web analytics

Blog

Nya friska tag våren 2022

18 januari 2022,   By ,   0 Comments

God fortsättning! Hoppas att ni haft en skön ledighet och att ni mår bra. 💖

Nu går vi mot ljusare tider. Vi får hoppas att smittspridningen lugnar ner sig snart också. Det vore väl på tiden, vi har ju levt med denna pandemi i snart 2 år nu! Inte klokt. Tur att vi inte visste när vi började gå in i den, då hade nog ingen ens orkat tänka framåt.

Våren 2022

Våren 2022 ser iallafall ut att bli en färgglad och ljus historia. Eller vad sägs om partypepp, ljuva pasteller, romantiska klänningar eller uppiggande orange, vårens trendfärg?

I övrigt blir det bl.a. randigt på längden, stickade set, återbruk och träskor. Blazern fortsätter, gärna lite oversize, liksom den avslappnade kostymen. Åsså trenchcoaten förstås, den är visst alltid med. Ingen riktig favorit för mig nuförtiden, fastän jag har en, och har haft flera stycken. Jag tror jag fortfarande letar efter den utlimata modellen, som den svarta jag en gång hade som tonåring. Älskade den! 💞

Bilder hämtade från DV x2

Klassiska staples 

När man så här mitt i livet har levt ett tag, har de flesta av oss kommit fram till vilka plagg och accessoarer som alltid funkar för oss. Plagg och persedlar som hänger med, säsong efter säsong.

De två amerikanska 50+influencers, Janet Gunn och Melissa Meyers har snackat ihop sig, och här är deras lista på vad de tycker är plagg/accessoarer som alltid kommer igen.

Håller du med om vad dom har kommit fram till? Är det något du skulle vilja lägga till? Ta bort?

Klassiska jeans

”A great-fitting pair of jeans is a forever classic for any closet”.

Kashmirtröjor

”Nothing says luxury quite like the feel of cashmere. We live in our jumpers throughout the winter, whether they’re oversized or fitted. A classic sweater made from this timeless and cozy material always shouts chic.” — Meyers

Platta skor

”We seem to be wearing our flats or low heels on repeat this year! Some great traditional classics work with just about anything in your wardrobe. Whether you choose a snakeskin print or a pop of colour, an edgy boot, or stylish sneaker, flat shoes seem to bring a fresh look to any outfit.” — Gunn

Skinnplagg

”Leather is that elevated anchor piece that always adds an edge and sophistication to any outfit. Faux or real.”

Generösa sjalar

Tidlösa skjortor

Jag kan hålla med om allt. Men jag skulle också vilja tilllägga boots. Åtminstone klarar jag mig inte utan boots.

Också pennkjolen är en personlig favorit, gärna svart, och i ett följsamt material. En sådan går att klä upp och klä ner efter behag.

Och blazern. Och dustern. Och kängor. Och den vadlånga kjolen. 😊 Många favoriter blir det…

Läs mer om Janet och Melissa här

Du kan följa dom på;

@janetgunngratefulgardenia

@melissameyers

Ålderstjat

Jag vet inte hur det är med er men jag börjar bli lite matt av allt snack om ålderism nu. Debatten gäller ju mest kvinnor, och fastnar mest i ytan. Som om allt står och faller med den! Vi är väl mer än vår förpackning, kan jag tycka.

Jag och en kär vän pratade här om dagen om hur tröttande det är med alla klämkäcka tillrop och glossiga instagramkonton som pumpar upp den mogna kvinnan till visst så gångbar på erotikplanet. Som om livet bara handlade om att åtrå? Det är ju samma kvinnofälla som vanligt, att vi stackars kvinnor har krav på oss att vi måste vara attraktiva till varje pris. Ska vi då aldrig få åldras i fred?! Om man fokuserar på annat här i livet så hänger liksom alla dessa rynkor och andra ålderstecken med av bara farten. Även i stunder när det hettar till av åtrå.

Jo, jag uppehåller mig ju också vid ytan i mitt yrke. Men för mig är det viktigt att ytan bottnar i insidan så att säga, att man klär sig till sitt ”mest autentiska jag”. Att det vi ser på utsidan tar avstamp i den vi är där innanför, för då brukar nämligen också resultatet bli allra bäst. Att vi känner att vår klädsel gör oss rättvisa, ger oss kraft och en känsla av respekt, både vår egen och andras. Att man klär sig enligt den finlandssvenske poeten Edith Södergrans kloka uttryck:

“Det anstår mig inte att göra mig mindre än jag är.”

En av alla som reagerat på åldersdebatten är författaren Unni Drougge. ”En 50-pluskvinna med god hälsa och inkomst är en vinnare. I spegeln ser hon en förlust” som hon säger i Amelia. Hon ”ångrar sina skönhetsingrepp, ångrar alla bakverk hon avstått, alla middagar där hon inte ätit sig mätt och alla tusenlappar hon spenderat på sitt utseende. För det har varken genererat status eller självkänsla”, säger hon.

”Någonstans efter 50 borde de flesta kvinnor kunna se sig i spegeln och tänka ”Bra jobbat”. De slitsamma åren bar frukt, och nu är det bara att plocka den. En 50-pluskvinna med stabil hälsa och kassa är en vinnare. Men det hon själv ser i spegeln är en förlust. Hon har förlorat sitt värde som sexobjekt. Och det ska nu sörjas.
Hur kunde det bli så här? Hur kan kvinnor med lång och beprövad livserfarenhet slås ner av de synliga tecknen på att de ärligt tjänat ihop till sin livserfarenhet?
Det enkla svaret är att det är så det funkar. Om vi ända sen barnsben skolats in i den manliga manualens måttstockar och fått vårt erotiska attraktionsvärde ständigt betygsatt, känner vi oss värdelösa när vi får underbetyg. Eller värre: inga betyg alls. Som att vi inte finns. Att diskvalificeras på köttmarknaden blir som att förvisas från paradiset.”

Ja, det är för sorgligt. Vi får kämpa hårt för att känna att vi duger som vi är, när den yttre fräschören ersatts med erfarenhet. Om vi ens någonsin känt att vi duger?!

Och detta gamla tänkande gäller fortfarande, år 2022!? Dags för förändring! Visst f-n duger vi!!! Varför skulle vi inte?!

Heja oss!!! ✊✌

Ha en fin vecka kära medsystrar! 💖💖💖


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: