web analytics

Som en fortsättning på förra veckans tema om återanvändning och ett nytt sätt att tänka kring mode, så kan vi koncentrera oss på accessoarerna, de lättstylade tilläggen som gör så mycket för hela outfiten. Tänker man att plaggen, som gärna får vara hållbara, tidlösa är som en tom canvas, en bas och bakgrund, så kan de vara desamma om och om igen, och accessoarerna blir innehållet, höjdpunkterna, blickfånget. (De underbara plaggen på inledningsbilden, som man gärna skulle vilja addera några accessoarer till, kommer från fransmannen Christophe Lemaire.)

Lite samma tänk som när man stylar LBD:n, den lilla svarta. Man ändrar klänningens uttryck med vad man lägger till. (Det blir f.ö. ett ämne för ett inlägg, lite längre fram.)

”The little black dress project”, styla samma LBD olika under ett år. foto: onyamagazine.com

Detta tänk passar särskilt bra för oss 50+are. Många av oss har en garderob med många klassiker och ett stramare bildspråk än ungdomarnas vildare, brokigare, flyktigare och mer identitetssökande dito. Vi kan med fördel lägga vårt krut på accessoarerna och att dessutom välja dom med största omsorg, och gärna tänka signatursmycken, skor och väskor för att maxa personligheten i outfiten.

Ny väska i höst?

Är du i färd med att köpa ny väska i höst så kan du bereda dig på det att komma mycket vinrött och brunt till butikerna. Tja, varför inte? Vinrött är en färg som går förvånansvärt bra ihop med väldigt många andra färger. Den är också en slick och elegant variant till den svarta väskan som många faller för, för att svart går till allt. Men baksidan är att den svarta väskan kan bli ett ospännande val, ett missat tillfälle att göra outfiten lite mer personlig. Den bruna väskan är lite mer begränsad till vad den funkar ihop med, men väljer man cognacbrun då blir det genast lättare, för det är en riktig klassiker, som precis som den vinröda passar till många, många färger. Den mörkt bruna väskan är också ett elegant val, som är supersnygg till denim och camel t.ex.

väskor-höstväskor-elle-900x492

marc-jacobs

foto: elle.se

Kom ihåg att ju stilrenare en väska är, desto tidlösare är den, och blir en väska som du kommer att kunna ha längre tid framåt. Kan vara bra att tänka på när priserna ibland klättrar till astronomiska höjder. Min favorit bland dom här, Marc Jacobs läckra lilla vinröda, går t.ex. loss på 17 585 kr.

Läs mer http://elle.se/hostens-vaskor-gar-roda-och-bruna-nyanser/?showGallery=true&slide=91345

I övrigt kan man tänka koncept när man ska välja väska. Här är några olika val som står sig bra i tid.

foto: totalbeauty.com

Detta bildspel kräver JavaScript.

Läs mer om väsk-val i ett tidigare inlägg http://tellclothes.com/att-valja-vaska/

Väskikoner

Apropå väskor så är det många väskor som fått sitt namn av en kändis, en musa, en personlighet. Hermès Kellybag och Birkinväska är väl de mest kända. Här är flera.

Modeveckan

fashion-week-stockholm-emma-svensson-elle-1600x654

Modeveckan som just gått av stapeln här i Stockholm gör mig lite brydd, då jag som vanligt har lite svårt att sätta mig in i nästa säsong, när vi just påbörjat den här säsongen. Vår? Nu?! Jag som är så inne på höstplaggen. Tur att jag inte jobbar med inköp :-). Men lite har jag iallafall sett, och det har inte fallit mig riktigt på läppen måste jag säga. Mitt samlade intryck är en ganska trist, ängslig och fattig svensk modevår. Var är färgerna, glädjen, energin? Det är sån skillnad på spänsten och musklerna, när man tittar på modeveckorna i Paris, Milano, London. Där är det högt i tak för kreationerna. Dom inspirerar! Men här är det lite platt tycker jag, inte många av plaggen som jag skulle vilja bära. Kanske beror det lite på min ålder också, modet vänder sig ju mest till de unga. Men det var EN ensemble som kommer att passa oss 50+are alldeles utmärkt. Den vita kostymen. Den skulle vara riktigt fin att ta på sig, vid valda tillfällen. Både Carin Wester, StyleIn och Malina hade med den. Personligen tycker jag att Carin Westers kittvita, avspända och dubbelknäppta var allra vackrast. Gärna en sån i vår för mig alltså! Flott!

carin wester

Vill ni se mer från modeveckan rekommenderar jag att titta in hos t.ex. elle.se, därifrån jag också lånat fotona.

Läs mer

http://elle.se/etikett/fashion-week-stockholm/

http://elle.se/nio-heta-trender-fran-modeveckan/?showGallery=true&slide=91251

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: