web analytics
white_side_ruched_day_dresses_by_adrianna_papell_1

En LWD från adriannapapell.com

Har du upptäckt Den lilla vita än? Du behöver inte vara brud för att bära vitt. Det behöver inte heller vara sommar för att bära den lilla vita. En LWD är ett lyxigt alternativ till LBD, little black dress. Vacker och fräsch till solbrännan, inte lika vanlig som den lilla svarta. Försonligt och mjukt lyser den upp ett äldre ansikte istället för att tynga ner, som svart har en tendens att göra. Vitt piggar upp och syns, du glittrar garanterat mest på festen bland alla andra, förmodligen svartklädda festdeltagare, särskilt den kvinnliga halvan.
Så kom den lilla vita in i min garderob.
Tidigt i somras var jag bjuden på galej och hade bestämt mig för en blommig sommarklänning som jag tyckte passade, då tillställningen skulle vara i en trädgård. Men några dagar innan festen skulle gå av stapeln provade jag klänningen framför spegeln och den kändes plötsligt helt fel. Hade inget bättre alternativ i garderoben. Lätt panik såklart, invaggad som jag var i att allt var klart inför festen. Och nu plötsligt fick jag börja om från noll igen, bara ett par dagar tillgodo. Tog mig ut, hastade in på Åhléns Skanstull och snubblade över en vit ensemble som råkade passa mig perfekt. Det visade sig vara ett riktigt kap dessutom. Jag fick många komplimanger på festen, och jag kände mig jättefin!
Vitt lättar upp, det känns lyxigt, är både lite oskuldfullt och elegant på en gång. Det oskuldsfulla stadiet kan man väl säga att vi 50+are redan har passerat, men den vita färgen lockar fram lystern i huden, det vi hade mycket av en gång. Var bara noga med att välja rätt ton av vitt. Du som har kall hudtyp, dvs. hud med rosa underton väljer den krispigt kritvita tonen, du som har varm hudtyp, dvs. hud med gul underton väljer den mer gräddvita tonen, den vintervita, offwhite, eller äggskal. Du med olivfärgad hud väljer den kritvita, och resultatet blir en blixtrande glamorös kombo.

min lilla vita m lara bohinc-kopia

Här är min lilla vita ensemble från Åhléns. Ärmlös topp med peplum och snäv, knälång pennkjol. Lara Bohinc-kopian lyfter outfiten lite till.

För den som är sugen på ett äkta Lara Bohinc-halsband så finns det att köpa på miinto.se för endast 6.690,00 SEK.

lara bohinc silver
I bildspelet här nedan visas fler exempel på LWD’s. Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: