En välklädd Andy Garcia. Och en trevlig liten video om mannens hårmode de senaste 100 åren.

Trevlig helg, kära kvinnor! Våren är på väg!

Andy Garcia

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: