web analytics

Blog

Michelle Obama, mogna kvinnor och Oscarsklänningar

27 februari 2016,   By ,   0 Comments

Det börjar hända grejer, tycker jag. Mogna kvinnor börjar synas i sammanhangen mer än förr. Företagen och reklammakarna börjar fatta att det är smart för affärerna att vända sig till de som är de köpstarka, nämligen de mogna kvinnorna och männen. Ska vi med rynkor, grånat hår och erfarenhet kunna identifiera oss med modellerna i reklamen så behöver vi också se människor med just rynkor, grånat hår och erfarenhet.

I England visade t.o.m. designeleverna på London College of Fashion upp sina kreationer på 50+kvinnor-modeller. Det tycks som om det ruckas lite på den trista, osynliga plats som vi mogna kvinnor hittills förpassats till.

Äntligen!

Många stilikoner är också äldre. Många gillar t.ex. hur 94-åriga Iris Apfel klär sig (se längre ner). Eller Amerikas first lady, 52-åriga Michelle Obama med sin uppdaterade classy style. Man kan tydligt se hur Michelle har lärt sig hur hon ska klä sig utifrån sin kroppsform. Hon har ett brett höft- och lårparti och vet att balansera det med vida kragar, öppningar och fokus upptill. Ibland går hon även med sin kroppsform och överdriver vidden nertill istället. Det är så man också kan göra. Gå med, eller emot.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Läs mer om Michelle Obamas stil här.

Apropå celebriteter, på söndag är det dags för Oscarsgala igen, den 88:e gången i ordningen. Och som vanligt kommer det att bli snack om klänningarna, vid sidan om filmerna. Det är alltid en fröjd för ögat att få se många fantastiska haute couture-kreationer på röda mattan. En del lite mindre lyckade skapelser med en idé som inte höll hela vägen kommer säkert också att slinka förbi.

Så hur har det sett ut under åren? Vad har varit lyckat? Här är ett urval av klänningar där jag tycker att valet av färg, form, stil och accessoarer till fungerat bra på bäraren, och helheten blivit lyckad.

Detta bildspel kräver JavaScript.

742006_602i

Oscarsklänningar genom tiderna, som varje års bästa skådespelerska burit.

Vackra, spännande klänningar dyker ju upp i andra sammanhang än Oscars också.

Här, ett urval.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Men sen kan jag ju hålla med Iris Apfel om att det är lite trist när det gäller red carpet-dresses att det inte är stjärnorna själva som väljer sina stasser, att det är så mycket produktplacering inblandat, att stjärnorna mest fungerar som mannekänger för olika skapelser och märken, och att det inte är någon större variation bland klänningarna heller.

”I don’t like the red carpet because everybody always looks the same. All the beautiful starlets—first of all, they don’t dress themselves; somebody dresses them. So they’re like mannequins. It’s not original. I like people who look original and who express what they are. You see, there’s always trends, trends—it’s a showcase really for designer clothes, that’s what it is.”

12791073_578373995660994_4723859664132110575_n
Trevlig helg! Hoppas ni får lite sol på nosen.

VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: