web analytics

Blog

Nya vindar blåser

12 september 2022,   By ,   0 Comments

Höst/vinterkappa

Nu drar kallare väder in och jag börjar redan drömma om att vira in mig i vinterkappan. Men jag ska hålla ut lite till innan det är dags, för att inte bli för trött på plagget innan vintern är slut, vilket ju ändå brukar ske innan våren är här igen. Hur härlig kappan än är.

(Inledningsfoto: Vincenzo Grillo)

höstkappa elle

(foto: Elle)

Går du i drömmar om en ny kappa i år så kommer här lite tips från Elle.

Ingen ny kappa för min del. Men däremot är det hög tid att göra ett garderobsskifte från sommar till vinter. Och då är det alltid smart att passa på att rensa samtidigt, så att garderoben blir mer lätthanterlig och uppdaterad att bygga höstens alla outfits med.

I tidigare inlägg kan du få tips på hur;

Garderobsrensning 2.0

 

Dags för säsongens garderobsrensning!

Kris i modebranschen

 

I DN den 10 september

I DN i lördags kunde man läsa om hur Modebranschen är i kris, som så mycket annat nu. Inköpspriserna blir allt dyrare för en redan pressad bransch, och vi kunder håller allt hårdare i våra plånböcker när också ännu tuffare tider väntar. Branschen måste tänka om, och jag tror också att vi konsumenter måste lära oss att tänka nytt. Vi måste tänka före, tänka klokt och hållbart, och handla klokt när vi så måste handla.

Vogue Scandinavia presenterar en artikel om hållbar investering med en video från Köpenhamns modevecka alldeles nyligen, där Martina Bonnier, chefredaktör för Vogue Scandinavia, och Alice Marshall, inköpschef för kvinnokläder på Zalando, delar med sig av sina bästa tips för modeinvesteringar. Här är länken.

En lång era har nått sitt slut

 

Så är hon då historia, Queen Elizabeth. Nog förstod man ju att hon en dag inte skulle finnas med oss längre. När det sedan inträffar är det överraskande omskakande, hon har ju ”alltid” funnits där. Med sin osvikliga plikttrogenhet, och klassiska, tantiga, men också speciella, färgglada klädstil. De starka färgerna valde hon mycket medvetet för att folket skulle få syn på henne, för att kunna säga och med säkerhet veta att de sett Drottningen, även om det varit på väldigt långt håll. Omtänksamt, men också smart, ja rent av reklammässigt, för att hålla uppe populariteten hos folket. För syns man, så finns man. Starka färger är också många gånger mer lyckat att bära när håret blivit grått, än att gradvis glida in i beiga träsket som en del gör, som liksom gör att konturerna suddas ut. Och särskilt väl passar de kalla och klara ”juvelfärgerna” som smaragd, safir, ametist och rubin (som drar åt blått). Sådana färger friskar upp våra egna allt blekare och kallare färger vi får med åren. 

Ett turkiskt instagramkonto (som jag inte lyckats lista ut namnet på) har spaltat upp Drottning (Kraliçe) Elizabeths olika stilar under hennes 70 år på tronen.

 

Queen Elizabeth spred sina gracer. Här ses hon på modevisning under Londons modevecka i februari 2018, bredvid Drottningen av Mode, Anna Wintour, från amerikanska Vogue. Drottning Elizabeth följde intresserat visningen, och efteråt ombads gästerna stanna kvar för ett speciellt tillkännagivande: Den unge designern Richard Quinn presenterades utmärkelsen Queen Elizabeth II Award for British Design. ”Från Herbides tweed till Nottinghams spetsar, och självklart Carnaby Street, vår modeindustri har varit känd för enastående hantverk i många år och fortsätter att producera textilier i världsklass och banbrytande modedesign”, sa drottning Elizabeth innan hon räckte över priset till Richard Quinn till gästernas jubel. (Hämtat från DV, febr -22)

Sista fotot av Drottning Elisabeth taget av fotograf Jane Barlow, i samband med att hon träffade den nya premiärministern Liz Truss den 6 september.

 

DN:s skribent Katrine Marçal beskriver det som att ”sorgen britterna nu kände förvånade många, de visste plötsligt inte vilka de var”. Ja, efter 70 år är det inte så konstigt om de känner sig vilsna. När de dessutom stormat en hel del i England på sistone med uttåg ur EU, kungahus- och ministerskandaler så upplevs säkert vilsenheten som ännu större nu när också tryggheten sedan 70 år tillbaka är borta.

Må Queen Elizabeth vila i frid. Det har hon verkligen gjort sig förtjänt av.

Tag hand om er i denna omvälvande tid. 


Leave a ReplyVÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: