web analytics

Blog

Reatips!

18 december 2012,   By ,   0 Comments

Nu börjar det dra ihop sig till årets stora REA, så gör dig redo! Klokast är att du innan du ger dig ut i reahysterin frågar dig om det är något som fattas i din garderob. Gör gärna upp en lista. Smarta köp är;

  • Plagg i tidlösa snitt och hög kvalitet som den lilla svarta, kostym, pennkjol, jeans, dunjacka, skinnplagg, tröjor i fina ullkvaliteter som t.ex. cashmere.
  • Väskor, och allra helst då dyra märkesväskor
  • Skor och stövlar
  • Underkläder
  • Accessoarer i hög kvalitet som snygga skinnhandskar, bälten, smycken, sjalar, en klassisk klocka

Håll huvudet kallt och kompromissa aldrig! Plagget ska, precis som vid all annan shopping, vara i;

Fyndar gör du bara om du använder det du köpt, annars räknas det som dåligt köp. Köp bara sådant som du även skulle vilja köpa till fullpris, om du hade råd. Plaggen blir inte snyggare för att de är billiga. Köper du bara för att det är billigt så blir det dyrt i längden. Att tänka ”Jo, men jag kan använda det EN gång iallafall!” kommer bara resultera i att det blir ett plagg som kommer hänga längst in i garderoben, för evigt.

Fyndar bäst gör du i de exklusiva butikerna. Gå gärna i två omgångar; häng på låset första dagen när butiken slår upp dörrarna då det brukar vara 30 % och slå till på det som är allra viktigast, och sedan kan du gå tillbaka när de sänkt priserna med 50-70% i slutet av rean och fynda det som du törs vänta med. Undvik lördagar och löningshelger. Bär bekväma skor och plagg som går lätt att ta på och av i provrummet.

Undvik den gångna säsongens största trender, de kommer garanterat att kännas daterade inom kort.

Fråga dig slutligen om du verkligen kommer att använda plagget, skon eller vad det nu är du står och håller i. Bara om du är alldeles säker ska du slå till.

Lycka till!

zp8497586rq

VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: