web analytics

Nu reageras det, minsann. Det pyser och bubblar lite överallt. Dom höga klackarna ligger risigt till. Vi får hoppas att deras dagar är räknade.

Ni har säkert hört om fallet i England alldeles nyligen, där receptionisten Nicola Thorpe skickades hem för att hon vägrade bära högklackade skor hos företaget PwC. Man kan inte tro att det är sant. År 2016!!!

IMG_4463

Nu kommer frågan in i parlamentet! (DN här om dagen)

Tänk om man lät männen stolpa omkring i höga klackar för en dag. Så skulle dom få se hur kul det är.

Så här!

När klackarna hamnar på männen blir det ännu mer uppenbart hur galet det är med skyhöga klackar. Eller hur? Det vore kanske något för snubbarna på den där revisionsbyrån i London att prova på.

Man börjar ju verkligen undra varför vi kvinnor utsätter oss för detta? Det är ju fullkomligt vansinne. Nu tror jag minsann att det är dags att återta gatan, Reclaim the street, med nya friska tag, steg!

Eller vad säger ni?

red-high-heels-shoes_

Nope! Aldrig mer! För min del.

Efter inlägget jag skrev förra veckan gick jag raka vägen till min garderob och rensade ut de högsta klackarna. Japp! Bort och väck med dom nu. Hur tjusiga dom än är att titta på. Att titta på, ja. Det är just det som är det knepiga. För att gå i dom, går definitivt inte längre. Klackar upp till 7 cm funkar fortfarande för mig, åtminstone då och då. Men klackar som klättrar över 7 cm upp mot en decimeter, nej, det funkar absolut inte längre. Om det egentligen någonsin har funkat? Ärligt talat.

Lite läskigt att göra sig av med alla dom så definitivt, att vara så drastisk. Tänk om jag ångrar mig? Som om de plötsligt skulle bli sköna? Nä. Skulle inte tro det. Så ut med dom. Japp, ingen återvändo nu. Härmed kan jag alltså meddela att styltklackar för mig bara är ett minne blott! Jag lägger ut dom på Tradera. (objektsnr. 258559843, 258560789, 258561597, 258561228, för den som är intresserad.)

Skönt! Men också lite sorgligt, med tanke på allt jobb, all tid och alla pengar jag lagt ner för att hitta dom, skor som jag varit så nöjd med att lägga till min lilla samling. Vackra skor som har fungerat som pricken över i’t i olika outfits.

Men nu är det annorlunda. Välmåendet är viktigare nu. Vill man vara fin får man lida pin känns lite last season, om man säger så.

Så ut med lidandet! Dags för en ny, klokare era.

IMG_4501

Bye bye! Några exempel från min skogarderob som ger mig både snyft och lättnad på samma gång, nu. Men ärligt talat har jag knappast använt dom. Det är inte svårt att förstå varför.

Michelle

En som tycks vara klok när det gäller skor (och inte bara skor) är Michelle Obama. Man ser henne sällan i skyhöga klackar. Snarare är det kitten heels hon verkar föredra. Hon ser ut att ha funnit en fin balans mellan en fröjd för ögat, och fröjd för kroppen.

Och vad säger ni om senaste veckans snackis, den cremefärgade wowklänningen hon bar på Nordic State Dinner här om dagen, i design Naeem Khan, med full skirt och ena axeln bar?

Michelle och Barack Obama med de nordiska ledarna, för en vecka sedan.

x

xx

Kärleken mellan makarna går inte att ta miste på. <3

Paret Obama, dom är fina dom två.

Grå av stress

Apropå Obama, har ni också märkt hur grå Barack Obama har blivit under sin presidenttid? Inte ett dugg konstigt när man tänker på det tunga ansvaret han bär som Amerikas president. Men jag tycker inte att det gråa håret är något negativt. Inte alls. Det klär honom.

Men en sak undrar jag. Hur ligger det egentligen till med saken, får man verkligen grått hår av bekymmer, av stress?

Hittar en artikel på nätet från SvD;

”Varje hårstrå har en viss färg som det behåller tills det dör. Ett hårstrå som redan är brunt kommer med andra ord aldrig att bli grått. Däremot byts hårstråna ut efter två till fem år. Hårsäcken kommer då att producera ett nytt hårstrå, och efter 35 års ålder brukar de nya hårstråna tendera att tappa en del i färg.

Stress skulle på så sätt kunna påverka hårfärgen genom att den påskyndar hårstrånas livlängd. Stress gör enligt Komaroff att hårstråna omsätts tre gånger snabbare än normalt. Eftersom håret växer ut igen blir man inte skallig, men däremot ökar sannolikheten att det nya hår som växer ut kommer vara grått.

Genetik spelar dock in, och har förmodligen större betydelse än stress.

”Kolla på din släkts generationer bakåt. Det kommer att ge dig en bättre indikation på när eller om du kommer bli gråhårig än dina nuvarande stressnivåer”, skriver Komaroff.”

Ja, det är naturligtvis så det är, hårstrået kan ju inte plötsligt förlora all färg. Det sker alltså successivt, och ju mer stressade vi är desto fortare går växlingen från gamla hårstrån till nya.

Tid för omvärdering

Undras om kroppen blir stressad av höga klackar? Förmodligen, som all annan påfrestning och smärta.

Det är lätt att notera hur få sajter det finns där outfits visas med annat än skyhöga klackar. Nu senast visar t.ex. popsugar olika förslag på outfits till kontoret nu när det börjat bli varmare. Alltså, vad säger man… Snygga outfits, jovisst, men skorna… Aj! Skulle inte funka en dag på jobbet för mig. Inte ens en timme.

Av 30 olika foton finns endast EN och en halv bild med ett par bekväma skor i den här artikeln, och då handlar det om helplatta skor. Som inte heller är bra för fötterna. Vi behöver fler alternativ.

feminine-white-sundress-gets-dose-menswear-inspired-cool-via

Hur bekväma är skorna till höger, kan man ju undra?

Problemet är att många outfits bygger på de ashöga klackarna. Verkar man tro, iallafall.

Vi måste tänka om. Vi måste anta utmaningen att klara av att klä oss snyggt utan styltskor.

Det ser jag fram emot.

Ha en skön helg!

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: