web analytics
11178192_468573579974370_8077167510329231468_n

Den som inte har fotograferat körsbärsblomningen i veckan som gått, finns inte. Jag fotar också, alltså finns jag.

Veckan som gått har mest handlat om den fantastiska körsbärsblomningen som alldeles precis nu prunkar så överjordisk vackert, och mitt alldeles eget lilla äventyr mot grått hår som just har börjat.
Det grå äventyret visade sig vara en lite mer långdragen procedur än vad jag trodde. Håret är nu bara lite ljusare genom avfärgning, och som min duktiga frisör Jonna sa så lade hon i lite färg och försiktig med ljusa slingor för att möta min nuvarande guldiga, bruna färg. Steg för steg kommer vi att ta oss mer och mer in på det grå området, de guldiga tonerna kommer successivt att ersättas av kallare och kallare toner för att allt, till sist, blir helt silvergrått. Det får ta sin tid. Jag har inte bråttom, även om jag såklart nu är jädrans ivrig när jag väl har bestämt mig. Men på det här lite lugnare sättet hinner både jag, familj och vänner vänja sig. Och det är ju faktiskt bra.

mörkast

11160589_468156753349386_8889686138976184130_n

grått hår Det känns himla spännande, även om det är ett bra tag kvar innan jag kommer att se så här silvrig och fin ut som kvinnan här bredvid. Men skam den som ger sig nu, när man redan kommit en bit.

Tålamod, tålamod är det som gäller, som med de flesta andra förändringar.

 

 

 

Några tips för dig som är sugen på att bli grå.

  • Våren är en bra tid för övergången, så att den kommande sommarsolen kan hjälpa till att bleka håret.
  • Vidare så är det klokt att låta utväxten rulla på lite längre än vad som är bekvämt, för då ser frisören hur det naturliga håret ser ut och om det är ljusare slingor som går att ”följa”.
  • Om du sådär ett halvår innan du planerar att börja gå över till grått hår börjar att tona håret istället för att färga, så kommer proceduren att gå snabbare och smidigare.

När jag väl är grå blir det roligt att börja om i garderoben lite grann. De mer guldiga och varma tonerna kommer att lämna plats för kallare, klarare och krispigare färger och kanske mera grått, vi får väl se. En färg som är vackert till silvergrått, kanske snarare vitt hår är den ljusa, ljusa tonen kitt.

bottega veneta

Bottega Veneta. Såå snyggt! Vill ha!

Nu vill jag bara att våren ska komma med full kraft, med lite mer värme så jag kan börja klä mig svalare, och lite mer avslappnat. Jag är alltså väldigt inne på plagg i de ljusa, pudriga och pastelliga färgerna som finns i modebilden nu. Snart, snart… får det väl ändå vara dags för full vår. Eller hur?

fashion over fifty

Lättburet, fräscht, passar alla åldrar. Lite lustiga duttar på byxorna dock om man tittar nära, men ok ändå.
foto: fashionoverfifty

vit-skjorta

Enkel, vit herrskjorta, alltid lika klassiskt snyggt. Och inget svårt alls!

Mera ljust och pastelligt…

Ha en härlig Valborg, sisters!

11170354_468573659974362_2590786064984373876_n

I wish you a good hairday!

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: