web analytics

Kära 50+Mode-vänner,

Efter drygt 4 års bloggande och 223 st inlägg så har jag nu kommit till en punkt då jag känner att jag behöver ta en paus.

Det är som att jag ”gått varvet runt”, då jag med 50+Mode berört ämne efter ämne som vi 50+are kan tänkas fundera över. Nu behöver jag ta ett steg ifrån och vila lite. Kanhända stannar det inte heller bara vid en paus, jag vet inte. Men jag börjar där, iallafall. Så får jag känna efter. Jag kommer att låta er veta hur det blir.

Det är också så att jag behöver frigöra lite tid. Tiden har ju som bekant lätt att rusa ifrån oss. Och värre blir det med åldern, eller hur?

Så tack, tack, tack alla kära, fina, rara läsare för dessa fyra år! ♥ ♥ ♥

img_9478

Det har varit fantastiskt roligt att fylla den här bloggen med tips och råd och betraktelser för oss 50+are, som jag hoppas att ni har haft glädje och nytta av.

Modevärldens utveckling

Under dessa år har det också hänt så oerhört mycket positivt i modevärlden;

  • 50+kvinnan har börjat synas i media, på catwalken, på världens alla tänkbara arenor.
  • Grått hår har blivit eftersträvansvärt, så till den milda grad att unga kvinnor idag färgar sitt hår grått.
  • Modevärlden har tittat närmare gång på gång på det här med mode och åldrar.
  • 95-åriga stilikonen Iris Apfel t.ex. finns numera på allas läppar.
  • Återvinning och hållbart mode är nu standard, och vi har börjat tänka i andra klokare banor.
  • Modevärlden har breddat sig och blivit mer tillåtande, och släpper nu in modeller av alla de former (och åldrar) på arenan.

Jag tror att det vi ser bara är början på något nytt.

 

Handeln

Det talas även om att våra shoppingvanor har ändrats. Och att de lär fortsätta med det.

  • Vi handlar mer långsiktigt. Åtminstone vi som kommit upp lite i ålder.
  • Vi handlar mer sällan, men då av desto högre kvalitet. Vi kan därmed behålla våra kläder längre.
  • Och kanske handlar vi inte mer sällan bara för att vi planerar väl? För det är väl också så att kvaliteten på kläder dessvärre sjunkit i största allmänhet. Det slafsas ihop plagg av tyger som inte är vad de brukat vara. Och det även när man går upp i pris. Märken som förr gick att lita på, sviker oss allt oftare. Inte bara kvaliteten på material och tillverkning har sjunkit, även hantverket, och därmed också passformen, finishen. Men priserna är lika höga för det.

Det gör att shopping inte blir lika rolig, och vi blir därmed mycket försiktigare med vad vi lägger våra surt förvärvade pengar på. Och det är nog bara klokt och nyttigt det. Handeln kommer att få rätta mun efter matsäcken i framtiden. Intressant. Vi får se vad det leder till.

Några ord på vägen

Mitt råd på vägen när det gäller din egna fortsatta stilresa, är att fortsätta utforska. Men inte utan att du håller fast vid det du gillar, det du känner dig fin i. För när vi hittar rätt så jobbar kläderna med oss, inte emot oss. Rätt kläder kan hjälpa oss att nå vår fulla potential. Dom stjäl inte energi, dom ger energi. Dom gör oss tydliga inför andra, och inför oss själva.

Så fortsätt vara nyfiken. Vilken stil du än har…

Behöver du inspiration på vägen, så kan jag rekommendera några sidor på Facebook. Där får du automatisk uppdatering med jämna mellanrum.

PopSugar Fashion

Haute Couture week

Vogue Runway

HarpersBazaar

 

Obs! Jag vill dock förtydliga att det är bara med bloggen som jag gör uppehåll. Min verksamhet som Personlig Stylist på Tellclothes fortsätter som vanligt, med Färg & Stilanalyser och Garderobsrensningar m.m. Nyheter, tips och råd får du genom att följa Tellclothes på Facebook.

 

Ta hand om dig nu. Ta hand om varandra.

Och glöm inte att ge en komplimang när du tycker att någon är fin. Det behöver vi alla höra.

 

Ha det så bra.

Kram på er!

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: