web analytics
lillstugan

Vårt lantställe, mitt i Sörmland.

Semestertider, latmanstider. Bara vara, njuta och tanka energi och sol. Mitt i sommaren, mitt i naturen på lantstället.

Sjavar runt i jeansshorts från Levi’s köpta på outleten i Pennsylvania och bruna remträskor, jag lindar en sjal runt håret dåliga hårdagar, bär sköna löst sittande toppar, och sätter på skojiga och färggranna smycken när andan faller på.

Solbrännan manar till att matchas med starka färger, och favoriten i sommar, så fort jag lämnat tomtgränsen, har blivit en korallröd linneklänning från Jackpot som inhandlades förrförra sommaren. Den var vit från början, och jag gjorde något så 70-talsaktigt som att färga in den förra sommaren, och så blev den favorit den här sommaren. Man vet aldrig riktigt när plaggen blir favoriter. Ibland slår det till direkt, och ibland behövs det lite tid för att plagget ska kännas som en andra hud. Klänningen funkar både till eldröda espadrillos med kilklack, och till konjaksbruna gladiatorsandaler för en mer avspänd stil. Vackert till är ett halsband med turkoser, silver och terrakottapärlor, och ett armband i samma stil.

korallröd klänning

Sommarens favorit, en korallröd linneklänning.

Livet på landet lockar mig till att sätta igång med olika projekt. Kreativitetens kran vrids långsamt upp och snart forsar lekfulla idéer ut.
Vips så har man snott ihop en stol, eller blaskat på färg på en masonitskiva där resultatet blir en glad blomtavla. Bara för att det är så kul under processen att inte veta exakt hur slutresultatet blir. Man behöver inte ta det på så blodigt allvar om sommaren, allt är liksom på lek. Vad gör det om det blir lite snett och vint, eller kitchigt? På landet vinner skaparglädjen över prestationskraven. Och särskilt en sån här sommar, som generöst låtit våra drömmar om den perfekta sommaren slå in, åtminstone för oss som bor i mellersta Sverige.

sommarblomma

En sommarblomma.

stol

En grenstol.

Och drömsommaren fortsätter…

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: