web analytics
Caroline Kummelstedt

Design Caroline Kummelstedt, AW14.

CK porträtt

Caroline Kummelstedt, ung svensk designer som inger hopp. Foto: Lena Evertsson

Under modeveckan här i Stockholm har jag precis som många andra särskilt fastnat för Caroline Kummelstedts skapelser. För AW14 har hon gjort vackra, mycket bärbara och enkla plagg i en tidlös tappning. Subtilt, sofistikerat, elegant. Ursnyggt!

Caroline Kummelstedt är en begåvad 23-årig designer från Helsingborg, som jag hoppas att vi kommer se mycket av i framtiden. Hon är mångsidig, medveten och kreativ och har dessutom tidigt satsat på hållbarhet och visioner om en sundare konsumtion, och ett ökat engagemang i skapandet av en rättvisare värld och en grönare utveckling.

År ­ 2010 erhöll Caroline Anders Wall-stipendium för Ung Företagsamhet. Läs mer om det här.

Kan man önska henne annat än all lycka till i fortsättningen?

Caroline Kummelstedt 2

Design Caroline Kummelstedt, AW14.

Caroline Kummelstedt x 2

Design Caroline Kummelstedt, AW14. Se fler plagg ur hennes kollektion på Rodeo.net.

hunkydory AW14

Hunky Dory visade också upp en enkel och tidlös, nästan smärtsamt vacker design, i den här outfiten. Überelegant. Vill ha!

Pantone har utsett årets färg. Den kallas för Radiant Orchid, en lila färg med ceriserosa-röda inslag. Inte någon av mina favoriter, så jag lär avstå från den. Men det är alltid intressant att se vilken genomslagskraft ”årets färg” kommer att få. Förra årets smaragdgröna färg verkar ha fallit många på läppen, den sågs flimra förbi flitigt under året.

radiant_orchid_pantone_183224_0

Radiant Orchid från Pantone.

Jag har lite svårt att tro att radiant orchid kommer att bli populär. Inte bara för att jag inte är särskilt förtjust i den, nej, det är en ganska marig färg, om inte annat att mixa med andra färger. Men vi får se hur det går för den. Fast eftersom den är en lila färg och lila kallas, eller iallafall har kallats för ”sista hoppet”, så borde ju färgen egentligen passa oss 50+are. Så om du klär i färgen har du alla chanser att frossa i år, med en nyans av färgen som sägs vara särskilt smickrande för den åldrade huden. En accent här och där, kan ju vara uppiggande.

Sist som lila var årets färg var någongång under sent 70-tal eller tidigt 80-tal, inte sant? Jag köpte precis som alla andra några plagg då, men de plaggen blev aldrig några särskilda favoriter. Men jag minns att en hel del tjejer körde lila uppifrån och ner. Minns du?

 

nymag.com radiant orchid

I år kommer vi enligt företaget Pantone, som står bakom färgsystemet Pantone Matching System, få se mycket av den violett-lila färgen som kallas Radiant Orchid.

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: