web analytics
Milan Men's Fashion Week

Jim Morrison går igen.
Foto hämtat hos Haute Couture Week, från Milan Men’s Fashion Week, i veckan som gick.

Peace_and_love70-talet är alltså tillbaka. Även på herrsidan. Klär nog de unga herrarna bäst dock.
Man undrar om allt detta 70-tal kan smitta av sig på våra värderingar också och göra oss mer fredliga, empatiska och solidariska som på det engagerade 70-talet. Det tycks som om nya vindar har börjat blåsa åt det hållet lite grann iallafall. Vi håller tummarna för mer av samma.

skor

Joni Mitchell 72 i år gör reklam för Saint Laurent, i en kampanj som kallas för Music Project. Hm… förvånar mig lite. Men även Joni behöver väl pengar. Och bra att hennes erfarna ansikte får synas i den här åldersfixerade västvärlden. Och hon fick behålla sin bohemiska stil i reklamen. För att det är inne nu. Såklart.
Men bilderna får mig lustigt nog att tänka på blueslegenden Johnny Winter som gick bort i fjol. Han bar ofta liknande hår och hatt.

Joanie-Saint-Laurent

Joni

johnny Winter blueslegend

Johnny

Johnnys bluestoner passar bra just nu. Stockholm har blivit vitt. Vackert, absolut. Och ok för några dagar i en slalombacke i gnistrande solsken, även om det var evigheter sen sist. Är rädd om ryggen.

Men där stannar min fascination för vinter och snö. Snövitt är såklart bättre än gråslask, det blir ljusare. Men vinterhalvåret gör att tankarna lätt går åt det blå hållet.
Önskar jag kunde njuta av snön lika mycket som den här rara, lilla sälkrabaten.

i wish i colud love the winter

foto: 1.000 000 pictures

Men roligare tider kommer.

Tills dess hjälper det kanske lite att titta på lite häftiga 50+are. Hur pass kul det är att åldras handlar nog mycket om vilken attityd vi väljer att gå in i andra halvlek med. Vad vi tillåter oss själva att ha tillgång till. Man är inte äldre än vad man känner sig, osv. Ungdomens yta går ner på djupet och mognar till en karaktär, som jag personligen tycker är mer intressant att se på, att utforska, än de rynkfria, purunga, rosenkindade ansiktena.
Jag minns vad de äldre skådisarna sa under åren på Dramaten, och då företrädesvis de manliga, Nu när jag har supit mig till en karaktär, kan jag inte längre komma ihåg replikerna.
Eller nå’t sånt.

Hur som helst. Maturity rules! Den med flest rynkor vinner! Keith Richards ligger bra till.

keith-richards-620

Detta bildspel kräver JavaScript.

De äldre modellerna gör succé nu. Så bra, så bra. Läs mer om det i Huffington Post.
På så vis gnuggas det in i folks medvetande att vi mogna ”finns”, och kanske går det upp för den unga generationen att nästan halva befolkningen faktiskt är över 50. Och går att räkna med. I allra högsta grad. Vi har varit med. Långt innan de ens var påtänkta, de som tror sig nu vara de enda som räknas. Och vi är utrustade med ryggsäckar sprängfyllda av användbar erfarenhet som de unga kunde göra klokt i att lyssna på, och händelsevis lära sig ett och annat av.
De unga tror så gärna att de själva uppfinner allt ”nytt” som kommer. T.ex. som nu, 70-talets mode. Men kanske måste det vara så, för att de ska vara motiverade att spränga gränser. För nya saker kommer ju trots allt ur det som går igen. Tack vare de unga, som ser allt med nya ögon. Även om vi varit där och förberett innan.

Idag, den 22 januari är det tydligen vinets dag. Behöver vin ha en egen dag kan man fråga sig? Det är ju inte så att vin har särskilt svårt att dra till sig uppmärksamheten. Det blir lätt att fira dagen dock, det behövs inte mycket fantasi till att tänka ut hur.

Skål på er!

Pantone_Color_of_the_Year_Marsala_Story_One_Image4

Marsalavin kanske? Läs mer om årets färg här.

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: