web analytics

Blog

Kom loss i garderoben!

01 april 2021,   By ,   0 Comments

Har du kört fast i garderoben? Det är lätt hänt. Särskilt i dessa covidtider när den största tiden tillbringas hemmavid i bekväma kläder.

Kanske frestas du att tro att du behöver köpa något nytt. Men ett plagg till är sällan bästa lösningen på idétorkan, hur gärna vi än vill tro det. För det blir inte lättare att klä sig med flera plagg att välja mellan, utan snarare precis tvärtom. Du ser inte skogen för alla träd. Vad vi behöver är istället inspiration för att se vår garderob med nya ögon, så att vi kan styla nya outfits med de plagg och accessoarer vi redan har.

Inspiration finns att hämta hur mycket som helst på nätet, t.ex. på pinterest och på olika instagramkonton. Att samla några stilförebilder som du kan återkomma till för att få påfyllning, gör det lättare att hitta tillbaka till din linje, din smak, och din stil.

Mina personliga favoriter är @caminovilla, @susirejano, @petravanbremen, @lindaandwinks, @tt_stories och @thatsnotmyage. De är underbara, stilsäkra kvinnor som alltid lyckas få fart på min inspiration.

Jag har lagt märke till att den sistnämnda, Alyson Walsh på @thatsnotmyage, har förändrat sin färgskala sedan hon gick över till grått hår. Nu bär hon klarare och mer lysande färger mot förr. Ett tips som gäller för oss alla som går över till att bli mer och mer silvriga!

Brainstorma i garderoben

Att förutsättningslöst ge sig in i garderoben och plocka ihop kombos som du inte tänkt på i första taget kan också vara en idé! Det är riktigt kul och ibland också fruktbart. Om du under brainstormingen släpper inställningen att det måste bli något och bara tänker att det är på lek, så kan det hända att inspirationen börjar flöda ordentligt. Kanhända leder det till nya outfits, eller inte. Poängen är att du övar upp din kreativitet genom att öppna slussarna, och detta leder definitivt till något gott i längden. Dessutom har du roligt under tiden! På det här sättet tränar du upp ditt seende och dina stilmuskler.

När du börjat bli lite varm i kläderna (sorry 😊) finns det också några olika knep att testa, för en framgångsrik styling.

  • Ställ kontraster mot varandra; mörkt/ljust, grovt/skirt, blankt/matt, färgstarkt/neutralt, luddigt/slätt, mjukt/strävt, tufft/sensuellt, mönstrat/omönstrat…
  • Lägg till fler lager; jacka, väst, kavaj, cardigan, dubbla lager av tröjor som t-shirts eller ylletröjor, kjol över byxor…
  • Testa vad olika accessoarer gör för helheten; statementhalsband, blaffiga örhängen, sjal, skärp, väska, armband, hårband eller hatt…
  • Testa vad olika skor gör för helheten; olika attityd på skon ger olika uttryck för hel outfiten. Boots eller pumps, ballerina eller stilettklack, sneakers eller slingback…

Färginspo

Att ta en titt på vad som finns i naturen är ett annat grepp som kan väcka liv i kreativiteten. Spännande färgkombos hos t.ex. exotiska fåglar sätter igång vilken vårtrött fantasi som helst.

Men att handskas med färger kan, förutom att det är lustfyllt, också vara lite knepigt. DV listar 3 stylingtips för att lättare kunna bära färg;

1. Color-blocking innebär att man tar färger som är motsatser till varandra på färghjulet, och matcha dem med varandra. Rött och grönt, lila och gult, blått och orange… Så fel att det blir rätt!

2. Genom att addera inslag av någon neutral färg (som svart, beige eller vit) så balanserar du din färgglada look. Låt gärna färgen återkomma två-tre gånger i looken.

3. Några andra kombinationer som passar bra ihop är: rosa och rött, grönt och orange, rött och blått.

Nog vaknar man till alltid! Tom Ford SS21

Hållbarhet

Att ta hand om, och styla det vi redan har är med all säkerhet framtiden. Det märks inte minst på allt hållbarhetstänk som fullkomligt svämmar över i media. Jag vill tipsa om några instagramkonton som jag tycker är värda att följa; @hallbarasaran och @barhallbart. De är båda informativa, pålästa och inspirerande.

Stilutmaningar

Ett annat tips för att få komma loss i garderoben är att hänga på alla stilutmaningar som finns. Du behöver inte ens lägga ut en bild själv om du inte känner dig bekväm med det. Sök på instagram under hashtags som #stilchallenge, #factmovementchallenge, #wardrobechallenge och #stilutmaning för olika förslag. Bara att sätta igång framför spegeln sen!

Lycka till! 💛

Och Glad Påsk! 🌸🐥🐤🐣🌿

Snart är våren här! 🌸 Foto @streetstyle_daily


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: