web analytics
11262499_476319605866434_1133934904596035981_n

Stockholm häromkvällen när en dubbel regnbåge spände sin båge över hela stan. Här ser man den över S:t Göran som slåss mot den berömda draken, i G:a Stan.

Häromkvällen var det regn och rusk, sol och regnbåge om vartannat. Stan var vacker och dramatisk, men frös gjorde jag och mitt sällskap.
Vinterkläderna har om och om behövts plockas fram den sista tiden. Men NU ska väl ändå våren rulla in på allvar, får vi verkligen hoppas. Det sägs så iallafall. Blir det ingen bättring snart så börjar det locka att bege sig söderöver.
Till Franska Rivieran kanske? Där finns solen och värmen, och tar man sig dessutom till Cannes så hamnar man just nu mitt upp i filmfestivalen som pågår där.
Som vanligt skickas täta rapporter från röda mattan. Vem bär vad, är den stora frågan, och som vanligt är det bara kvinnornas klädsel som diskuteras.

Cate Blanchett gjorde det igen! Hon klädde sig med stil, i en elegant Armani Privé-klänning. Även om svart kanske inte var den allra bästa färgen för henne.

CANNES, FRANCE - MAY 19:  Cate Blanchett attends the "Sicario"  Premiere during the 68th annual Cannes Film Festival on May 19, 2015 in Cannes, France.  (Photo by Venturelli/WireImage)

Cate Blanchett i Cannes 2015. Foto: Venturelli/WireImage

Men många var det som missade, om du frågar mig.
Eller vad sägs t.ex. om Jane Fondas Versace-klänning?

11057815_975681215810298_300659493765045450_n - kopia

Nej, säger jag. Den elektriska blå färgen är visserligen snygg på Jane, och modellen är ok i stort. Men varför dessa cut outs? Det är varken snyggt eller sexigt. De bildar dessutom missklädsamma ”extrarynkor” med det tunna ifyllningstyget, och hålen är t.o.m. förvånansvärt taffligt sydda. Dessutom tycker jag att Jane Fonda borde veta bättre och satsa på elegans, istället för sexighet. Men om man kisar och tänker bort klänningens cut-outs så skulle Jane Fonda vara så makalöst stilig som hon faktiskt är, 77 år fyllda, med eller utan konstgjord hjälp.

hbz-cannes-update-jane-fonda

Jag tycker bättre om den här outfiten som Jane bär, vid ett annat tillfälle i Cannes. En elegant och värdig kostym som det anstår en tjusig, mogen kvinna.

Se fler outfits som stjärnorna bär i Cannes här.

Mycket av det vi ser hos celebriteterna, det som sprids via media iallafall, är förstås illusioner, en skev förbättring av verkligheten. Och det är väl knappast något konstigt med det, när det är speciella tillfällen. Det ju inte det minsta fel att att klä upp sig, att göra sig fin, och det även med allehanda tillfälliga hjälpmedel. Men när det artificiella, det fixade, det släta, det ifyllda, förstorade, förminskade,  föryngrande och onaturligt perfekta även nästlar sig in på filmduken, och i stjärnornas vardag, då är åtminstone inte jag med längre.
Läs mer om det här, i ett tidigare inlägg.

Här är en länk till stjärnors plastikoperationer, för den som vill se.

Hur långt är vi egentligen villiga att gå för att skapa illusioner?
I Drömfabriken är nog only the sky the limit. Den yttre ”upprustningen” är hård och tuff och the show must till alla pris go on, som bekant. Krav på att vara perfekt, och dömande om man inte är det, tycks vara skoningslöst.

Men höga skönhetskrav har det funnits i alla tider, ända sedan Hollywoods glansdagar. Se länken med de gamla filmstjärnornas skönhetsknep!

10599452_475861169245611_7489814114885918593_n

I DN igår. Helt ofattbart krav från Drömfabriken. Skriv på protestlistan!

Vad det måste kosta människor som sitter fast i galenskapen. Inte bara i pengar, utan också livskvalitet och livsglädje, tänker jag. Så mycket ångest jag skulle känna om jag befann mig i den världen.
Tack och lov finns det kloka, starka människor som går emot strömmen och jobbar för att behålla sin mänsklighet, och sina fötter på jorden.

You still have to be a good wife and mother. And now you also have to be skinny, and you have to look 20 when you’re 40. It’s too much. We need to stop with the crazy expectation, give ourselves a break,” säger Salma Hayek i The Guardian.

Salma-Hayek-Balenciaga-Spring-2014

Salma Hayek

Salma Hayek har startat ett eget skönhetsmärke, Nuances, som hon sympatiskt nog medvetet håller en rimlig prisklass på, för att skönhetsprodukterna ska vara tillgängliga för alla.

”They’re not expensive because I wanted to make the best cream that was affordable for every woman. It’s not fair that beauty can only be for the rich.”

Läs mer om det här.

Annie Lennox är en annan som tänkt sunt, enligt mig, när hon skulle plåtas för hennes senaste platta.

“I just wanted to represent myself at my age in a nice way, obviously,” berättar hon för yahoo.com/beauty. “There’s lights and there’s makeup, and there’s probably a tiny, tiny bit of manipulation here and here. But I said, “Please, I just want to look as I am.”

Läs mer i artikeln om Salma och Annie

annie lennox nostalgia

Oretuscherad Annie Lennox på omslaget till hennes senaste platta. Bravo Annie!

Fler sköna bilder på ärliga ansikten i en serie osminkade selfies från några stjärnors instagramkonton.
Se fler här.

Skönt att se, tycker jag.

Eller vad sägs om den här länken till stjärnor utan make-up?

Eller Purple Clovers lek med foton om stjärnorna ”var en av oss”. Som de ju faktiskt också är, även om vi sällan ser dom ofixade och ophotoshoppade. Även om just det här photoshoppandet kanske var att gå lite för långt. 🙂

 

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: