web analytics
rosearmband

Ett armband i roséguldsplätering, från Edblad.

Jag fortsätter på temat roséguld som jag berörde lite grann i inlägget Gråa hårstrån, och vår i sikte den 17 januari.
Roséguld har på senare tid seglat upp på modehimlen, och blivit en väldigt populär metallfärg. Det är jättevackert och fräscht tycker jag, och jag lockas ofta av att införskaffa smycken eller klockor i roséguld. Men tyvärr det är inte riktigt min färg, min metall. Fast ju rödare inslag jag har i håret och ju svalare färger jag bär, desto lättare är det att fuska lite ibland. Men som jag nämnde den 17 jan. så är det den som är begåvad med färger som Nicole Kidman som klär allra bäst i metallen. Alltså den svalt ljushylta, med rosa underton i huden, och jordgubbsblont hår. På den personen är roséguld utan tvekan den bästa metallen av alla. A smashing hit!

Nicole_Kidman_Omega_Ladymatic_01

Nicole Kidman i Omega Ladymatic-reklamen.

nicole-kidman-graziadaily.co.za

Nicoles’ svala, ljusa färger med rosa inslag lämpar sig alldeles utmärkt till roséguld, som hon inte bär just här dock, som synes. Men klänningen i gammelrosa skulle vara vacker till roséguld.

Men vad är egentligen roséguld, frågar jag mig? Efter lite googlande kan jag sammanfatta att 18k roséguld, även kallat rött guld eller rosa guld, alltid består av 75% rent guld, sedan är det valfritt vad man har i resterande 25%. Normalt är det koppar och silver man blandar med, och genom att mixtra lite med halterna kan man få olika varmhet/rödhet i guldet. Roséguld består av lite mer koppar än silver, och den typ som är vanligast i Sverige består av 75% guld, 8% silver och 17% koppar.

Att kombinera metallen med färger i garderoben är inte helt enkelt, men med ledtråden kalla färger är man på rätt spår. Förslag på färger att kombinera roséguld med är:

  • stålblått
  • grått
  • puderrosa
  • gammelrosa
  • plommon
  • vitt
  • ostronvitt
  • ljusblått

 

romantic rosegold

Roséguld i en romantisk kombo med puderrosa och vintervitt från instagramkontot ”accessorizebytellclothes”.

Nyhet!
Jag vill puffa lite för ”accessorizebytellclothes”, ett alldeles nytt instagramkonto du kan följa, som jag startat för Tellclothes. Där kan du hämta inspiration när du bygger outfits, med hjälp av en samling bilder på olika smyckes-och färgkombinationer. Kontot är tänkt att fungera som en bank av olika idéer, teman och uppslag så att man kommer igång med sitt  dagliga outfit-byggande. Gillar du just inte mina kombinationer kan du ju ta fasta på idén och starta ett eget konto, eller bara fota bilder och samla i en egen ”inspirationsbank” i smarta telefonen, eller i datorn. Bra att utgå ifrån de dagar när du står framför garderoben med idétorka.

Om du läser bloggen på en desktop nu, finns de olika instagram-bilderna att titta på ute i högra kanten. Du kan klicka på en bild du tycker verkar intressant så kommer du till en uppförstorad version på instagram.com. Följ, om du vill, från ditt eget instagramkonto, så kommer ny inspiration att automatiskt komma till dig. Varmt välkommen till accessorizebytellclothes!

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: