web analytics
jeff bridges

Jeff Bridges i Marc O’Polo’s höstkatalog

Bläddrar igenom Marc O’Polo’s höstkatalog.
Kan notera att modemärket valt Jeff Bridges som modell på framsidan. Bra och intressant nytt (nåja, ganska nytt) grepp att låta fårade ansikten med silver i håret, visa upp kläderna. Bläddar vidare och noterar att MoP även valt att visa upp höstens nya herrkläder i modebilder med lite ovanlig etnicitet. Vackert, så långt.
Upptäcker sedan att damdelen ska bläddras från andra hållet, och vänder på katalogen. Men får besviket bevista att samma gamla visa spelas upp. Unga, släthyade, undersköna tjejer kråmar och poserar i klädnyheterna. Som vanligt, alltså. Och naturligtvis matchas Jeff på mittuppslaget av en ung, och bländade vacker tjej.
Suck!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tänk om de vågat linan ut och matchat Jeff med någon mer karaktärsfull och mogen kvinna, någon som t.ex. Kristin Scott Thomas? Det hade väl kunnat bli ett intressant par, som skulle kunnat gett lite tyngd åt katalogen. Eller Lauren Hutton?
Men då heter det väl att katalogen riktar sig till äldre personer. Eller?
Men när en 63-årig man med ung dam i följe visar upp kläder, då är fortfarande modet riktat till yngre människor. Eller?
Det är en märklig värld vi lever i.

kristen_scott_thomas1_20081023

Kristin Scott Thomas

LaurenHutton5

Lauren Hutton

We have to be able to grow up. Our wrinkles are our medals of the passage of life. They are what we have been through and who we want to be.

Lauren Hutton

 

DV hösttrender 13

Höstmodet i DV. Läs mer vad tidningen skriver.

Tittar på höstens trender och tänker been there, done that. Collegetröjor med tryck, rutiga skogshuggarskjortor i flanell, under-knät-långa, vida, a-formade kjolar, läderjackor i svart, helst i bikermodell. Det var ju precis sådär vi gick klädda i gymnasiet! I slutet av 70-talet, punk-eran. I det diket kan jag ju inte falla igen. En trend som upprepas har liksom förlorat sin tjusning, eller hur? Dessutom är modet alldeles för ungdomligt, lockar inte alls. Jag var ju för sjutton bara 17-18 när jag gick klädd sådär.
Så i höst håller jag igen plånboken, om jag inte behöver något nytt nyckelplagg. Har i och för sig aldrig ägt några lårhöga stövlar, men har inga som helst planer på att göra det heller. I övrigt har jag haft alla typerna av plagg på bilden. Det var precis min tid i gymnasiet, och förmodligen din tid också.
Intet nytt under solen, alltså.

Nästa vecka går förresten modeveckan av stapeln i Stockholm. Nytt för i år är att det finns flera tillfällen där allmänheten kan ta del av det kommande modet. Läs mer om modeveckan på t.ex. DV.

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: