web analytics

Blog

På väg mot hösten

11 augusti 2022,   By ,   0 Comments

Hoppas ni haft en fin sommar. 🌸☀🍀 Nu går vi in i sensommaren och hösten står snart för dörren. Det innebär mer genomtänkta outfits, så lite stylingtips kanske är välkommet.

  • Ha inte för många trender i en och samma look. Det brukar räcka med en, eller möjligtvis två, men fler än så tar över outfiten och blir för mycket.
  • Ha inte för många oversize-plagg samtidigt. Vida byxor matchas bäst med en topp som följer figuren. Bär du en volyminös topp välj en mer slimmad nederdel. Oftast blir det bäst såhär, men undantag finns alltid förstås.
  • Hur vill du bära tröjan? Istoppad i byxorna eller inte, eller halvvägs à la french tuck?
  • Glöm inte skärpet. Eller välj bort det. Bara du väljer medvetet.
  • Välj skorna med omsorg. Vad vill du med din outfit? Skorna understryker stilen. Vad vill du ha för attityd? Vill du vara klassisk, sportig, avspänd, bohemisk, edgy, minimalistisk…? Välj helst skor av hög kvalitet, det lönar sig i längden och ger den där extra skärpan i looken. Kanske självklart, men tål att upprepas; välj skor som du kan gå i och som är bekväma! För hur snygga skorna än är så är det ändå så att kan du inte röra dig utan problem i dom så kommer de inte att ge din outfit det där lilla extra, utan tvärtom, vara det som förstör din dag.
  • Mixa mönster som ett pro. Kläder med klassiska mönster som randigt eller rutigt är enklast att matcha tillsammans. Du kan också matcha färger istället för mönster. Så länge färgerna funkar ihop kan du leka med olika mönstrade plagg ihop.
  • Kom ihåg att satsa vilt och våga misslyckas där hemma i garderoben! Det finns ingen annan väg att gå för att kunna vaska fram de härligaste kombosarna. Träning ger färdighet!
  • Sist men inte minst; se till att du äger plaggen! Plaggen ska inte äga dig. Har du tagit på dig något som inte känns perfekt – bara byt! Det finns ingen anledning att klä sig så att det skaver. Dina kläder ska få dig att känna dig fin, stark och cool. Inte utklädd. Inte felklädd. När dina kläder är rätt är de dina bästa vänner och ger ditt självförtroende en boost.

Inspirationsbilder från AW22

70-talsrevival

70-talet är hett igen. Men vi som bar originalen kanske inte är så sugna på att bära det igen. Men visst är det läckert på sitt vis? Man kan ju alltid plocka upp någon trend, någon detalj för att knyta ihop tiden en aning. Fler inspirationsbilder finns i en artikel i länken till Harpers Bazaar.

Maturity rules!

Erfarenhet är också hett – och den får gärna synas utanpå, som DV skriver i en artikel. Fler och fler mogna ansikten och för den delen kroppar också, syns tack och lov i media numera. Ju oftare detta faktum nöts in i människors medvetande, både i ungas och äldres desto mer ”naturligt” blir det att vi också ”finns” i samhället, så att säga.

Se här ett gäng sköna damer som kan inspirera oss och få oss att känna att vi duger som vi är, utan att försöka göra oss yngre!

Lauren Hutton, 78 på omslaget av Harper’s Bazaar.

Maye Musk, 74 hoppas att omslaget med henne på årets Sports Illustrated Swimsuit ”får kvinnor att känna sig mer bekväma” i sin kropp. 

Skådespelaren och modellen Helen Mirren, 76 på omslaget till People; ”Varje ålder har sina för- och nackdelar. Men du kommer bara att inse att du inte vill gå bakåt. Du vill vara exakt där du är, med allt du har upplevt.”

Joan Collins, 88 i reklam för samarbetet mellan Calvin Klein och Palace.

Jerry Hall, 65 för Saint Laurent Paris. ”Det är bara löjligt att tro att du ska förbli ung för evigt och leva för alltid. Det finns en skönhet och respekt i högre ålder. Medierna har för lite respekt för ålder” säger hon i en intervju med Radio Times. 

Twiggy, 72 och Kate Moss, 48 för Charlotte Tilbury Makeup.

Andy MacDowell 64, på omslaget av polska Vogue. ”Som skådespelare har jag lidit av att folk alltid velat att jag ska se yngre ut. Det sårar mitt hjärta att jag inte kan omfamna den plats i livet jag är på, för ärligt talat känner jag att jag är fullt tillräcklig […] Jag vill inte att folk ska förvänta sig att jag måste se yngre ut för att ha ett värde, för att vara vacker eller åtråvärd. Vi gör inte så mot män! Vi älskar en äldre man. Vi älskar män när de åldras. Jag skulle älska att samma förväntningar gällde för kvinnor, och vi är på väg dit … med små steg”, säger hon i magasinet.

Isabella Rossellini, 69 legendarisk modell för Lancôme. ”När jag började jobba med Lancôme för 35 år sedan var vd:n en man. Det var så underbart att det nu satt en vacker, dynamisk kvinna på den stolen. Med det kom också en annan känsla för kvinnors behov och önskemål. Kvinnor använder smink för att ha kul, och nästan alltid för vår egen skull. Då, för 35 år sedan när män styrde industrin, låg mycket annonsfokus på att man skulle använda makeup för att behaga män. Så är det inte längre, och det känns fantastiskt.”

Judy Dench 87, på omslaget av brittiska Vogue. Skådespelarens dotter Finty Williams kommenterade då uppdraget: ”Plåtningen betydde oerhört mycket för henne. Jag tror den här åldersgrejen påverkar väldigt mycket hur hon känner om sig själv och det gav henne en liten boost av självförtroende för att få henne att säga ”Åh, jag kanske fortfarande mår bra.”

Härliga kvinnor, eller hur?

Och än är hösten inte här. Än får vi njuta av värme och sol.

Ha det fint! 🌸🏵☀💖


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: