web analytics
vågor

Rullande medelhavsvågor strax utanför den alldeles utmärkta restaurangen Sa Punta, på Mallorcas östkust.

mallis 1975

Min lillebror och lillasyster springer på stranden på ett suddigt, och av tiden färgförvrängt foto, från resan till Mallorca för 38 år sedan.

Tillbaka i Sverige efter en skön sol-och-badsemester på Mallorca, den klassiska semesterön i Medelhavet.

Sist jag var där var 1975, 14 år gammal. Jag minns att jag köpte en naturfärgad läderväska i sann 70-talsstil med laskade kanter och präglat mönster, och på stranden läste jag en tummad pocketbok, Goldfinger av Ian Fleming. Boken kom ut 1959! Den var gammal redan då, 1975.

På en stekhet buss under en utflykt till en droppstensgrotta spelades ”Forever and ever” med greken Demis Roussos. Någon som minns den låten, hela plattan kanske, och Demis ljusa röst med intensivt vibrato, hans svarta lockar, frodiga skäggväxt och fotsida vita kaftan? (Albumet från 1973 finns att lyssna på Youtube här för den som vill slungas tillbaka till 70-talet.)

Demis R - Forever and ever

Demis Roussos, den skönsjungande skäggmurveln à tidigt 70-tal.

Så skönt det var att lapa den sista solen, innan vi går in i mörkret på allvar.
Redan nu har vi vi nordbor börjat rusta oss mot kylan och mörkret, som så många gånger förut, i våra till synes obligatoriska, korpsvarta kläder. (Läs mitt inlägg ”Svarta armén drar in” från oktober förra året.)

i skuggan under träden

I skuggan av träden i Palma.

nattlig strand

Nu börjar vi packa ihop oss inför vintern. Nattlig strand i Cala Millor.

Men nu gäller det att också använda alla de glada färgerna vi hade på oss i somras! Det är egentligen nu, under vinterhalvåret, vi behöver dom som allra bäst, eller hur? Det är lätt fixat genom att t.ex. lägga till en accessoar med färg, eller bära en färgstark topp från i somras till en tröja i neutral färg.

svävande man

Gör som dessa två visa män i Palma, använd färg! Färgerna kan ta oss svävande genom vintern.

Det blev ingen shopping den dagen vi åkte till Palma, det var tvärstängt i butikerna. Vi hade ingen tanke på att det var allhelgonastängt! Så vi fick turista istället, som alla andra. Det gjorde absolut ingenting, det var fantastiskt att strosa runt i solen, i vackra Palma. Dit återvänder jag gärna!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: