web analytics

Blog

Kontraster i höst

02 september 2014,   By ,   0 Comments

Det är intressanta strömningar som råder i modevärlden nu, tycker jag. Starka kontraster ställs mot varandra, och befriande humor dyker upp här och där.
Mode som tas på för stort allvar blir aldrig riktigt bra, tycker jag. Överstyling upp till tänderna, och märkeskläder hela vägen känns krystat och inte ett dugg kul. Lite lagom distans till både sig själv och modet är bara nyttigt, tror jag. Och mycket, mycket roligare. Mode ska ju vara kul!! Så vad som händer just nu är uppfriskande och inspirerande. Lite spännande nytänkande borde kunna komma ur det här. Se bara…

Väskor att le åt…

… eller helt plain väska utan minsta uttryck.

hmprod

Shoppingväska från H&M, 199:-

Skor à la crazy maximal…

Love_Dior_Fall2014

Dior AW 2014

… eller enkla, platta, maskulina herrskor som inte gör sig till.

ysl flats

YSL

Yvigt handmålade plagg som stjäl all uppmärksamhet…

burberry fw 2014

Burberry AW 2014

…med matchande väska…

burberry

Burberry

… eller nedklädd normcore att gömma sig i.

michael kors

Michael Kors

Bara att välja stil efter dagsform.

Annat uppfriskande, som redan är noterat, är att det dynamiska och lekfulla 60-talet är tillbaka i ny tappning. Åtminstone jag får positiv energi av att se det. Även om jag nog inte kommer att klä mig särskilt 60-talsinspirerat den här hösten. Fast när jag tänker efter så dras jag faktiskt ovanligt mycket åt det svartvita nu, åt hundtandsmönster som jag berättade om i förra inlägget, och åt svarta lackboots. Så vi får väl se…

Annan notering är att den tungt behängda klockarmen fortfarande håller i sig. Men det dröjer nog inte länge förrän minimalismen slår till även där. Vem kommer att bli först med det tro?

Models-Karmen-Pedaru-Michael-Kors-Fall2013-Dailyfemalemodels-02


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: