web analytics

Jag har inte många kostymer i min garderob. Och de få jag har använder jag inte särskilt ofta. Synd, för de är fina. Men de tillfällen då en kostym känns rätt är ganska få. I mitt liv. Men för t.ex. en affärskvinna, advokat eller bankkvinna kanske kostymen kan vara hur rätt som helst.

Nu har jag dock lagt märke till att kostymen dyker upp allt oftare på catwalken. Och det inspirerar mig till att börja använda kostym lite mer än hittills. Det är ju ett väldigt praktiskt plagg, du ser välklädd ut på ett kick, och adderar man andra toppar än de formella poplinskjortorna till så blir det ett annat, mer avspänt och mer moderiktigt uttryck. Årets upplaga av kostymen är dessutom mer löst sittande, mjukare och ledigare i uttrycket än 80-talets power suits, och därför gör man inte heller den omedelbara kopplingen till affärsvärlden och stel, strikt, formell klädsel, som förr.

Kostymen och smokingen, och särskilt den vita, är en utmärkt festklädsel, dessutom. En av mina kunder valde för några år sedan t.o.m. att gifta sig i en vit kostym! Hon är 50+ och hade redan gift sig som ung i en vit klänning, så ja, varför inte?

Catherine Deneuve i en vit smoking på röda mattan.

Mera kostymer…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Alicia

Apropå festklädsel så har som bekant Oscarsgalan gått av stapeln, och jag säger ett senkommet Stort Grattis till Alicia Vikander som knep en Oscar för bästa kvinnliga biroll! Bravo tjejen! Jag har inte sett The Danish girl än. Faktiskt har jag inte sett Alicia i någon enda roll ännu, så nu får jag springa till biografen.

Den gula färgen på klänningen som Alicia bar passar henne perfekt, och kreationen var också rätt söt. Men jag skulle inte säga att det är den vackraste klänning jag sett. Men den fyller sitt syfte, och den passar henne bra.

alicia

Alicia Vikander på Oscarsgalans röda matta i en gul klänning signerad Nicolas Ghesquière för Luis Vuitton.

Min favorit från galans röda matta i år är istället den klänning som Olivia Munn bar.

Olivia Munn i Stella McCartney.

En slående elegant och fräsch, tangerine-färgad klänning från Stella McCartney, som både är klassiskt tjusig och edgy på samma gång med den bara axeln. Klänningen är mycket välskräddad, och smiter åt om hennes kropp alldeles perfekt. Valet av färg är originellt och alldeles lysande. Ett därtill träffsäkert val av accessoar och matchande läppstift fulländar looken. Bravo!

Ett urval av andra vackra klänningar från årets Oscarsgala…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Några mer tveksamma val, i mitt tycke…

lady-gaga-oscars-2016

Lady Gaga valde en ovanligt glamorös byxdress i vitt. Ok. Men var är accessoarerna?

Charlotte Rampling i en i mitt tycke alltför vardaglig klänning, med icke så festliga  bröstfickor?! och ett fegt och tråkigt skoval. Njäe.

Amy Poehler i ett märkligt val av 70-tals-party-hemma-dress. Funkar inte på Oscarsgala om du frågar mig.

Charlize Theron i det fulaste dekolletage jag någonsin sett. Där halsbandet dessutom absolut inte hör hemma. Personligen är jag utled på alla klänningar som inte lämnar mycket till fantasin. Men färgen var fin på henne.

Årets färg

Apropå färg, har ni kläm på vilken färg som är årets färg hos Pantone? Jo, babyrosa och babyblå. Eller Roseqvarts och Serenity som Pantone lite tjusigare väljer att kalla dom.

Som oftast brukar årets färg gå ganska spårlöst förbi. Men i år verkar dock särskilt den rosa färgen dyka upp lite överallt. Vi får väl se hur det går med den blekblå. Färgerna kommer iallafall att funka fint i vår.

Vårväskor

I vår sias det om att ryggsäcken kommer att bli stor. Hm… inte för mig. Trots att jag är svensk. Det praktiska brukar ju annars falla den svenska kvinnan på läppen. Men det kan inte hjälpas, jag känner mig som en skogsmulle, hur läcker väskan än är. Som den här t.ex. från Mulberry, för ynka 16.000 kr kan jag ju tycka är väldigt läcker att titta på. Men aldrig att jag skulle bära den. Nope!

Röd ryggsäck från Mulberry

Men den som ligger i startgroparna för att inhandla en ny ryggsäck i vår, och då också till lite mer överkomliga priser, kan få lite idéer hos DV.

Andra läckra vårväskor…

Många designers har även valt att satsa på humor i vårens väskor. 🙂

Trevlig helg i gråvädret!

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: