web analytics

Blog

Plötslig vår, brittiska örhängen och Balenciaga

26 april 2019,   By ,   1 Comments

Ibland vänder sinnesstämningen på bara ett par minuter.

Efter en härlig dag i det vackra vårvädret bland körsbärsträden i Kungsträdgården i Stockholm, i mina absoluta favoritörhängen från Toolally, så kom jag hem och ser då i spegeln att bara pluppen man sätter i hålet i örat, fanns kvar i ena örat. Hela den färgglada örhängesbiten i acrylmaterial var borta!

Det enda av mina älskade örhängen från Toolally som är kvar.

Jag blev både ledsen och smått irriterad. Så mycket som jag älskar och använder dessa handgjorda brittiska örhängen så insåg jag att jag skulle behöva skicka efter ett par nya från England. Det var bara så. Och det störde mig. Dels skulle jag inte kunna använda örhängena dagligdags som jag brukar, medan jag väntade, och dels är de inte heller helt billiga, särskilt med tanke på hur högt pundet står och hur dyr frakten är. Men jag skulle bli tvungen. För när någonting är helt rätt så är det.

Så jag gick in på Toolally’s hemsida för att klicka hem ett par nya. Men upptäcker då till min förfäran att just de örhängena inte finns med längre! Det gjorde mig, på riktigt, alldeles bedrövad. Så mycket kan alltså ett par örhängen betyda. 🙂

Men hoppet är det sista som överger en tänkte jag, och skrev till Toolally och berättade om min belägenhet. Kanske skulle ett par av mina favoritörhängen ligga och skramla hos dom någonstans?

Igår på morgonen skickade jag mailet och redan vid lunchtid fick jag ett mycket vänligt och medkännande svar från Lydia på Toolally, som tackade för allt beröm jag passade på att dela med mig av och… sa att de hade ett par av just mina favoriter, och att de skulle kunna skicka mig dom, och det alldeles gratis, bara jag mailade min adress!!!

Jag läste meningen om och om igen för att vara säker på att jag uppfattat den rätt. Hade de verkligen ett par?! Jag vågade inte hoppas. Och kunde de dessutom skicka dom utan att det skulle kosta mig ett öre?! Det hela lät så fantastiskt så var jag säker på att jag måste ha missuppfattat någonting. Så jag skrev tillbaka för att ta reda på det, och fick tillbaka ett Jo visst, du har fattat alldeles rätt, ett par nya örhängen kommer att skickas till dig, och det alldeles gratis.

Va?!?! Men det är ju helt fantastiskt!!! ❤✨❤

Från ett rätt moloket läge vändes stunden till en sprittande lyckokänsla. Dels för att jag faktiskt skulle kunna bära mina absoluta favoritörhängen igen, och dels för den osannolika vänligheten och excellenta service som Toolally bjöd på. Otroligt!!!

Tack igen, fantastiska Lydia på Toolally!!! ?

Ibland bjuder allt livet på underbara överraskningar. Nu kommer jag att bära mina örhängen med om möjligt ännu mera kärlek och glädje! Och jag har t.o.m. ett extra örhänge i beredskap, ifall olyckan skulle vara framme igen.

Sugen på att kolla in de brittiska örhängena? Här hittar du Toolally! För den som minns så har jag skrivit om dessa örhängen förut. http://tellclothes.com/orhangen-en-totebag-selfies-och-metoo/

Om någon undrar så har jag inte något reklamsamarbete med detta, eller något annat företag. Jag skriver detta bara för att jag vill dela med mig av det underbara.

Plötslig vår

Apropå den plötsliga våren med ren sommarvärme som eskalerat den senaste tiden, så är väl bilden från The New Yorker riktigt högaktuell? ?

Jag tror att de flesta känner igen sig. För visst har vi väl alla den där jackan eller kappan vi har tänkt att bära när det var sånt där mellanväder, inte för varmt och inte för kallt, men vars säsong redan är över innan vi hinner blinka. Som i år.

Och apropå kläder så börjar det bli dags att göra säsongsgenomgången i garderoben igen. Kläder ska gås igenom, rensas, uppdateras och säsongsanpassas. Läs om hur i mina tidigare inlägg.

Klimakteriekroppen

Har ni också märkt hur klimakteriekroppen gradvis tar över?

Man går inte nödvändigtvis upp några kilon, men kilona omfördelas på kroppen och gör att kläderna inte sitter som förr. Överarmarna har liksom svällt till brödlimpsliknande former, och puttar bryskt ut vissa blusar och innejackor från garderoben. Den en gång så smala midjan beter sig som en ogräddad deg som behagfullt sväller ut och lägger sig som en mjuk och fluffig volang över byxlinningen. Allt för ofta måste jag knäppa upp byxknappen i smyg under middagar eller långa bilfärder. Och också komma ihåg att stänga knappen igen när jag ställer mig upp. 🙂 Byxorna i garderoben kommer med all nödvändighet att behöva gallras ut det här året, för många är helt enkelt inte bekväma längre. Sorgligt men sant, och tydligen bara någonting man måste vänja sig vid. Den löst hängande överdelen som den vida toppen, blusen, tröjan eller tunikan är min och många andras räddning.

Man får dock passa sig så man inte törnar in för mycket på bekväma kläder. Liite måste man ändå anstränga sig! Annars blir det ju lite löjligt, eller hur?

En onepiece med inbyggd saccosäck. Bekvämare än såhär kan det knappast bli. Snäppet bekvämare är ju att aldrig kliva upp ur sängen! ?

Cykelbyxan

Men en sak som vi inte behöver, om vi inte hemskt gärna vill, är att bära den gamla 80-talsreliken cykelbyxan igen. Bara att hoppa denna trend alltså om du inte känner dig bekväm med den. Även om visningen av sådana både var unikt och nytt hos t.ex. Dior.

Rättelse: Hoppsan, vad hände nu?! Det där var ju inga cykelbyxor!? Det var ju leggings. Ursäkta blundern. Här kommer de beryktade cykelbyxorna som sägs gå igen i vår. Någon som känner sig manad?

Balenciaga

Hur som helst, en annan gigant i modevärlden förutom Christian Dior är såklart Cristóbal Balenciaga.

Jag och en vän lyckades härom veckan ta oss till Textilmuseet i Borås för att se den uppmärksammade Balenciagautställningen från V&A.

Jag, på utställningen om Balenciaga, i Borås. Den uppmärksamme kan kanske ana i skumrasket, att jag bär mina älskade favvo-örhängen som jag nämner i början av det här inlägget!

En fin utställning, men svårt att se kläderna i det nödvändiga mörkret som måste till för att skydda kläderna. Och jag saknade lite mer av de glamorösare aftonklänningarna från 50-60-tal. De fick vi se i böckerna i museishopen istället.

Det var lite svårt att fota, men ändå, håll till godo! Så gott det nu går.

Detta bildspel kräver JavaScript.

By the way, utställningen har slutat gå. Sorry! Tror den är på väg till Australien nu.

Ha en fin helg! ???


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: