web analytics
leopardbanan 1,000,000 Pictures

Leopardbanan.
Foto: 1,000,000 Pictures

De som känner mig vet att jag gillar bananer, att jag inte klarar mig utan min banan och en kopp kaffe kl. 10.30 varje dag. Det är inte alltid det går att genomföra, har jag kunder då får jag helt enkelt skjuta på det, eller ta en banan i förtid. Det är som att min kropp är inställd på den där bananen och kaffet, just vid den tiden. Och nu har jag hittat en modemässig banan, den leopardmönstrade! Supersnygg! Då kanske jag kan ta med den på ett uppdrag, den borde kunna göra succé tycker man.

louisvuitton

Louis Vuitton tror på 60-talets återkomst.

Petra Tunhagen i Metro rapporterade i onsdags om att modehusen blåst liv i 60-talet. Minikjolar, a-linjeformade klänningar och rockinfluenser rules. Polo under klänningen eller kavajen är en fluga som också är tillbaka. Får se om jag vill tillbaka dit. Tveksamt, men kanske. Polokrage funkar bäst för den med lång och slank hals, och alldeles särskilt bra på den kortklippta. Tänk Twiggy. Den med päronformad kropp får en utmärkt chans att känna sig het i den a-formade klänningen. De höga stövlarna och ankelkorta boots är hett igen, och snygga till. Svartvitt, glammiga material och poncho kommer. I like.

påfågelslook

Min ”påfågelslook” för bröllopet i Wien.

Tidigare i veckan gick jag ut på klänningsjakt för ett bröllop jag är bjuden till i Wien, i september. Hittade rätt på första försöket! Och på rea dessutom! En smaragdgrön skapelse som sitter som en smäck. Tema påfågel. 🙂  Om du också behöver en aftonklänning, och inte har något emot att den är på rea, så kan jag tipsa om Brud & Fest på Hornsgatan. Dom har just nu upp till 70% rea.

När jag klev in i butiken blev jag uppmanad att ta av mig skorna, och låna ett par av butikens tofflor. Jag blev lite paff, och undrade varför? För att brudklänningarna inte ska bli solkiga, blev svaret. Så logiskt när man förstår varför. Kan vara bra att känna till om du ska dit.

För att fullända påfågelslooken köpte jag också ett par lagoonfärgade peeptoepumps på Rizzo på Biblioteksgatan. Också på rea. Så lättad jag är över att jag kom billigt undan, och särskilt så här i slutet av sommaren när plånboken gapar tom. Det är också så trist att göra ett stort hål i kassan, när inköpet bara är till ett enda tillfälle. Förhoppningsvis kanske jag får jag glädje av klänningen och skorna fler gånger. Först tänkte jag mig läckra stilettskodon med remmar i silver, eller möjligtvis i smaragdgrönt, men det kunde jag inte hitta. Och tur var väl det, för med handen på hjärtat vet jag ju att mina fötter inte pallar med sådana skor, inte en hel kväll. Eller ens en stund, faktiskt. Jag vet att det inte kommer att dröja länge förrän remmarna skär in, djupare och djupare i mina alltmer svullna fötter, aj, aj. Jag har gjort det misstaget, och det är ren tortyr vill jag lova. Så skorna jag köpte är trots en rätt hög klackhöjd faktiskt bekväma, tack vare platåsula och en lite stadigare klack. Men de är lite för vardagliga. Festfaktorn måste höjas. Ett besök på Panduro löste det hela. Jag syr helt enkelt fast färgade, facetterade stenar i påfågelsfärger på tån. Jag ska visa resultatet sen. Jag tror det blir smashing!

Trevlig helg!

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: