web analytics

Blog

Loungewear. Eller kanske inte.

06 mars 2021,   By ,   2 Comments

Hallå, är ni kvar?! Det har blivit lite tunnsått med bloggandet på sistone, jag vet. Jag hoppas ni förlåter. 🙏💖

Den långa pausen mellan inläggen beror mestadels på mitt nya projekt, som jag ju har lovat att berätta om lite senare. Men tiderna gör också att jag tänker på så mycket annat än kläder och mode. Fast det där var inte riktigt sant. Nog tänker jag på kläder allt, för det gör jag ju alltid. Men på ett lite annat sätt än förr. Jag tänker nu ännu mer på det långsiktiga, det varaktiga, på vilka plagg som kan stanna i garderoben under lång tid. Det händer t.o.m. att jag snuddar vid tanken att det jag köper nu kommer jag kanske ha livet ut. 😱 Då måste det hålla, då måste det ha vara tidlöst. Vi är nog många som tänker så här, gissar jag.

Susanne Ljung skrev intressant i DN den 27/2 om presidenthustrun Jill Biden och hennes välklädda stil, istället för en uppseendeväckande, och den kan man ju säga är lite åt det hållet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag tror att det är en av alla de saker som corona gjort med oss. Det flyktiga och högröstade känns lite passé, och det varaktiga att bygga vidare på lockar allt mer. Eller? Hur tänker du? Skriv gärna vad du tänker i kommentarsfältet nedan.

Det har nu gått ett år sedan corona satte igång på allvar i Sverige, och det var också då som jag och min man flyttade ut till landet. Med andra ord är jag ganska van vid att gå hemma och skrota i avspända, bekväma kläder. Men jag har inga mysbyxor, nej. Så fort jag sätter sådana på mig känner jag mig sjuk, som om jag borde ha feber och måste gå och lägga mig. 😅

Är du också mestadels hemma nu för tiden? Hur klär du dig?

Jag undrar hur vår hemmaklädsel påverkar vår självbild under en sådan här lång tid? Svaret på detta kommer vi förstås inte få förrän längre fram.

Loungewear, eller inte

Klädbutikerna lockar med olika loungewearset, men jag har inte känt mig dragen till något sånt. I tanken, jo. Det verkar praktiskt. Men jag vet hur jag skulle känna mig i ett sånt, med tiden. Säckig och oklädd. Men jag förstår att de säljer, för egentligen är det en bra idé. Ett helhetstänk, du kan vara bekväm men ändå lite flott genomtänkt.

Loungewearset från Rabens Saloner

En lös och ledig överdel säger jag däremot gärna ja till. Men med de mjuka byxorna finns det två stora minus och det är formlösheten och tendensen till ”knän”. Det gör att åtminstone jag inte lockas av konceptet. Jag föredrar byxor med form, för det påverkar mitt sinne. Jag känner mig mer samlad så. Jag klär mig därför hellre med ett plagg som har form och är lite mer ”uppklätt”, tillsammans med ett mer avspänt och löst sittande plagg.

Om ni som jag föredrar en sådan kombination, kommer här några exempel på en kombo av mysplagg + lite mer klädda plagg från Rabens Saloner.

Klänning är ju annars ett skönt alternativ. Vogue föreslår här en hel rad olika klänningar att skrota runt i. Särskilt skönt nu när våren kommer. Bekvämt, men ändå klätt. 👌 Drar det om benen kan man ju alltid sätt på sig leggings eller byxor under, smala eller vida. Plus en tröja eller cardigan över axlarna om det är lite kyligt.

Udd och uttryck

För nog kan man längta lite efter lite mer udd och uttryck nu än vad mysplagg kan erbjuda. Ett exempel på någon som minst sagt klär sig med udd och uttryck är sångerskan och kompositören Irya Gmeyner! Gillar! 👍🌟 Stilen är genomtänkt, konsekvent och bär fram henne på ett tydligt och självklart sätt.

Även om din stil inte är lika färgstark och kraftfull som Iryas, så matchar förhoppningsvis din stil dig lika bra. För det är ju då vi mår som bäst, när utsidan matchar insidan, så att säga. Men nu när vi mest stannar hemma är det lätt att det blir lite si och så med den där matchningen, eller hur?

Tips!

Om du t.ex. lätt hamnar i en beigegrå sörja kan du poppa med en kontrasterande färg, eller en iögonfallande accessoar. Det kan räcka med en sjal i en avvikande färg till den ljusa tröjan, eller ett par poppande örhängen, det behöver inte vara så tillkrånglat. Eller också, om du vill gå all-in, piggar du upp dig med en riktig färgbomb, för att se vad det gör med dig. Nu när vi är på väg in i tredje vågen har du alla chanser att experimentera med din garderob, och färg är ett sätt att hålla modet uppe.

Här kommer några exempel på tipsen, men inte så hemma-hos-anpassade. Se dom bara som en inspiration! 🌟

@petravanbremen kontrasterar med svart mot det benvita.

@iconaccidental låter röda accessoarer poppa från det svartvita.

@blaireadiebee färgbombar hejvilt med orangerött och rosa till leopardmönster. 

Ha det fint, och var rädda om varandra! 💖💛🧡

”The more sand has escaped from the hourglass of our life, the clearer we should see through it.” – Niccolò Machiavelli

foto: @diangriesel


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: